Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΟΚ: Μεταγραφές, αλλά… «δεν αλλάζει η χημεία»

Έγινε χθες στον ΠΑΟΚ η πολυαναμενόμενη σύσκεψη κορυφής για τον προγραμματισμό της καινούργιας χρονιάς, με τους Θοδωρή Ζαγοράκη, Μάκη Χάβο και Παντελή Κωνσταντινίδη, να θέτουν επί τάπητος τα ανοιχτά θέματα που έχουν να κάνουν με την παραπέρα πορεία της ομάδας.
Η απόφαση και το συμπέρασμα που βγήκε από την συνάντηση αυτή ήταν πως η «χημεία» της ομάδας είναι αυτό που πρέπει να προστατευτεί και δεδομένου πως δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια σημαντικών ενισχύσεων, θα διατηρηθεί το υλικό ως έχει.
Με μικρή απόκλιση ενός –δυο παικτών, που είναι δυνατόν να έρθουν και αντιστοίχως να φύγουν από την ομάδα.
Στην συζήτηση αυτή τέθηκαν θέματα και προγραμματισμού της ομάδας για τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις αφού τα παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ δεν απέχουν περισσότερο από 50 μέρες και βέβαια ο ΠΑΟΚ δεν πάει στην διπλή αυτή αναμέτρηση με στόχο τιμητική παρουσία, αλλά για κάτι περισσότερο. Την επόμενη πρόκριση, όσο και αν φαίνεται δύσκολη υπόθεση.
Σε ότι αφορά την συχνή αναφορά περί παραχωρήσεων παικτών σε άλλες ομάδες, στον ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν επιβεβαιώνουν όλα αυτά τα ονόματα που κυκλοφορούν προς απομάκρυνση, αλλά επιμένουν πως η ομάδα θα προστατεύσει τα περιουσιακά της στοιχεία και κάθε ένας παίκτης από τους 28 του ρόστερ αποτελεί ένα εν δυνάμει περιουσιακό στοιχείο της που μπορεί ανά πάσα στιγμή να προσφέρει και θα κληθεί να προσφέρει υπηρεσίες στο γήπεδο.
Επίσης σε ότι αφορά τις ενισχύσεις της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου που επισήμως αρχίζει από το Σάββατο, στον ΠΑΟΚ κινούνται σε χαμηλές στροφές για κάτι που θα μπορούσε να ταιριάσει στην δυναμική και την προοπτική της ομάδας και σε κάθε περίπτωση οι προσθαφαιρέσεις δεν μπορεί να είναι περισσότερες από δυο στον αριθμό.
Ο Μάκης Χάβος προσεγγίζοντας το αγωνιστικό σκέλος είπε πως είναι απόλυτα ευχαριστημένος από την ποιότητα του έμψυχου υλικού της ομάδας και οι συγκεκριμένοι παίκτες θα του ήταν αρκετοί αν δεν μεσολαβούσαν ακόμα και τώρα τόσοι σοβαροί τραυματισμοί, που δημιουργούν διαδοχικά προβλήματα στην σύνθεση και τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας. Ειδικά τώρα που ακολουθούν πολλαπλές υποχρεώσεις και με παιχνίδια καθοριστικής σημασίας και στις τρείς διοργανώσεις που μετέχει η ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: