Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Είναι τρελός...


..ο Βούλγαρος! Σε προσωπικό του σόου μετέτρεψε το ντέρμπι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ –Λίβερπουλ ο Μπερμπάτοφ. Με τρία γκολ έδωσε τη νίκη 3-2 στους «κόκκινους διαβόλους», στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ στο «Ολντ Τράφορντ». Μεγάλο παιχνίδι και από τον Στίβεν Τζέραρντ που πέτυχε τα δύο γκολ των φιλοξενούμενων, αλλά δεν κατάφερε να δώσει κάτι περισσότερο στην ομάδα του.

Ο διαστημικός Μπερμπάτοφ έγινε ο πρώτος παίκτης από το 1946 και μετά που σημείωσε χατ-τρικ σε ντέρμπι Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ, ύστερα από τον Σταν Πίρσον. Ο αναγεννημένος επιθετικός αποδείχτηκε άλυτο πρόβλημα για τους «κόκκινους», οι οποίοι παραλίγο να κάνουν μία επική ανατροπή. Οι γηπεδούχοι έφτασαν με το «τρίποντο» αυτό τους 11 βαθμούς, μειώνοντας στον έναν από την πρωτοπόρο Τσέλσι, η οποία έχει και έναν αγώνα λιγότερο. Στους πέντε έμεινε η ομάδα του Χότζον, μένοντας από τις αρχές της χρονιάς πίσω στη βαθμολογία.

Πως έπαιξαν

Με το αγαπημένο του 4-4-2 παρέταξε την ομάδα του ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, με τον Ρούνεϊ να έχει ελεύθερο ρόλο πίσω, λίγο πιο πίσω από τον Μπερμπάτοφ, ενώ ο Έβανς πήρε της θέση του απόντα Φέρντιναντ στην άμυνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ρόι Χότζον από την πλευρά του αντέταξε ένα 4-2-3-1 με στόχο να υπερισχύσει στον χώρο του κέντρου, με τους Μεϊρέλες και Πόουλσεν να έχουν το ρόλο του «κυματοθραύστη» μπροστά από την άμυνα των Μέρσεϊσαϊντερς. Οι αλλαγές αφορούσαν πρόσωπα και όχι συστήματα, με τον Ενγκόγκ αντί του Μάξι, να δίνει επιθετική πνοή στους φιλοξενούμενους. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Φέργκιουσον): Φαν Ντερ Σαρ, Εβρά, Έβανς, Βίντιτς, Ο'Σέι, Γκιγκς (82' Μακέντα), Νάνι (87' Γκίμπσον), Φλέτσερ, Σκόουλς, Ρούνεϊ, Μπερμπάτοφ (87' Άντερσον)

Στον πάγκο έμειναν οι: Κούστσακ, Μπράουν, Όουεν, Άντερσον, Σμόλινγκ, Μακέντα, Γκίμπσον

Λίβερπουλ (Χότζον): Ρέινα, Τζόνσον, Κάραγκερ, Σκρτελ, Κοντσένσκι (82' Άγγερ), Μεϊρέλες (79' Γιοβάνοβιτς), Πόουλσεν, Κόουλ, Τζέραρντ, Μάξι (62' Ενγκόγκ), Τόρες

Στον πάγκο έμειναν οι: Τζόουνς. Άγγερ, Κυργιάκος, Λούκας, Μπάμπελ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χάουάρντ Γουέμπ

ΓΗΠΕΔΟ: «Ολντ Τράφορντ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: