Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

1-0 Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΩΝ


Τη δεύτερη νίκη σε ισάριθμα ματς που τη φέρνουν σε θέση ισχύος (1η με 6 βαθμούς) ενόψει της δύσκολης συνέχειας στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2011, πέτυχε το απόγευμα του Σαββάτου η Εθνική Ελπίδων, επικρατώντας εκτός έδρας της Λιθουανίας με 1-0. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος για το ελληνικό συγκρότημα, ο Παπασταθόπουλος στο 76ο λεπτό της αναμέτρησης.

Οι παίκτες του Νίκου Νιόμπλια, ανώτεροι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αν και δυσκολεύτηκαν, κατάφεραν τελικά να επιβληθούν των σκληροτράχηλων Λιθουανών, δημιουργώντας ουκ ολίγες ευκαιρίες.

Μεγαλύτερη όλων, το δοκάρι του Μήτρογλου, στο 75', ένα λεπτό πριν το γκολ που σημείωσε ο Παπασταθόπουλος με κοντινό πλασέ, μετά από σέντρα του Δημούτσου από δεξιά και ασταθή απόκρουση του γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Κορυφαίος από την ελληνική ομάδα ο Πλιάτσικας ο οποίος ήταν ανίκητος στον χώρο της μεσαίας γραμμής, ενώ ξεχώρισαν ακόμη ο σκόρερ Παπασταθόπουλος, καθώς και οι Κουτσιανικούλης και Δημούτσος.

Επόμενο παιχνίδι για την Εθνική, αυτό απέναντι στην Αγγλία, εντός έδρας, στις 8 Σεπτεμβρίου.

Οι συνθέσεις

Λιθουανία: Τσερνιάουσκας, Κλιμαβίτσιους, Φρίντρικας, Ουρμπάιτις, Πάπτσις, Βαϊτκούνας, Μορόζ, Ζέκας (46΄ Ζαγκούρσκας), Ρεμέζα (81΄ Ματουλεβίτσιους), Ελιόσιους (90΄+Βάσκελα), Νοβικόβας

Ελλάδα: Στρατηλάτης, Παπάζογλου (46΄ Γιάντσης), Σιόβας, Παπασταθόπουλος, Μπουκουβάλας, Σιάκκας, Κουτσιανικούλης (80΄ Παπαδόπουλος), Πλιάτσικας, Μήτρογλου, Ταχτσίδης (46΄ Δημούτσος), Ιωαννίδης
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: