Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Ρέμος: «Συμφωνήσαμε με τον Έρεζ Λαντάνι»- Τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ- Η επιστολή Ρέμου

Ρέμος: «Συμφωνήσαμε με τον Έρεζ Λαντάνι»- Τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ- Η επιστολή Ρέμου

Ο Αντώνης Ρέμος μπορεί να μην έδωσε το «παρών» στην ετήσια Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ, ωστόσο όπως αναμενόταν γνωστοποίησε την πιθανή είσοδο του επιχειρηματία Έρεζ Λαντάνι στα της ΠΑΕ. Όπως τόνισε με γραπτή ανακοίνωσή του ο Αντώνης Ρέμος, η οποία εκφωνήθηκε από τον νομικό εκπρόσωπό του, κ. Καρπετόπουλο, υπάρχει υπογεγραμμένο προσύμφωνο ανάμεσα στον πρόεδρο της ΠΑΕ και τον Έρεζ Λαντάνι που προβλέπει λεπτομέρειες και προϋποθέσεις οι οποίες εφόσον γίνουν πράξη και έπειτα από την καταβολή χρηματικού ποσού, θα πάρει στην κατοχή του μετοχές από το ποσοστό του ιδίου του Αντώνη Ρέμου. Όπως ανέφερε στη δήλωσή του ο Αντώνης Ρέμος, ο κ. Λαντάνι ζήτησε χρόνο ως το τέλος Ιανουαρίου και υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ πως ο Ηρακλής αλλάζει σελίδα, αν η συμφωνία ολοκληρωθεί. Απαντώντας για τα όσα «κατηγορείται» περί απουσίας του από τη Θεσσαλονίκη, ο Αντώνης Ρέμος υπογράμμισε ότι δε γίνεται να κατηγορηθεί για ασυνέπεια, μιας και όπως τόνισε δε ζει στη Θεσσαλονίκη αλλά σκέφτεται τον Ηρακλή 24 ώρες το 24ωρο.

Το νέο Δ.Σ.
Από τη σημερινή Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ προέκυψαν τα μέλη, τα οποία θα συνθέσουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και είναι:

Πασχαλίδης Αντώνιος,
Ζιάκας Παναγιώτης,
Αγγελάκης Γεώργιος,
Σαμαβάρη Γουίλι,
Κούλαλης Αντώνιος,
Βλάχος Μιχαήλ,
Αρταβάνης Νικόλαος (εκπρόσωπος Γυμναστικού Συλλόγου).

Η επιστολή του Αντώνη Ρέμου

«Αγαπητοί φίλοι , μέλη της οικογένειας του Ηρακλή ,
Εδώ και καιρό έχω ξεκινήσει μια προσπάθεια εξεύρεσης νέων συνεργατών για την καλύτερη διοίκηση της ΠΑΕ καθώς εξαιτίας της πίεσης και του αφόρητου κλίματος που δημιουργείται γύρω από τον Ηρακλή οι άνθρωποι με τους οποίους είχα μέχρι τώρα την τιμή να συνεργαστώ θέλησαν να αποχωρήσουν. Θα ήθελα να τους ευχαριστώ από την καρδιά μου για την προσπάθεια που έκαναν όλο αυτό τον καιρό στον Ηρακλή και την συμμετοχή τους στο δύσκολο αυτό εγχείρημα.
Θα θελα επίσης να σταθώ ιδιαίτερα στην παρουσία του πιο σημαντικού συνεργάτη μου όλο αυτό τον καιρό που βρίσκομαι στον Ηρακλή , δηλαδή στον κ. Δήμο Πολύκαρπο. Θα ήθελα όσο τίποτα να συνεχίσει να δουλεύει δίπλα μου ώστε να ολοκληρώναμε μαζί κάποια στιγμή αυτό το μεγάλο και δύσκολο ταξίδι. Είναι ο μόνος άνθρωπος που εμπιστεύομαι 100% και που μου στάθηκε με την ψυχή του και την επιμονή του όλο αυτό το δύσκολο καιρό, συνδράμοντας και οικονομικά σύμφωνα με τις δυνατότητες του την προσπάθεια. Η απόφασή του να αποχωρήσει είναι δική του και είναι απολύτως σεβαστή. Για μένα θα παραμείνει ο άνθρωπος που πάλεψε όσο κανείς με σθένος και αξιοπρέπεια , αντιμετωπίζοντας από άδικες κριτικές – δημοσιογραφικές και μη – μέχρι και απειλές. Ισως μαζί του να έπρεπε να φύγω κι εγώ, το σκέφτηκα άλλωστε αρκετές φορές. Όμως την ίδια στιγμή δεν ξεχνώ ότι είμαι δεσμευμένος με τον Ηρακλή και ηθικά αλλά και πραγματικά, και όσο αντέχω την πίεση και τις κατά κανόνα άδικες κατηγορίες δεν θα εγκαταλείψω μια δοκιμασία που μόνο εγώ ξέρω πόσο δύσκολη και πόσο σκληρή είναι.
Καιρό τώρα έχω ξεκινήσει μια προσπάθειά να βρω ανθρώπους που θα ενισχύσουν τον Ηρακλή. Την κάνω κυρίως κόντρα σε όλους εκείνους που με αμφισβητούν και που μου γύρισαν την πλάτη. Σε αυτούς θέλω να πω ότι ο Ηρακλής δεν είναι διοικητικά ακέφαλος όπως ισχυρίζονται και αντίθετα από αυτά που διαδίδουν έχει διοίκηση που τον νοιάζεται όσο τίποτα. Ο Ηρακλής λειτουργεί κι αυτό φαίνεται σε μια σειρά από αποφάσεις που έχουμε πάρει τον τελευταίο καιρό και για θέματα μικρά και καθημερινά και για ζητήματα μεγάλα – αποφάσεις στις οποίες δεν θα ήθελα να αναφερθώ γιατί δεν είναι της παρούσης. Αντίθετα θα ήθελα να επισημάνω ως Πρόεδρος της Π.Α.Ε. Ηρακλής και ως άνθρωπος που νοιάζεται για την ομάδα ότι όχι μόνο δεν έχω εγκαταλείψει τον Ηρακλή αλλά η βασική μου έγνοια όλο αυτό τον τελευταίο καιρό είναι να βρω νέους δυναμικούς συμπαίκτες που θα με βοηθήσουν να κάνω την ομάδα που ο κόσμος ονειρεύεται. Δεν αναζητώ ανθρώπους για να πουλήσω ή να «ξεφορτωθώ» τον Ηρακλή, αλλά συνεργάτες ικανούς να βοηθήσουν την ομάδα να δυναμώσει κυρίως οικονομικά: ελπίζω να καταλαβαίνετε τη διαφορά.
Η υπόσχεση που δίνω και σε εσάς και σε όλο το φίλαθλο κόσμο του Ηρακλή είναι ότι δεν θα εγκαταλείψω τον Ηρακλή, τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί κάποιος που να μπορεί να εγγυηθεί την οικονομική αυτοτέλεια και αυτάρκεια της ομάδας αναλαμβάνοντας προσωπικά ένα πλήθος από υποχρεώσεις όπως ακριβώς έχω κάνει κι εγώ, που θυμίζω ότι μόνο για τη ρύθμιση των χρεών της ΠΑΕ έχω δεσμεύσει την ίδια μου την περιουσία.
Ομολογώ ότι με χαρά διαπίστωσα ότι υπάρχουν ακόμα αρκετοί άνθρωποι που καταλαβαίνουν και τη δυσκολία του εγχειρήματος και τις προθέσεις και τους στόχους μου.
Ευχαριστώ τους καινούργιους μου συνεργάτες γιατί αποδέχτηκαν την πρόσκληση μου και αποτελεί τιμή μου να έχω δίπλα μου ανθρώπους που συμμερίζονται το προσωπικό μου αγώνα και θέλουν να τον δώσουν μαζί μου. Πριν ο κ. Πολύκαρπος παρουσιάσει τα μέλη της νέας διοίκησης, θα ήθελα να αναφερθώ επί της ευκαιρίας σε ένα πιθανό καινούργιο συνεργάτη τον κ. Ερεζ Λαντάνι, ισραηλινής καταγωγής επιχειρηματία από το Βέλγιο. Το κάνω γιατί ο κ. Λαντάνι μπορεί σε λίγο καιρό να είναι και μέτοχος του Ηρακλή. Η γνωριμία μαζί του έγινε χάρη στη μεσολάβηση ενός κοινού μας φίλου πριν λίγο καιρό. Συναντηθήκαμε αρκετές φορές, μιλήσαμε για πολλά, συμφωνήσαμε σε ότι αφορά τις προτεραιότητες και τους στόχους και μου εξέφρασε το ενδιαφέρον του να μπει στην ομάδα. Έχουμε υπογράψει ένα προσύμφωνο σύμφωνα με το οποίο εγώ θα του παραχωρήσω μέρος των μετοχών μου έτσι κι ο ίδιος σταθεί συνεπής στις από αυτό προερχόμενες δεσμεύσεις του. Ο κ. Λαντάνι μας ζήτησε λίγο χρόνο και έχει υποσχεθεί ότι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα καταβάλει τα προβλεπόμενα από το προσύμφωνο χρήματα στην Π.Α.Ε. Ηρακλής και θα αποκτήσει μέρος των μετοχών της: αν αυτό συμβεί να είσαστε βέβαιοι ότι ο Ηρακλής γυρίζει σελίδα. Μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου ο Ηρακλής θα διοικείται από τους ανθρώπους που θα σας παρουσιάσει ο κ. Πολύκαρπος και αν η συμφωνία με τον κ. Λαντάνι ολοκληρωθεί, δηλαδή αν μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ τα προβλεπόμενα χρήματα, θα μπουν στη διοίκηση ο ίδιος και δυο ακόμα συνεργάτες του.
Θα ήθελα επι της ευκαιρίας να αναφερθώ και σε κάποιες κατηγορίες που μου προσάπτουν διάφοροι προσωπικά. Η πιο επαναλαμβανόμενη από αυτές είναι ότι απουσιάζω από την καθημερινότητα της ΠΑΕ γιατί δεν μένω στη Θεσσαλονίκη. Απαντάω λοιπόν ότι πρώτον δεν γίνεται να κατηγορηθώ για ασυνέπεια, διότι ουδέποτε είχα υποσχεθεί σε οποιονδήποτε ότι θα αφήσω τα πάντα και θα γυρίσω εδώ. Θέλω επίσης να πω ότι όταν ο Ηρακλής έφτασε στο χείλος της καταστροφής πριν εμείς αναλάβουμε την Διοίκηση της Εταιρείας, διοικούνταν από ανθρώπους που δεν έκαναν τίποτα άλλο στη ζωή τους ,και ζούσαν στη Θεσσαλονίκη: δε νομίζω ότι η διαρκής παρουσία τους στα γραφεία και στα τοπικά ραδιόφωνα βοήθησε σε κάτι το σύλλογο. Εγώ δεν ζω στην Θεσσαλονίκη, αλλά σκέφτομαι τον Ηρακλή 24 ώρες το 24ωρο καθώς αυτός και μόνο είναι το βασικό μου μέλημα. Εχω επίσης απόλυτη εμπιστοσύνη στους συνεργάτες μου, τους σέβομαι και τους στηρίζω και είμαι περήφανος για αυτούς. Είμαι ο πρώτος στρατιώτης στη μάχη εναντίον των προβλημάτων του Ηρακλή και πολεμάω στο μέτωπο καθημερινά με αυτά. Θυμίζω ότι όσο θα είμαι ακόμα εδώ -και σας διαβεβαιώνω ότι αντέχω ακόμα πολύ- όποιος θέλει να κάνει κακό στον Ηρακλή θα με βρει μπροστά του και όχι μόνο μου , γιατί πιστεύω πως μαζί μου είναι όλος ο κόσμος του Ηρακλή που μπορεί να γκρινιάζει για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας αλλά καταλαβαίνει τις καλοπροαίρετες πράξεις και τις αγνές προσπάθειες. Ο κόσμος που πονά κι αγαπά όσο εγώ την ομάδα καταλαβαίνει και ξέρει ότι στα πεπραγμένα της δικής μου διοίκησης δεν υπάρχουν σκιές και ότι ο στόχος της δεν είναι ούτε ύποπτος ούτε υστερόβουλος. Ούτε θέλω να εκμεταλλευτώ την περιουσία του Ερασιτέχνη Ηρακλή, ούτε έχω σκοτεινά σχέδια για το μέλλον του όπως γράφουν διάφοροι φαντασιόπληκτοι σε εφημερίδες. Η ευημερία, η αξιοπρέπεια και η πρόοδος της ομάδας είναι ο στόχος μου και τίποτα άλλο. Κι αν ακόμα από αυτό που ονειρευόμαστε απέχουμε πολύ τίποτα δεν πτοεί τη δύναμη της πίστης στο όνειρο γιατί η πίστη αυτή πηγάζει από την αληθινή μου αγάπη για το σύλλογο πράγμα που δεν επιτρέπω σε κανένα να αμφισβητήσει.
Ας υποδεχτούμε με το σεβασμό που πρέπει τα νέα μέλη της διοίκησης κι ας προχωρήσουμε μέσα στη χρονιά ενωμένοι παραμερίζοντας διαφορές και βάζοντας τέλος στις γκρίνιες. Στη ζωή την αγάπη δεν μπορείς να την μοιράζεις. Μπορείς μόνο να την μοιράζεσαι.
Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους σας και σε όλο το φίλαθλο κόσμο του Ηρακλή, με υγεία πάνω απ’ όλα .
Ο Πρόεδρος της Π.Α.Ε.
Αντώνης Ρέμος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: