Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Νικολάου: «Διαχειρίστηκε σωστά το ντέρμπι η ΑΕΚ»


Νικολάου: «Διαχειρίστηκε σωστά το ντέρμπι η ΑΕΚ»

Την άποψη ότι η ΑΕΚ διαχειρίστηκε σωστά, δεδομένων των συνθηκών που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του αγώνα, το ντέρμπι εξέφρασε ο Λάκης Νικολάου, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο Γκουστάβο Πογέτ κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα δεδομένα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό και η «Ένωση» έφτασε σε μία σπουδαία νίκη, όπως δήλωσε ο Λάκης Νικολάου στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

«Καλά έκανε η ΑΕΚ και το διαχειρίστηκε έτσι και πήγε να το κλειδώσει το ματς, αφού είχε και τον κόσμο στο πλευρό της», τόνισε ο παλαίμαχος άσος για την εικόνα του ντέρμπι μετά τις δύο αποβολές παικτών του Ολυμπιακού και πρόσθεσε:

«Το πιο κρίσιμο σημείο ήταν το πέναλτι. Εκεί διαφωνώ πάλι με πολλές κριτικές. Δεν υπήρχε πρόθεση, ίσως ήταν μία κίνηση που κάνει κάθε αμυντικός ή προσπαθεί να κάνει».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λάκης Νικολάου στην εκπομπή «ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΑ ΤΟΥΡΝΙΚΕ» με τους Χρίστο Χαραλαμπόπουλο και Γιώργο Μαραθιανό

Για εκείνο που του έκανε μεγαλύτερη εντύπωση από το χθεσινό ντέρμπι: «Μου έκανε εντύπωση ο κόσμος. Δεν περίμενα να δω τόσο κόσμο, ειδικά από τη στιγμή που υπήρχαν φίλαθλοι μόνο της μίας ομάδας και ήταν Σάββατο βράδυ. Η βία και η δυνατότητα του κόσμου να βλέπει κάθε ματς από την τηλεόρασή του συνέβαλαν στο να μην πηγαίνει τόσος κόσμος στο γήπεδα. Δύσκολα θα επιστρέψει όλος αυτός ο κόσμος στο γήπεδο. Η συμπεριφορά τους ήταν πολύ καλή. Σε ένα σημείο άναψαν φωτοβολίδες και δεν τις πέταξαν στον αγωνιστικό χώρο. Μόνο για τη συσσώρευση του κόσμου και την ικανοποίηση που έδωσε η ομάδα άξιζε τον κόπο».

Για τα όσα ακούστηκαν από τον κ. Μελισσανίδη και την ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Είναι καλό να μένουμε στο αγωνιστικό κομμάτι του ποδοσφαίρου. Είναι καλό να πάψουμε με τις θέσεις κάθε παράγοντα, ο οποίος προσπαθεί να προασπίσει τα συμφέροντα της ομάδας του. Δε θα πρέπει να δίνουμε συνέχεια στις ανακοινώσεις των ομάδων, αφού εμείς είμαστε φίλαθλοι. Δε θα ήθελα να ασκήσω κριτική ή να πω κάτι εξωαγωνιστικό».

Για το καθαρά αγωνιστικό του ντέρμπι: «Είδα δύο ομάδες που φάνηκε η διαφορά στην ποιότητα. Η ΑΕΚ έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια, αλλά απέχει αρκετά από αυτό που περιμένει ο φίλαθλός της. Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με μία υπέροχή του Ολυμπιακού. Δεν έχασε σπουδαίες ευκαιρίες, αλλά είχε την κυριαρχία του αγώνα. Η ΑΕΚ είχε τη δυνατότητα με αντεπιθέσεις να βάλει ένα γκολ ή να έχει ευκαιρίες. Προέκυψε θλάση ενός πολύ καλού παίκτη του Ολυμπιακού, του Πάρντο, με αποτέλεσμα να αλλάξει το πλάνο του Σίλβα. Αγωνιστικά μιλώντας, η θλάση που έπαθε ο Πάρντο έπαιξε σημαντικό ρόλο στη συνέχεια. Όπως και η κόκκινη κάρτα του διαιτητή, από τη στιγμή που έγινε φάουλ και ήταν τελευταίος παίκτης. Αγωνιστικά όμως ο Ολυμπιακός το είχε πάλι τη δυνατότητα να παλέψει το παιχνίδι, αφού κάθε ποδοσφαιριστής του έχει την ποιότητα να δώσει το κάτι παραπάνω. Η αγωνιστικότητα των παικτών ήταν αρκετά καλή από την πλευρά της ΑΕΚ, άλλο και αν η ποιότητα των παικτών του Ολυμπιακού ήταν τέτοια για να παλέψει το ματς και με δέκα παίκτες. Το πιο κρίσιμο σημείο ήταν το πέναλτι. Εκεί διαφωνώ πάλι με πολλές κριτικές. Δεν υπήρχε πρόθεση, ίσως ήταν μία κίνηση που κάνει κάθε αμυντικός ή προσπαθεί να κάνει. Ήταν πέναλτι και δεν αμφισβητείται αυτό. Έγινε η εφαρμογή των κανονισμών. Ακόμα και με 9 στεκόταν στο γήπεδο, αλλά η ΑΕΚ μπόρεσε να κυριαρχήσει στο γήπεδο. Καλά έκανε η ΑΕΚ και το διαχειρίστηκε έτσι και πήγε να το κλειδώσει το ματς, αφού είχε και τον κόσμο στο πλευρό της. Ήταν επιτυχία της ΑΕΚ που κέρδισε τον Ολυμπιακό. Από εκεί και πέρα, δεν πρέπει να μηρυκάζουμε και να πηγαίνουμε σε ακραίες θέσεις».

Για τις διαφορές στο ποδόσφαιρο την εποχή που έπαιζε ο ίδιος με σήμερα: «Στην εποχή μας ο κάθε παίκτης ζούσε με την ίδια ομάδα σχεδόν σε όλη του την καριέρα. Αυτή τη στιγμή έχουμε άτομα που δύσκολα ταυτίζονται. Η διαφορά είναι ότι απαιτείται μεγαλύτερη σωματική επαφή και για αυτό οι βιρτουόζοι, οι οποίοι μπορούν να γίνουν υψηλού επιπέδου αθλητές, και έτσι έχουμε κάτι ξεχωριστό. Για αυτό κάθε χρόνο βραβεύουμε κάθε χρόνο σχεδόν τους ίδιους. Τώρα οι ομάδες στέκονται σε προγραμματισμένες τακτικές και έχει πάει πίσω το θέμα της ατομικής προσπάθειας, της τεχνικής και του αυθόρμητου, της φαντασίας και έτσι χαλάει το ποδόσφαιρο. Εμένα μου αρέσει το παιχνίδι να έχει την ιδιαιτερότητά του. Τώρα χάθηκαν οι αλάνες και όλα τα παιδιά παίζουν σε ακαδημίες και γίνεται περισσότερο τυποποιημένο το ποδόσφαιρο. Έχει εκλείψει αυτό και μου αρέσει να βλέπω άτομα με προσωπικότητα. Το άλλο είναι αυτό που σας ανέφερα είναι να υπάρχει ταύτιση του παίκτη με την ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: