Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Δύσκολη νίκη για Ρεάλ

Η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε δύσκολες στιγμές στο «Ανοέτα» απέναντι στη Ρεάλ Σοδιεδάδ΄, αλλά τελικά πήρε τη νίκη με 2-1.Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας με νίκες προχώρησαν Μαγιόρκα και Εσπανιόλ, ενώ ισόπαλο έληξε το παιχνίδι της Χιχόν με την Μπιλμπάο.Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στους γηπεδούχους, οι οποίοι πέρα από τις υπόλοιπες ευκαιρίες που δημιούργησαν έχασαν και δύο κλασικές. Η «Βασίλισσα» αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην άμυνά της, τόσο στο κέντρο όσο και στα άκρα, με τον εξαιρετικό 19χρονο Αντουάν Γκριζμάν να αναστατώνει όλη την ομάδα του Μουρίνιο και να δείχνει ότι θα μας απασχολήσει πολύ στο προσεχές μέλλον…

Αφού η Ρεάλ κατάφερε να πάει στην ανάπαυλα με τη Σοσιεδάδ στο μηδέν, κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με ένα εξαιρετικό γκολ, και παράλληλα το πρώτο επίσημο, του Άνχελ Ντι Μαρία. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον… αειθαλή Ραούλ Ταμούδο, πριν οι Μαδριλένοι ξαναπάρουν κεφάλι στο σκορ με ένα τυχερό τέρμα που χρεώθηκε στον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Πορτογάλος εκτέλεσε ένα φάουλ από καλή θέση, ο συμπατριώτης του Πέπε βρέθηκε στο τείχος των Βάσκων, προκειμένου να προκαλέσει κάποια αναστάτωση, η μπάλα βρήκε στην πλάτη του καθώς αυτός έσκυβε να την αποφύγει και… 2-1. Στη συνέχεια, οι παίχτες της Σοσιεδάδ φάνηκαν να μένουν από δυνάμεις και οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν με ευκολία το προβάδισμα μέχρι το τέλος.

Στη Μαγιόρκα, η ομάδα του Λάουντρουπ πήρε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, μετά το 2-0 επί της Οσασούνα. Τα γκολ για τους «νησιώτες» πέτυχαν ο Κάστρο με πέναλτι στο 25' και ο Ντε Γκουζμάν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως οι φιλοξενούμενοι έμειναν με μόλις έναν βαθμό μετά από τρεις αγωνιστικές, χωρίς μάλιστα να έχουν καταφέρει να σκοράρουν.

Εντός έδρας νίκη και για την Εσπανιόλ που χάρη σε γκολ του Καλεχόν κέρδισε με 1-0 την Αλμερία. Αυτό ήταν το δεύτερο τρίποντο των Καταλανών στο «Κορνεγιά Ελ Πρατ», ενώ για τους φιλοξενούμενους ήταν η πρώτη ήττα.

Στο Χιχόν, η Σπόρτινγκ προηγήθηκε στο 23' με 2-0 όμως η Μπιλμπάο ανέτρεψε το παιχνίδι με γκολ των Χουρπέγκι και Γιορέντε και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Τα αποτελέσματα:
Εσπανιόλ-Αλμερία 1-0 (47' Καλεχόν)
Μαγιόρκα-Οσασούνα 2-0 (25' πεν. Κάστρο, 90'+3 Ντε Γκουζμάν)
Σπόρτινγκ Χιχόν-Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-2 (12΄ Ντε λας Κουέβας, 23 Σανγκόι - 28΄ Γκουρπέγκι, 58΄ Φερνάντο Γιορέντε)
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2 (62' Ταμούδο - 51' Ντι Μαρία, 74' Κριστιάνο Ρονάλντο)

Κυριακή (19/09)
Χέρκουλες-Βαλένθια
Σανταντέρ-Σαραγόσα
Λεβάντε-Βιγιαρεάλ
Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα
Μάλαγα-Σεβίλλη

Δευτέρα (20/09)
Λα Κορούνια-Χετάφε

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγώνες)


Ρεάλ Μαδρίτης 7 -3αγ.
Ατλέτικο Μαδρίτης 6
Βαλένθια 6
Εσπανιόλ 6 -3αγ.
Σεβίλη 4
Ρεάλ Σοσιεδάδ 4 -3αγ.
Αθλέτικ Μπιλμπάο 4 -3αγ.
Μαγιόρκα 4 -3αγ.
Σπόρτινγκ Χιχόν 4 -3αγ.
Μπαρτσελόνα 3
Βιγιαρεάλ 3
Χέρκουλες 3
Χετάφε 3
Μάλαγα 3
Λα Κορούνια 2
Αλμερία 2 -3αγ.
Οσασούνα 1 -3αγ.
Σαραγόσα 1
Λεβάντε 0
Σανταντέρ 0

Δεν υπάρχουν σχόλια: