Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Ο Παναθηναϊκός βρήκε κανονικό δεξιό μπακ!

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει από το Όστερμπεεκ της Ολλανδίας για τον Γερμανό, Γενς Βέμερ, ο οποίος από τις πρώτες κιόλας μέρες δείχνει πως θα λύσει το πρόβλημα στο δεξί άκρο.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε κανονικό δεξιό μπακ
Είναι πονεμένη ιστορία αυτή του δεξιού μπακ στον Παναθηναϊκό. Και… πονεμένη θέση. Έχει ταλαιπωρηθεί πολλά χρόνια, έχει ψάξει, έχει «φάει» τα μούτρα του, έχει ποντάρει σε πιτσιρικάδες, σε έμπειρους, σε… σέντερ μπακ που τους μετέτρεψε σε ακραίους. Μέχρι και στον Ζέκα… Ο Πορτογάλος ήταν το τρικ του Αναστασίου σε 1-2 περσινά παιχνίδια.

Αποστολή στην Ολλανδία: Βασίλης Μοιρώτσος

Είναι ακόμα νωρίς, αλλά ο Γιενς Βέμερ δείχνει πως ο Παναθηναϊκός βρήκε αυτό που έψαχνε. Έναν κανονικό δεξιό μπακ. Ο Γερμανός έχει πολύ καλές επαφές με τη μπάλα, σεντράρει αξιοπρεπέστατα, έχει την ταχύτητα που χρειάζεται, πηγαίνει με δύναμη στη μπάλα. Ένας κλασικός Γερμανός ποδοσφαιριστής, που έχει μάθει σωστά το ποδόσφαιρο, ξέρει πώς να εκμεταλλευτεί τα δυνατά του σημεία, ξέρει τι θέλει απ’ αυτόν ο προπονητής του και πώς θα το βγάλει ο ίδιος μέσα στο γήπεδο. Θα πει κάποιος πως μπορούμε αν κρίνουμε από δύο προπονήσεις; Καμιά φορά ακόμα και ο τρόπος που πηγαίνει κάποιος στη μπάλα είναι αρκετός για να καταλάβεις από πού… κρατάει η σκούφια του.

Άλλωστε δεν αργεί και η ώρα που θα τον δούμε και σε συνθήκες – έστω και φιλικού – αγώνα. Ο Παναθηναϊκός δίνει αύριο το πρώτο του – και πιο εύκολο – ματς επί ολλανδικού εδάφους, με αντίπαλο την Άρνεμ, ομάδα χαμηλής δυναμικότητας. Κι εκτός από τους νέους, που συνηθίζεται να τραβούν πάνω τους τα βλέμματα, θέλουμε να δούμε και τι ακριβώς έχει στο μυαλό του ο Αναστασίου για το κέντρο της άμυνας. Όσο ο βασικός κεντρικός αμυντικός (η απάντηση του Σάντσεθ αναμένεται αύριο) καθυστερεί, τόσο ο προπονητής του Παναθηναϊκού πρέπει να αρχίσει να επεξεργάζεται στο μυαλό του το ποιος θα είναι ο παρτενέρ του σίγουρου Ταυλαρίδη στα πρώτα επίσημα ματς σε 25 μέρες από σήμερα. Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος και Θελάντερ είναι οι υποψήφιοι, με τον πρώτο να έχει προβάδισμα λόγω του καλού finish της περσινής σεζόν, έστω και σε άλλη θέση.

Σ’ εκείνο το ματς στα τέλη του Ιούλη ο Αναστασίου εύχεται να έχει έστω και για ένα ημίχρονο και τον Μάικλ Εσιέν. Ο Γκανέζος είναι αρκετά πίσω από τους υπόλοιπους και αυτό φαίνεται ακόμα και στα… σπριντ που κάνει. Όμως το ιατρικό τιμ και το προπονητικό επιτελείο έχουν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα στο μυαλό τους και μια ημερομηνία υπογραμμισμένη στο ημερολόγιο. Την 29η Ιουλίου. Στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί την ποιότητα και την εμπειρία του, έστω κι αν δεν αγωνιστεί περισσότερα από 55-60 λεπτά. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: