Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΝΙΚΗΣΕ 1-0 ΤΟΝ ΑΡΗ


Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΝΙΚΗΣΕ 1-0 ΜΕ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΚΡΟΑΤΗ ΤΟΝ ΑΡΗ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ 10 ΑΠΟ ΤΟ 50`. ΡΕΣΙΤΑΛ ΧΑΜΕΝΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΥΣ.- Πανιώνιος δύσκολα, όπως μαρτυρά και το τελικό σκορ, κατέβαλε την αντίσταση του Άρη στη Ν.Σμύρνη με 1-0 παίρνοντας την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Οι κίτρινοι κατέβηκαν με πολλές αλλαγές (εκτός αποστολής Κόκε, Πρίττας, στον πάγκο Ρουίς και Γκιάρο) και έπαιζαν από το 50 ` με 10 λόγω της ανόητης αποβολής του Ναφτί, αλλά στο 90` είχαν ευκαιρία με τον Ρουίζ να κλεψει την ισοπαλία! Μοιραίος στάθηκε ο Χουάνμα που αντικατέστησε τον τραυματία στο Σηφάκη, καθώς το μοναδικό του λάθος ήταν μοιραίο στη φάση του γκολ. Σίγουρα οι αλλαγές επηρέασαν τον Άρη, αλλά ήταν και επιβεβλημένες ίσως μετά από την υπερπροσπάθεια στον θρίαμβο επί της Ατλέτικο.

Οι γηπεδούχοι θα μπορύσαν να φτάσουν σε μια πιο άνετη νίκη έχοντας πολλές ευκαιρίες (κλασικότερες αυτές με Κουμορτζί και Σαλαλί), αλλά έστω και με περιπετειώδες τρόπο το κατάφεραν.

Ο Κούπερ άφησε στον πάγκο τους Γκιάρο και Ρουίζ για να τους ξεκουράσει, με τους Κουλουχέρη και Αραβίδη να παίρνουν τη θέση τους. Από την άλλη, ο Στόρε δεν επεφύλασσε εκπλήξεις, παρατάσσοντας τον Πανιώνιο με 4-3-3 και τον Μπάλαμπαν στην κορυφή.

Λίγα πράγματα…

Με πρωταγωνιστή τον Αλγερινό Σαλαλί, ο Πανιώνιος προσπάθησε στην αρχή να απειλήσει από τα πλάγια χωρίς όμως επιτυχία. Γενικότερα, το πρώτο 20λεπτο ήταν μοιρασμένο αλλά «φτωχό» σε φάσεις και θέαμα, με τους δύο γκολκίπερ να είναι σχεδόν θεατές…

Ξύπνησαν οι γηπεδούχοι, «αναιμικός» ο Άρης

Επρεπε να φτάσουμε στο 23` για να δούμε μια φάση της προκοπής. Ο Βαζ Τε έκανε το γύρισμα από το δεξιά, ο Σαλαλί ανενόχλητος σούταρε και ο Σηφάκης έδιωξε δύσκολα. Δυο λεπτά μετά ο Κουμορτζί έχασε μεγάλη ευκαιρία, καθώς στο τετ-α-τετ σούταρε άουτ, μετά από ωραίο συνδυασμό με τους Μπάλαμπαν και Βαζ Τε.

Ο τελευταίος στο 34` «ζάλισε» την άμυνα του Άρη από αριστερά, έβγαλε στον Σαλαλί αλλά ο Τόχα απομάκρυνε τον κίνδυνο. Οι κίτρινοι ήταν ανύπαρκτοι επιθετικά και στην άμυνα, ιδίως στα άκρα, είχαν πολλά προβλήματα με τους δραστήριους Σαλαλί, Βαζ Τε και Μπάλαμπαν.

Ο Κροάτης στο 38` σπατάλησε και άλλη ευκαιρία για τον Πανιώνιο, σουτάροντας πάνω στον Σηφάκη, όπως και ο Κουμορτζί που στις καθυστερήσεις είχε κεφαλιά άουτ δίπλα από το δοκάρι.

Έξω Σηφάκης, έξω… και ο Ναφτί!

Στραβά ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για τον Άρη, καθώς ο Κούπερ αναγκάστηκε να αλλάξει τον Σηφάκη με τον Χουάνμα, καθώς ο διεθνής τερματοφύλακας είχε ενοχλήσεις στη μέση. Ο Πανιώνιος στο 49` ζήτησε πέναλτι για χέρι του (σε πτώση) Λαζαρίδη σε σουτ του Σαλαλί, ενώ στο επόμενο λεπτό ο «κρύος» Χουάνμα έδιωξε το σουτ του Βαζ Τε.

Στο 50` ο Άρης έμεινε με 10, καθώς ο Ναφτί χτύπησε αψυχολόγητα εκτός φάσης τον Μανιάτη, παρότι από την τηλεόραση δεν φάνηκε ξεκάθαρα (έλλειψε για περίπου 10 λεπτά για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς σκίστηκε το κάτω μέρος του χειλιού του κι έγινε αλλαγή τελικά από τον Χίκα).

Μοιραίος ο Σαλαλί, ανθεκτικός ο Άρης

Ενώ ο Κούπερ έβαζε άρον αρον στον Φατί αντί του Αραβίδη, ο Σαλαλί έχανε άλλη μια ευκαιρία στο 53`, καθώς μετά το γέμισμα του Βαζ Τε αστόχησε στο τετ-α-τετ. Τη… σκυτάλη πήρε ο Μπάλαμπαν πέντε λεπτά μετά σουτάροντας από πλάγια πάνω στον Χουάνμα.

Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα, ο Πανιώνιος φάνηκε να χάνει τον ρυθμό του, πιέζοντας μεν, ανεπιτυχώς δε. Ο Κούπερ έβαλε και τον Ρουίς αντί του Τσέζαρεκ, με τον Άρη πάντως να παίζει ξεκάθαρα αμυντικά, παρότι ο Αργεντινός φώναζε να ανέβει η ομάδα.

Ο Στόρε πέρασε και τον Κούκετς αντί του Σαλαλί, αλλά ο Βαζ Τε ήταν αυτός που προσπάθησε να απειλήσει με κεφαλιά στο 80`, ενώ στο 83` το σουτ του Χίκα πέρασε ξυστά από το δοκάρι του Χουάνμα.

Λυτρωτής ο Μπάλαμπαν!

Την επιθετική δυστοκία του Πανιωνίου έλυσε ο Μπάλαμπαν που στο 86` εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Χουάνμα, που δεν συγκράτησε την μπάλα τρακάροντας με τον Κουλουχέρη, και την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0!

Τα καρδιοχτύπια δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς στο 90` ο Μάχο κράτησε το μηδέν στην κεφαλιά του Ρουίς, με το 1-0 να είναι το τελικό σκορ!
Πανιώνιος (Μίκαελ Στόρε): Μάχο, Μανιάτης (64` Χίκα), Λάτκα, Μπάλαμπαν, Βαρό, Κουμορτζί, Σιόβας, Κοντοές (89` Φουνκουάγιο), Κούρντι, Σαλαλί (78` Κούκετς), Βαζ Τε

Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης (46` λ.τρ. Χουάνμα), Νέτο, Κουλουχέρης, Ναφτί, Τόχα, Τσέζαρεκ (71` Ρουίζ), Μίσελ, Μενδρινός, Χαβίτο, Αραβίδης (53` Φατί), Λαζαρίδης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθηνών)

ΒΟΗΘΟΙ: Τρύφωνας (Κέρκυρας), Τάτσης (Ηπείρου)

Κίτρινες: Μπάλαμπαν, Μανιάτης/Κουλουχέρης

Κόκκινη: Ναφτί

*Στις εξέδρες του γηπέδου βρέθηκε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος

Δεν υπάρχουν σχόλια: