Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Βούισιτς: «Ήταν μία αποτυχημένη σεζόν»


Το στοίχημα του Ολυμπιακού είναι η κατάκτηση τίτλων και αφού αυτοί, παρά των αρχικών πλάνων, δεν ήρθαν, η περσινή χρονιά καταχωρείται αυτόματα στις αποτυχημένες από τον Νίκολα Βούισιτς που με αφοπλιστική ειλικρίνεια μίλησε στη σελίδα της WIND, αποδεχομένος ωστόσο ως επιτυχία την πρόκριση των ερυθρόλευκων στο Final Four του 2009.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κροάτη σέντερ:

Το 2009 ήταν μια καλή ή μια κακή σεζόν για τον Ολυμπιακό;

«Είναι σημαντικό το ότι φτάσαμε ως το τέλος και στις τρεις διοργανώσεις που συμμετείχαμε. Ειδικά η πρόκριση στο Final Four, ήταν ένα επίτευγμα για την ομάδα μου, που είχε να φτάσει τόσο ψηλά από το 1999.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός δεν είχε στόχο να φτάσει στους τελικούς, αλλά να πάρει τους τίτλους. Και δεν τα καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας. Άρα δεν ήταν μια επιτυχημένη σεζόν, ήταν μια απλά μια περίοδος που έγιναν βήματα προόδου».

Κάνοντας μια σύγκριση της περασμένης σεζόν με την τρέχουσα, θεωρείς ότι ο Ολυμπιακός έχει βελτιωθεί;

«Θα μπορούσα να πω ναι, διότι πράγματι η ομάδα είναι καλύτερη σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πριν από ένα χρόνο. Όμως ό,τι κι αν πω, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Αυτή την ερώτηση θέλω να μου την ξανακάνετε στο τέλος της σεζόν. Τότε θα μπορώ να απαντήσω αν είμαστε καλύτεροι ή όχι. Στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο και θα ξέρουμε. Ας μην λέμε, λοιπόν, πολλά λόγια, ας περιμένουμε τα αποτελέσματα».

Ο κόσμος δεν δείχνει ευχαριστημένος...

«Το βρίσκω λογικό. Ο κόσμος δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος από τη στιγμή που δεν έρχονται τα πρωταθλήματα και τα Κύπελλα. Οι οπαδοί θέλουν επιτυχίες και μόνο τότε είναι ικανοποιημένοι. Σε κάθε άλλη περίπτωση δυσανασχετούν και το δείχνουν. Η ήττα από τον Πανιώνιο τους πείραξε. Κι εμάς μας πείραξε, δεν έπρεπε να χάσουμε. Το καταλαβαίνω και το ζω, είμαι δεύτερη χρονιά στην ομάδα και αντιλαμβάνομαι πώς σκέφτονται.

Έχουν τόσα χρόνια να δουν τίτλους και δεν έχουν υπομονή. Ελπίζω το 2010 να τους κάνουμε χαρούμενους, αλλά μην μου ζητήστε να δώσω υποσχέσεις ή να κάνω δεσμεύσεις. Είπαμε, πρέπει να αφήσουμε τα πολλά λόγια και να προχωρήσουμε στις πράξεις. Μπορούμε να κάνουμε πολλά ως ομάδα και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για χαμένους τίτλους».

Επιμέλεια : Κατερίνα Μπιτίτσιου

Δεν υπάρχουν σχόλια: