Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Ειδήσεις... φάρσες

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Σάμουελ Ετό επιστρέφει στην Primera Division για λογαριασμό της... Ταραγόνας και ο Κακά ξαναφοράει τη φανέλα της Μίλαν, με τη Βασίλισσα να αποκτά ως ανταλλάγματα τους Ροναλντίνιο και Ντέιβιντ Μπέκαμ. Αυτές ήταν οι ειδήσεις-βόμβες που... έσκασαν στις 28 Δεκεμβρίου και θα μπορούσαν να προκαλέσουν πάταγο... αν δεν επρόκειτο για φάρσες των ισπανικών και μεξικάνικων ΜΜΕ.




Συγκεκριμένα, οι ισπανοί αλλά και οι μεξικανοί ήταν για άλλη μια χρονιά εφευρετικότατοι και έβαλαν όλη τους την έμπνευση προκειμένου να δημιουργήσουν άλλοτε πειστικότερες και άλλοτε πιο υπερβολικές ειδήσεις, με αφορμή την Ημέρα των Αθώων Αγίων (Εl día de los Santos Inocentes, η αντίστοιχη πρωταπριλιά των ισπανών και των ισπανόφωνων χωρών της Αμερικής).

Ας δούμε μερικές από τις ειδήσεις που δημοσιεύτηκαν στα ξένα μέσα και προκάλεσαν γέλιο στους υποψιασμένους και έκπληξη στους... αθώους.

- Η ισπανική έκδοση της ιστοσελίδας Goal.com υποστηρίζει ότι ο Κακά θα επιστρέψει στη Μίλαν, ενώ ο Ροναλντίνιο και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ θα γίνουν κάτοικοι Μαδρίτης. Σύμφωνα με το... έγκυρο άρθρο, ο Ντίνιο αποτελούσε πάντα διακαή πόθο του Φλορεντίνο Πέρεθ, ενώ ο Μπέκαμ θα δώσει παραπάνω γκλάμουρ στη Βασίλισσα που έχει ήδη στις τάξεις της τον... celebrity Κριστιάνο Ρονάλντο.

Από την άλλη, ο Κακά επιθυμεί την επιστροφή του στο Μιλάνο, έπειτα από πιέσεις της γυναίκας του που δεν είναι ευτυχισμένη στη Μαδρίτη. Μάλιστα, όπως περιγραφικά αναφέρει το κείμενο "ο Κακά θέλει να επιστρέψει το χαμόγελο στο πρόσωπό του δίπλα στην οικογένειά του" κι αυτός ήταν ο λόγος που απέρριψε και την πρόταση της Μάντσεστερ Σίτι.

- Η ισπανική έκδοση του Yahoo.com αναφέρει ότι η Ρεάλ Μαδρίτης βρήκε στο πρόσωπο του καταλανού πρώην παίκτη της Μπαρτσελόνα, Ολεγκέρ Πρέσας, τον αντικαταστάτη του τραυματία Πέπε. Ο άσος του Αγιαξ θα έρθει ως δανεικός στο Μπερναμπέου μέχρι τον Ιούνιο, ενώ η ισπανική ομάδα διατηρεί οψιόν αγοράς έναντι 3 εκατομμυρίων ευρώ.

- Η Ταραγόνα ανακοίνωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της την απόκτηση του Σάμουελ Ετό, ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του στις 9 Ιανουαρίου απέναντι στην Θέλτα.

- "Ο Γκουαρντιόλα είναι ήδη της Ρεάλ Μαδρίτης", αναφέρει το δημοσίευμα της μεξικανικής Milenio, η οποία επίσης αποκαλύπτει ότι τελικά ο Τιερί Ανρί δεν θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 λόγω του χεριού στον προκριματικό με την Ιρλανδία.

- Στην απόφαση να εγκαταλείψει τα εγκόσμια και να αφιερωθεί στον λόγο του Κυρίου, προχώρησε ο διεθνής διαιτητής της FIFA, Τομ Χένινγκ Οβρεμπο, σύμφωνα με την AS. Οπως υποστηρίζει η ισπανική ιστοσελίδα, ο Οβρεμπο δεν άντεξε να καταδιώκεται από τις ερινύες με τη μορφή των... Ντρογκμπά, Μπάλακ και Εσιέν, μετά τη διαιτησία του στον περσινό ημιτελικό ανάμεσα στην Τσέλσι και τη Μπαρτσελόνα.

- Την υποψηφιότητά του για πρόεδρος της Μπαρτσελόνα θα καταθέσει ο Γιόσεπ Γιουίς Νούνιες, που είχε διατελέσει και στο παρελθόν πρόεδρος του συλλόγου, σύμφωνα με την El Mundo Deportivo. Μάλιστα, ρόλο στην ομάδα θα δώσει και στον Γιόχαν Κρόιφ, αλλά και στον Λουίς φαν Χάαλ που θα φέρει στην ομάδα και τον Φρανκ Ριμπερί!

Και του χρόνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: