Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Δύο «τριάρες» που λένε ψέματα…!!

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο www.sport-fm.gr για τις νίκες με σκορ 3-0 της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας, ενώ έχει και ένα υστερόγραφο για τον Ιγκόρ Τούντορ.

Δύο «τριάρες» που λένε ψέματα…

ΑΕΚ και Ολυμπιακός έβαλαν από τρία γκολ, αλλά εμφάνισαν και αδυναμίες που χάθηκαν μέσα στην αχλή που δημιουργήθηκε από τη γιορτή της επιστροφής στη Σούπερ Λίγκα και την ηγετική εμφάνιση του Φορτούνη. Παράσχος και Ουζουνίδης δεν πρωτοτύπησαν το Σαββατοκύριακο. Συνειδητά αποστέρησαν από τις ομάδες τους από κάθε επιθετική φιλοδοξία και τις παρέταξαν με τη λογική του μικρότερου κακού.

Απέναντι στις κλειστές άμυνες ΑΕΚ και Ολυμπιακός είχαν σημαντικά προβλήματα.

Η Ένωση μέχρι την ευγενική προσφορά του Ολιμπά είχε εμφανή αδυναμία να μπει με σχέδιο στην περιοχή του Πλατανιά. Πίστη και διάθεση υπήρχε. Τον τρόπο δεν έβρισκε. Τα ακραία μπακ δούλευαν καλά, αλλά από τον άξονα δεν υπήρχε παραγωγή φάσεων. Ο Τζεμπούρ ήταν εκτός παιχνιδιού και ο Αραβίδης έπαιζε πάντα ως αριστερός εξτρέμ, έχοντας κατά νου το γκολ κι όχι την τελική πάσα. Ο Βάργκας είχε τη διάθεση να παίξει με τη μία αλλά οργανωτικά περισσότερο βοηθούσε ο Πλατέλας παρά αυτός.

Ο Δέλλας επιδιώκει γρήγορο ποδόσφαιρο με πολλές πάσες. Η ομάδα όμως θέλει ακόμα πολύ δουλειά για να το καταφέρει. Απέναντι σε έναν σάκο του μποξ, όπως ο Πλατανιάς, οι τελικές προς την εστία του Ολιμπά ήταν λίγες. Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλά, στην πορεία όμως, και με πιο ισχυρούς αντιπάλους θα φανεί κατά πόσο είναι σε επίπεδο που της επιτρέπει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Ο Μάρκο Σίλβα έχει ενημερωθεί ότι ο κόσμος για να επιστρέψει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» θέλει γκολ και θέαμα. Τον ενημέρωσαν επίσης ότι οι περισσότερες ομάδες τοποθετούν πούλμαν με το οποίο έρχονται μπροστά από τον τερματοφύλακά τους για να αποφύγουν τα χειρότερα. Άλλο όμως είναι να το ξέρεις και άλλο να μπορείς να το αντιμετωπίσεις. Απέναντι στον «κλειστοφοβικό» Πανιώνιο οι ευκαιρίες του Ολυμπιακού μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού. Υπερβολική κατοχή, ελάχιστες ευκαιρίες, σπάνιες οι φορές που οι παίκτες του Ολυμπιακού έσπασαν το «σινικό τοίχος» και μπήκαν στην περιοχή του εξαιρετικού Παπαδόπουλο. Κι αυτό παρά την ευεργετική παρουσία του Φορτούνη και την διάθεση του Ντουρμάζ. Η πρόθεση του Μάρκο Σίλβα να τρυπήσει την άμυνα με γρήγορες πάσες σε μικρούς χώρους κάτι παραπάνω από εμφανής. Όταν η μπάλα έφτανε στον Φινμπόγκασον κάπου εκεί τελείωνε άδοξα η προσπάθεια. Ο φορ του Ολυμπιακού αν και ξέρει αυτό τον τρόπο παιχνιδιού από την Χέρενφεν έδειξε αδύναμος να ανταποκριθεί. Οι προσπάθειες του Πάρντο έμειναν ημιτελείς γιατί μετά την πρώτη ντρίμπλα άνοιγε το κοντρόλ κι έχανε την μπάλα. Η δε άμυνα παρά την ενθαρρυντική παρουσία του Μανουέλ Ντα Κόστα και την επιθετική δυσανεξία του Πανιωνίου, βρέθηκε δύο φορές εκτεθειμένη.

Συμπέρασμα! Δέλλας και Σίλβα έχουν σχέδιο για την επιθετική ανάπτυξη των ομάδων τους. Λογικό είναι να χρειάζονται χρόνο ώστε να το «διδάξουν» και να αφομοιωθεί. Με βάση όσα είδαμε το Σαββατοκύριακο εκείνοι που δεν ανταποκρίνονται είναι οι σέντερ φορ. Οι «τριάρες» δεν λένε πάντα την αλήθεια.

Υ.Γ. 1: Ο Τούντορ το παράκανε με τις διαμαρτυρίες για τις καθυστερήσεις των Ξανθιωτών. Στο τέλος μάλιστα τις χρησιμοποίησε ως άλλοθι για την ισοπαλία…

Υ.Γ. 2: Τέσσερα πέντε ριπλέι και δεν βρίσκεται εύκολα άκρη στο κοντρόλ του Φορτούνη. Χρειάζεται καλύτερη αφορμή για να αρχίσει η γκρίνια.

Υ.Γ. 3: Καλλονή και Πανθρακικός θα χρειαστούν σοβαρή ενίσχυση για να αντέξουν. Αντέχουν τα πορτοφόλια τους για κάτι τέτοιο…; *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: