Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Κωφίδης: "Εκτός ομάδας ο Ντιέ"


Από τη συνέντευξη Τύπου του Σάββα Κωφίδη.... «Ο Ντιέ δεν θα έρθει την ημερομηνία που καθορίστηκε, αδικαιολόγητα. Με τη συμπεριφορά του δείχνει ότι θέτει τον εαυτό του εκτός ομάδας. Προσπαθήσαμε να τον βάλουμε στην ομάδα μετά από ένα άλλο επεισόδιο (με τον Ντίκα), αλλά, δεν τα καταφέραμε». Αυτή είναι η είδηση της ημέρας από το στρατόπεδο του Ηρακλή και μεταφέρθηκε από τον Σάββα Κωφίδη, όταν σε συνέντευξη Τύπου, αναφέρθηκε στους κυανόλευκους του πρώτου γύρου και τις μεταγραφές.

Ακόμη, σε άλλα σημεία, τόνισε:

-Η εικόνα της ομάδας στο πρώτο γύρο δεν ήταν αυτή που περιμέναμε και ο κόσμος δεν ευχαριστήθηκε. Υπήρχαν προβλήματα από την αρχή στην αμυντική συμπεριφορά. Στο πρώτο μισό, η ομάδα είχε αμυντικά πρόβλημα. Και να σκοράρει δυσκολεύτηκε. Στο δεύτερο μισό είχαμε καλύτερη επιθετική λειτουργία. Πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία.

-Εχουμε βρει κάποιους παίκτες και έχουμε μιλήσει. Είναι θέμα διαπραγματεύσεων και με βάση τι επικρατεί στην ομάδα, θα δούμε αν μπορούμε να τους εντάξουμε την ομάδα μας.

-Υπάρχει ρίσκο στους παίκτες που φέρνεις στον Ιανουάριο. Πρέπει να πάρουμε το ρίσκο. Υπάρχει ένας σχεδιασμός.

-Όλοι θέλουμε να αλλάξουν τα πράγματα στα διοικητικά. Τα τελευταία χρόνια ο Ηρακλής έχει χάσει την αίγλη του ως ομάδα. Εύχομαι και θέλω να αλλάξουν τα πράγματα για να ξαναβρεί ο Ηρακλής τη χαμένη του αίγλη.

-Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ο κόσμος να ευχαριστιέται τον Ηρακλή. Ο Ηρακλής χρειάζεται ενίσχυση. Αμεση. Δεν βλέπω ποιο είναι το κακό να έρθουν ποδοσφαιριστές για έξι μήνες. Θέλουμε παίκτες με νοοτροπία ομάδας. Θέλουμε παίκτες που βγάζουμε το. εμείς.

-Ο Ρέμος ήθελε να βοηθήσει. Έγιναν πράγματα που δεν βγήκανε. Πρέπει να ψάξουμε για τις αιτίες. Σε σύγκριση με τους προηγούμενους, είναι άτυχος.

-Συμβαίνει να υποτιμούμαι ή να υπερτιμούμαι μια ομάδα. Πρέπει να σκεφτούμε ότι η ομάδα είναι χαμηλά και πρέπει να αγωνιστούμε να τη βγάλουμε από την κακή κατάσταση. Προσωπικά εγώ, έχω καλή εικόνα από τον Πανθρακικό, άσχετα από τα αποτελέσματα που έχει φέρει.

  • Δυο φορές ο Ηρακλής ζήτησε από τον ΠΑΟΚ τον Γκανέζο χαφ Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι αλλά εισέπραξε ανάλογες αρνήσεις από τον "δικέφαλο του Βορρά". Αρχικά οι άνθρωποι του "Γηραιού" ζήτησαν με ελέυθερη μεταγραφή τον ποδοσφαιριστή αλλά το προσφερόμενο ποσό φάνηκε μικρό στον ΠΑΟΚ που δήλωσε πως παραχωρεί μόνο δανεικό τον παίκτη.

    Η διοίκηση των "κυανόλευκων" κατέθεσε νέα πρόταση, ζητώντας ως δανεικό τον Αμπουμπακάρι για τον επόμενο 1,5 χρόνο, όμως κι αυτή η πρότασή της δεν έγινε δεκτή, με αποτέλεσμα να επισημοποιήσει την οριστική απόσυρση του ενδιαφέροντός της για τον συγκεκριμένο παίκτη. Ο προπονητής Σάββας Κωφίδης είχε κρίνει θετικά την ενδεχόμενη παρουσία του Γκανέζου στην ομάδα, και αυτός ήταν ο λόγος της επιμονής του Ηρακλή για την απόκτηση του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή.


  • Η προετοιμασία της ομάδας για τον αγώνα με τον Πανθρακικό συνεχίστηκε σήμερα (30/12) στην Μίκρα, με προπόνηση, που αφορούσε στην αγωνιστική τακτική και στις ασκήσεις με την μπάλα. Ο Γιάκομπ ξεπέρασε τις ενοχλήσεις και προπονήθηκε κανονικά, ενώ ο Γιαννούλης συνέχισε το πρόγραμμα αποθεραπείας, όπως συνέχισαν τα ειδικά προγράμματά τους οι Λέκι και Πιλότο.

    O Tούμα προπονήθηκε μόνος, λόγω ψύξης στον αυχένα, και, σαφώς, η κατάστασή του δεν είναι ανησυχητική, μιας και θα επανέλθει άμεσα. Ο Koβαλέφσκι αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον δικέφαλο, υποβλήθηκε σε φυσιοθεραπεία, προπονήθηκε πολύ χαλαρά, αλλά δεν είναι σημαντικό το πρόβλημα, που αντιμετωπίζει. Στο σπίτι του για ανάρρωση παρέμεινε ο εμπύρετος από ίωση Ντάλα Μπόνα.
  • Δεν υπάρχουν σχόλια: