Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Bερόν:Ο ΠΑΟΚ θα παίζει πάντα για το πρωτάθλημα

Ο Αργεντίνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Ματίας Βερόν, φιλοξενήθηκε στον Libero 107,4 και την εκπομπή «ΓΕΓΟΝΟΤΑ» και μίλησε για την σεζόν που ολοκληρώθηκε, αλλά και τους στόχους της επόμενης χρονιάς. "



Αρχικά, ο μέσος του «δικέφαλου του βορρά» σχολίασε με εγκωμιαστικά σχόλια την χτεσινή... παράσταση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ, οι οποίοι αποχαιρέτησαν για φέτος την ομάδα με το πιο θερμό χειροκρότημα: «Ο κόσμος αναγνώρισε την προσπάθειά μας καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, όμως κι εμείς αναγνωρίσαμε την στήριξη του, χωρίς την οποία δεν θα φτάναμε εδώ που φτάσαμε».

Στη συνέχεια, ο Ματίας Βερόν δήλωσε ότι το οικογενειακό κλίμα που υπήρχε στον ΠΑΟΚ από το ξεκίνημα της σεζόν, ήταν ο βασικότερος λόγος για την πετυχημένη πορεία της ομάδας: «Νομίζω ότι αν έπρεπε να επιλέξουμε μόνο ένα είναι το οικογενειακό κλίμα που δημιουργήθηκε από την έναρξη της σεζόν. Αυτό είναι το βασικό αίτιο της κατάκτησης της 2ης θέσης. Στα πλέι-οφ δεν τα πήγαμε όσο καλά θέλαμε, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να υποβαθμίζει την πορεία που διαγράψαμε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος».

Ερωτηθείς για το τι πήγε στραβά και η πορεία του ΠΑΟΚ στα πλέι-οφ δεν ήταν ανάλογη με αυτή που διέγραψε ο «δικέφαλος του βορρά» κατά τη διάρκεια της κανονικής σεζόν, ο Αργεντίνος ποδοσφαιριστής απάντησε: «Τα αποτελέσματα με τους «μεγάλους» της Αθήνας δεν μας κόστισε τόσο πολύ κατά τη διάρκεια της σεζόν, αλλά στα πλέι-οφ όπου τα παιχνίδια ήταν μόλις έξι, δεν καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε. Του χρόνου θα πρέπει να παρουσιαστούμε βελτιωμένοι, έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσουμε τα ίδια προβλήματα».

Σε ερώτηση που του έγινε για το τι πρέπει να αλλάξει την προσεχή χρονιά, ώστε η ομάδα να προχωρήσει ακόμη περισσότερο, ο Ματίας Βερόν δήλωσε: «Πρώτα από όλα πιστεύω ότι δεν πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα. Είχαμε μία αήττητη έδρα και φτάσαμε μία ανάσα από το να κερδίσουμε τις αθηναϊκές ομάδες στο σπίτι μας. Θα πρέπει να αλλάξουμε κάποιες μικρές λεπτομέρειες, ώστε να μπορέσουμε να κοντράρουμε καλύτερα τους αντιπάλους που είναι δυνατότεροι από εμάς».

Ο Αργεντίνος μέσος του ΠΑΟΚ εξέφρασε την ικανοποίησή του από την προσωπική του απόδοση και τις εμφανίσεις του με την «ασπρόμαυρη» φανέλα τόσο στον πρώτο, όσο και στον δεύτερο γύρο: «Είμαι αρκετά ικανοποιημένος από τον εαυτό μου. Δεν συμφωνώ ότι ο δεύτερος γύρος ήταν κατώτερος από τον πρώτο. Είχα σταθερότητα στην απόδοσή μου και γι’ αυτό είχα σταθερή παρουσία και χρόνο συμμετοχής».

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την παραμονή του αρχηγού της ομάδας, Σέρτζιο Κονσεϊσάο, και την επόμενη αγωνιστική σεζόν, ο Ματίας Βερόν δήλωσε: «Είναι μία πολύ θετική κίνηση από την πλευρά του συλλόγου. Ο Κονσεϊσάο βοήθησε την ομάδα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Η παρουσία του είναι τόσο σημαντική, που βοηθάει τον ΠΑΟΚ και σε εξωαγωνιστικά θέματα».

Τέλος, ο μέσος του «δικέφαλου του βορρά» έθεσε τους στόχους της επόμενης αγωνιστικής σεζόν, τονίζοντας ότι ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα: «Κάθε ποδοσφαιριστής έχει φιλοδοξίες και από τη στιγμή που φέτος καταφέραμε κάτι αρκετά καλό, θέλουμε να κάνουμε καλύτερα πράγματα του χρόνου. Βλέπουμε ότι έχουμε κάνει πολλά βήματα προόδου κι έχουμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα. Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ λόγω της δυναμικής του πάντα θα παίζει για να διεκδικεί το πρωτάθλημα κι αυτό θα κάνει και του χρόνου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: