Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: 0-2

ο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ ήταν αντάξιο της σημασίας του με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτό ποδόσφαιρο, με περίσσιο πάθος και αρκετές φάσεις μπροστά από τις εστίες. Η Ένωση ξεκίνησε ιδανικά αλλά έχασε γκολ από αυτά που δεν χάνονται και όταν ο Σιμάνο με τον Καραγκούνη ανέλαβαν δράση η πλάστιγγα έγειρε υπέρ του ΠΑΟ.

Ο Νοτιοαφρικανός μέσος κατάπινε χιλιόμετρα και αντιπάλους την ώρα που ο αρχηγός των πρασίνων πετύχαινε και σέρβιρε γκολ.Το 0-2 του πρώτου ημιχρόνου αποδείχθηκε καθοριστικό με τον Παναθηναϊκό να παίρνει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ κατακτώντας για δεύτερη χρονιά την 2η θέση στο πρωτάθλημα μέσα από τα πλέι οφ. Οι πράσινοι που τερμάτισαν τρίτοι όπως και πέρσι αναδεικνύονται σε ειδικούς των πλέι οφ.

Η ΑΕΚ από την πλευρά της το πάλεψε στα πλέι οφ και εκτός από την πλεονεκτική θέση για το Europa κέρδισε τους φιλάθλους της που ήταν απίστευτοι στην τελευταία τους εμφάνιση. Επίσης η Ένωση του Ντούσαν Μπάγεβιτς, που χειροκροτήθηκε θερμά σε αυτό το θεσμό για το καλό ποδόσφαιρο που έπαιξε η ομάδα του, έδειξε πως με σωστή τακτική μπορεί να ξεπεράσει τα προβλήματα και να αναλάβει ξανα πρωταγωνιστικό ρόλο.


Οι συνθέσεις των ομάδων
ΑΕΚ: Σάχα, Γεωργέας, Κυργιάκος (70' Χετεμάι), Μαϊστόροβιτς, Κουτρομάνος, Καφές, Γκέντσογλου, Μαντούκα (56' Ντιουφ), Σκόκο, Τζεμπούρ (65' Παυλής), Μπλάνκο.

Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σαριέγκι, Μουν, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Γκάμπριελ (69' Νίλσον), Καραγκούνης (80' Μάτος), Σαλπιγγίδης, Ρουκάβινα (53 Χριστοδουλόπουλος).

Κίτρινες: Σιμάο, Σάχα, Μάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια: