Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Aπό τότε που κουρεύτηκε έγινε άλλος παίκτης!!

Φοβερή ανάλυση Αλέφαντου για την πρεμιέρα του Ολυμπιακού! Τι πρέπει να αλλάξει στην επίθεση ο Μάρκο Σίλβα και ποια φετινή μεταγραφή δεν ξέρει μπάλα; Tι λέει για Ντα Κόστα.Πήγα Καραϊσκάκη και είδα κάποια πράγματα, θα τα πω τώρα που προλαβαίνουν να τα διορθώσουν. Ο Μαρινάκης έχει κάνει καλές μεταγραφές, έχει πληθώρα παικτών σε κάθε θέση ο Ολυμπιακός. Είναι θέμα προπονητή τώρα πώς θα παρουσιάζει την ομάδα. Εγώ μόνο για μία θέση φοβάμαι σε ό,τι αφορά τις μεταγραφές. Θα το εξηγήσω παρακάτω.

Συνεχίζω τώρα για τον προπονητή. Πρέπει να παρουσιάσει μια καλή τακτική και κινήσεις παικτών, δε μου άρεσε το εξής: Όταν έβγαινε η σέντρα από τα δεξιά, έκανε κίνηση μόνο ο φορ και ο Φορτούνης από πίσω του, αλλά ο αντίθετος εξτρέμ, ο Ντουρμάζ άραζε και κοιτούσε. Δεν έκαναν κίνηση επίσης τα χαφ να ανέβουν. Έτσι ο Ολυμπιακός είχε μία ανούσια κυκλοφορία και κατοχή, χωρίς να πατάνε πολλοί περιοχή, δυσκολευόταν να μπει στην περιοχή. Έτσι οι αντίπαλοι στόπερ σε καθαρίζουν. Παρ΄ ότι ήταν ελλιπής ο Πανιώνιος και ανύπαρκτος.

Ο Ολυμπιακός είχε πολλές πάσες, φλυαρία, παράλληλα κυλούσε η μπάλα, δε μου αρέσει αυτό, δύσκολα έμπαινε στην περιοχή. Όχι μόνο να πηγαίνει η μπάλα στην άκρη, θέλει και στον άξονα να ψάξεις να χωθείς, θέλει και μπασίματα. Μόνο ο Φορτούνης προσπαθούσε να το κάνει, ο οποίος είναι άλλος άνθρωπος, πολύ ανεβασμένος, μπράβο στο παιδί, επιτέλους αποκτά προσωπικότητα και ηγετικά στοιχεία.

Και τον Μπουχαλάκη τον πιστεύω, έχουμε δύο ελληνόπουλα που δεν τους λείπει τίποτα για να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό και την Εθνική. Αρκεί να προπονηθούν σωστά και να αξιοποιηθούν από τον προπονητή τους.

Ο Φορτούνης να προσέξει ένα πράγμα τώρα, την κίνησή του. Τον θέλω να κάνει μεγαλύτερη κίνηση, γιατί υπάρχει ένα κενό στο χώρο του κέντρου. Ο Ολυμπιακός παίζει σαν 4-2-4, ο Φορτούνης πάει και γίνεται τέταρτος μπροστά, και μένουν μόνο ο Μπουχαλάκης με τον Μιλιβόγεβιτς να προσπαθούν να συμμαζέψουν το κέντρο. Με καλή ομάδα όμως δε θα προλαβαίνουν. Ο Ολυμπιακός δεν έχει ένα χάφαρο οργανωτή από πίσω να φτιάχνει το παιχνίδι, όπως ήταν ο Ιμπαγάσα δίπλα στον Μοντεστό επί Βαλβέρδε. Μόνο όταν παίζει ο Τσόρι κάνει μεγάλη κίνηση ο Αργεντινός μπρος-πίσω και δεν υπάρχει κενό στο κέντρο.

Ο Ντουρμάζ με την μπάλα στα πόδια ανεβασμένος σε σχέση με πέρσι, όπως έχω ξαναπεί από τότε που κουρεύτηκε έγινε άλλος παίκτης.

Ο Φινμπόγκασον δεν ξέρει πολλή μπάλα, το λέω έτσι για να το πω ευγενικά. Είναι παίκτης ευκαιρίας. Περιμένει, περιμένει, να του έρθει η μπάλα για να κάνει το γκολ. Εμένα δε με χαροποιούν τέτοια σέντερ φορ, το λέω χρόνια τώρα. Δε θέλω δικαιολογίες από τον φορ ότι δεν τροφοδοτήθηκα. Εγώ θέλω τον φορ να είναι γρήγορος και να ξέρει μπάλα, να κάνει και φάσεις μόνος του. Όπως ήταν ο Μιραλάς. Δε θέλω τα αντίπαλα στόπερ να μπορούν να πιάνουν εύκολα το φορ μου. Δεν ακούμπησε μπάλα ο Ισλανδός στο ματς. Φοβάμαι ότι θα έχει πρόβλημα εκεί ο Ολυμπιακός, δεν έχει και καμία σούπερ εναλλακτική, τον Χάρα έχει. Ελπίζω να διαψευστώ…

Σε όλες τις άλλες θέσεις ο Ολυμπιακός είναι εντάξει. Τον καινούργιο στόπερ, τον Ντα Κόστα, τον είδα καλό, μου άρεσε. Φοβερή αλτικότητα έχει, ψηλό παιδί και πηδάει ψηλά, δεν είναι αργός, τον είδα ελαφρύ, ξέρει και να πασάρει, δεν είναι ταγαράς σαν εκείνον τον Σαντάνα. Δεν είχε πίεση βέβαια, θέλω να τον δω με αντίπαλο που θα του κάνει μερικές κούρσες, θέλω να τον δω στο ένας εναντίον ενός. Μου άρεσε όμως έτσι όπως τον είδα από κοντά στο πρώτο ματς και πιστεύω ότι μπορεί να αναδειχτεί ηγέτης στην άμυνα. 
*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: