Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Παπαθεοδώρου: «Περήφανος για τα παιδιά»

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου χαρακτήρισε υπέρβαση την προσπάθεια των παικτών του, αλλά δεν έκρυψε την πικρία του για την ήττα από τις ΗΠΑ.

Παπαθεοδώρου: «Περήφανος για τα παιδιά»
Όλοι πίστεψαν στην υπέρβαση. Γι’ αυτό και η απογοήτευση ήταν έκδηλη στα πρόσωπα όλων στις τάξεις της Εθνικής Εφήβων μετά την ήττα από τις ΗΠΑ στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U19. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ηλίας Παπαθεοδώρου, πάντως δήλωσε περήφανος για τα παιδιά του.

Αποστολή στο Ηράκλειο, Χρήστος Ρομπόλης

«Τα παιδιά έκαναν κατάθεση ψυχής. Νομίζω ότι υπερέβαλαν εαυτούς. Το κακό για είναι πως φτάσαμε σε 4-5 φορές σε απόσταση επαφής και χρειαζόμασταν μια καλή επίθεση ή μια καλή άμυνα ακόμη ή δύο εύστοχες βολές. Αν αυτό γινόταν, νομίζω πως θα άλλαζε το μομέντουμ. Μας μένει μια πικρία γιατί μπορούσαμε να νικήσουμε. Για να κερδίσεις τις ΗΠΑ χρειάζεται υπέρβαση και τα παιδιά σήμερα έκαναν υπέρβαση. Οι βολές ήταν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Οι 17 χαμένες βολές είναι πάρα πολλές σε ένα κλειστό παιχνίδι και επηρεάζουν και την ψυχολογία σου. Αυτό είναι που με στενοχωρεί. Παρ’ όλα αυτά αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθεια των παιδιών. Ο κόσμος αντάμειψε τα παιδιά με ένα τεράστιο χειροκρότημα στο τέλος για την προσπάθειά τους. Ο πρόεδρος είπε στα παιδιά πως είναι περήφανος για την προσπάθεια που έκαναν», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Για την επόμενη μέρα και τον μικρό τελικό με την Τουρκία (18:15) είπε: «Ο αθλητισμός είναι έτσι. Δεν υπάρχει χρόνος για συναισθήματα, για χαρά ή στενοχώρια. Σε λίγες ώρες παίζουμε ένα παιχνίδι για μετάλλιο. Ελπίζουμε να μαζέψουμε τα κομμάτια των παιδιών που είναι πικραμένα και να παίξουμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, όπως είναι η Τουρκία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: