Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Αποκάλυψη Αλέφαντου για Αναστασίου!!

Σημαντική πληροφορία του κορυφαίου τεχνικού για το τι συμβαίνει καθημερινά στις προπονήσεις του ΠΑΟ στο Κορωπί! Οι αγύμναστοι παίκτες, η ανύπαρκτη τακτική και ο ρόμβος της πλάκας.  Τι ήταν αυτός ο Παναθηναϊκός ρε παιδιά. Δε βλεπόταν, δραματικός. Φαινόταν από καιρό ότι ο Αναστασίου έχανε τον έλεγχο. Καταρχήν η πληροφόρηση που έχω -και την έχω εκ των έσω- είναι ότι κάθε μέρα η προπόνησή του είναι η ίδια. Η ίδια. Κάθε μέρα. Και δεν τους βλέπω πολύ καλά γυμνασμένους. Όσο για την τακτική, τα έχω ξαναπεί, η ολλανδική σχολή που βλέπουμε να αποτυγχάνει στην Ευρώπη, βλέπουμε τις ολλανδικές ομάδες -για τους συλλόγους μιλάω- πόσο πίσω έχουν μείνει.

Μια τετράδα πίσω ο Παναθηναϊκός που δεν είχε καθόλου αλληλοκάλυψη, ασυνεννοησία, ο ένας χειρότερος από τον άλλο. Και οι δύο μεταγραφές πίσω δεν τους έχουν βγει ως τώρα, τόσο ο Σάντσες όσο και ο Γερμανός ο μπακ. Ο Σάντσες από το πρώτο ματς που τον είδα με τον Παναθηναϊκό είπα ότι μόνο να πετάει πάσες ξέρει, υστερεί πολύ στο ένας εναντίον ενός. Καλά, για Μπούρμπο χθες τι να πω, τραγικός. Ο δε τερματοφύλακας σε τραγική κατάσταση χθες.

Στο κέντρο του γηπέδου μία αναρχία. Νόμιζες ότι ο Παναθηναϊκός παίζει με ένα χαφ μόνο, τον Κουτρουμπή. Μπροστά από τα στόπερ αυτός και μετά μία τριάδα, Πράνιτς, Ζέκα, Νίνης, όπου δεν ήξερες που βρίσκεται ο ένας και που ο άλλος. Κι όταν έπαιρναν την μπάλα οι αντίπαλοι, καμία αλληλοκάλυψη, έβρισκαν κενούς χώρους και χτυπούσαν τον Παναθηναϊκό.

Μην ακούτε που έλεγαν ότι η Καμπάλα είναι αστεία ομάδα, εγώ την είδα μια χαρά ομάδα, με έξυπνο προπονητή. Άριστα στημένη ήταν, με εξαιρετική τακτική. Και όχι ταμπούρι πίσω. Χτύπαγαν τον Παναθηναϊκό εκεί που πόναγε. Έφευγαν γρήγορα από πίσω μπρος. Τακτική ανύπαρκτη ο Παναθηναϊκός, ρόμβος της πλάκας, έχω ξαναπεί γι΄ αυτό το θέμα με τον Νίνη, μη λέω τώρα τα ίδια. Όποιος διαβάζει, ξέρει.

Τα χαφ του Παναθηναϊκού μικρά, λίγα. Ζέκα μόνο εργάτης, δεν είναι δυνατόν στο σύγχρονο ποδόσφαιρο να έχεις τέτοιο χαφ που δεν απειλεί ποτέ επιθετικά και να τον λες ηγέτη. Ο Πράνιτς πολύ πεσμένος, ο Νίνης δεν τον πίστεψα ποτέ ότι θα αναστηθεί, ο Λαγός δεν μπορεί να αλλάξει την εικόνα, μία διαλυμένη παράσταση στο κέντρο ήταν ο Παναθηναϊκός.

Ένας παικταράς υπάρχει μόνο σε αυτήν την ομάδα, ο Μπεργκ. Όλος ο Παναθηναϊκός είναι ο Μπεργκ. Ο δε Καρέλης, θα το ξαναπώ, πήρε πολύ μυϊκή μάζα, αν θέλει να γίνει πιο αέρινος πρέπει να ξεφορτωθεί μέρος της μυϊκής μάζας.

Ο Αναστασίου έβλεπε ότι η ομάδα δεν τραβάει, δεν τη βοήθησε όμως με αλλαγές. Να μου πεις, τι παίκτες έχει για να βάλει; Ε, στην επιλογή παικτών και στις μεταγραφές έχει κι αυτός ευθύνη. Πού είναι κύριε οι παίκτες για να σου δώσουν ταχύτητα; Αλλαγές κωμικοτραγικές, ο ένας κουτσός, τον πέρασε μπακ, τραγικά πράγματα.

Δε βλέπεις τακτική, η μπάλα όλο να περνάει στα άκρα και από εκεί σέντρες. Δεν υπάρχει διείσδυση από τον άξονα. Και όταν χάνουν την μπάλα δε βλέπεις αλληλοκαλύψεις.

Τώρα θα γίνει ιστορία με τον Αναστασίου, το θέμα είναι αν έχουν ήδη έτοιμο άλλο προπονητή. Έχουν βρει άλλο καλύτερο να φέρουν; Δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για το αν πρέπει να αλλάξουν τον Αναστασίου ή όχι. Πέρσι είχα τοποθετηθεί ξεκάθαρα ότι δεν έπρεπε να φύγει.

Έσπασε εντελώς το γόητρο του Αλαφούζου ο οποίος κοιτάει συνεχώς τι κάνει ο Ολυμπιακός και πώς θα τον κατηγορήσει παντού. Ο Ολυμπιακός όμως επί Αλαφούζου πάει πολύ καλύτερα από τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη, με ξένους διαιτητές. Όχι με Έλληνες διαιτητές.

Σε ό,τι αφορά την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός έχει πολύ δύσκολο έργο. Εδώ θέλω να δω τον Σίλβα τι προπονητής είναι, εδώ θα κριθεί. Να δω πώς θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν και την Άρσεναλ μέσα στο Καραϊσκάκη και πώς θα αντιμετωπίσει τους Κροάτες έξω. Αυτά τα ματς είναι τα κλειδιά του ομίλου. Θέλω πιο συναρμολογημένη την άμυνα, πιο σωστή άμυνα, δε θέλω να ακούω ότι "δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα", "θα παίξουμε την μπάλα μας ελεύθερα", "θα παίξουμε επιθετικά". Ο πρώτος που έφερε την πίεση ψηλά εδώ ήταν ο Βαλβέρδε, όμως τον τελευταίο καιρό έχει αλλάξει και έχει φτιάξει την άμυνά του, γι΄ αυτό έκανε τον άθλο που έκανε με την Μπιλμπάο εναντίον της Μπαρτσελόνα.*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: