Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

«Όχι», δεν θα κλάψουμε! «Ναι», πάμε για το χάλκινο!!


Σε αυτό το ζήτημα δεν χωρά εθνικός διχασμός… Όλοι οι Έλληνες είναι περήφανοι για την Εθνική Εφήβων που έπεσε μαχόμενη απέναντι στις ΗΠΑ και απόψε παλεύει με την Τουρκία για το χάλκινο μετάλλιο.

«Όχι», δεν θα κλάψουμε! «Ναι», πάμε για το χάλκινο
Αν γινόταν δημοψήφισμα, το 100% των Ελλήνων θα δήλωνε περήφανο για την Εθνική Εφήβων. Γιατί πολλές φορές και ειδικά σε αυτές τις ηλικίες δεν μετρά το αποτέλεσμα, αλλά η προσπάθεια. Μια παρέα από Ελληνόπουλα που δεν έχουν καλά-καλά ενηλικιωθεί, έστειλαν σε μια δοκιμαζόμενη χώρα το μήνυμα πως δουλεύοντας ενωμένοι μπορούν να κάνουν τα πάντα. Γιατί τα παιδιά του Ηλία Παπαθεοδώρου μπορούσαν, αναμφίβολα, να νικήσουν τις ΗΠΑ. Κι αν δεν τα κατάφεραν, δεν αλλάζει στο ελάχιστο την περηφάνια που νιώθουν όλοι οι συμπατριώτες τους γι’ αυτά.

Αποστολή στο Ηράκλειο, Χρήστος Ρομπόλης

Οι διεθνείς πάλεψαν στο μέτρο του δυνατού, των δυνατοτήτων τους, ίσως και πέρα από αυτά. Πάλεψαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο απέναντι σε μια ομάδα που έκανε ως τώρα πλάκα σε κάθε άλλο αντίπαλο, νικώντας με μέσο όρο διαφοράς 30 πόντους και «καθαρίζοντας» κάθε παιχνίδι από το πρώτο ή δεύτερο δεκάλεπτο.

Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Κι αν ηττήθηκαν, αυτό οφείλεται στην κλάση των αντιπάλων, που πέρα από πλούσιο ταλέντο είναι προικισμένοι με ασυναγώνιστα σωματικά προσόντα, αλλά και κάποια σφυρίγματα που σε καίρια σημεία δεν επέτρεψαν στην αντεπίθεση να ολοκληρωθεί.

Δεν χρειάζονται όμως δάκρυα, ούτε γκρίνιες γι’ αυτά τα παιδιά. Πολύ απλά γιατί έτσι αδικείται η προσπάθειά τους. Μόνο περηφάνια για ό,τι κατάφεραν και το οποίο αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία αυτές τις μέρες, που η πατρίδα τους δοκιμάζεται.

Ασφαλώς, η αποστολή τους δεν τελείωσε. Θα μαζέψουν τα κομμάτια τους και όση ενέργεια τους απένειμε και το απόγευμα (18:15, ΕΡΤ 2, ΣΠΟΡ FM 94,6) θα βάλουν τα δυνατά τους στον μικρό τελικό, με στόχο το τέταρτο μετάλλιο της χώρας στη διοργάνωση, πρώτο μετά το 2003 στη Θεσσαλονίκη. Απέναντί τους θα είναι η Τουρκία, ομάδα ίδια κατά τα 11/12 με αυτή που πέρσι τους νίκησε (68-64) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 του Ικονίου. Οι γείτονες δεν είναι… ΗΠΑ. Όμως έχουν το πλεονέκτημα πως πέφτοντας αμαχητί στον πρώτο ημιτελικό απέναντι στην Κροατία (91-56) και παίζοντας δύο ώρες νωρίτερα, έχουν περισσότερα αποθέματα ενέργειας για τον μικρό τελικό. Ας είναι… Η Εθνική Εφήβων θα παλέψει και πάλι. Κι αν-ο μη γένοιτο-δεν ανέβουν στο βάθρο, εμείς θα είμαστε και πάλι περήφανοι για αυτή και το χρώμα που έριξε στις μαύρες μέρες που περνάμε.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Κυριακής:

ΚΓ Πανεπιστημίου
09.45 Τυνησία-Κίνα
12.00 Δομινικανή Δημοκρατία-Ιράν
14.15 Αίγυπτος-Κορέα
16.30 Αργεντινή-Σερβία

ΚΓ Ηρακλείου
13.45 Ισπανία-Αυστραλία
16.00 Ιταλία-Καναδάς
18.15 Ελλάδα-Τουρκία
20.30 ΗΠΑ-Κροατία
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: