Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Νέα για ΠΑΟΚ

Ο σέντερ φορ της Άρσεναλ Σαραντί, Φελίξ Λουσιάνο Λεγκισαμόν είναι ο πρώτος μεταγραφικός στόχος του ΠΑΟΚ από την Αργεντινή, όπου Βρύζας και Γεωργιάδης πήγαν και είδαν ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για 27χρονο επιθετικό που διακρίνεται για την ταχύτητα του και την αίσθηση του γκολ. Φέτος με την Άρσεναλ Σαραντί έχει πετύχει 11 γκολ σε 27 παιχνίδια εκ των οποίων τα επτά με απευθείας εκτελέσεις φάουλ. Η εφημερίδα «ole» ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει ενδιαφέρον από ελληνική ομάδα, που έχει εκφραστεί στον μάνατζερ του». Η ομάδα αυτή είναι βεβαίως ο ΠΑΟΚ που γνωρίζει πάντως ότι η τιμή εκκίνησης για τον ποδοσφαιριστή είναι στα 800.000 Ευρώ ετησίως. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα υπόψιν του δικεφάλου βρίσκεται και ένα 20χρονος επιθετικός που ανήκει στην Ρίβερ Πλέιτ και είναι διεθνής με την ελπίδων, ενώ ως εναλλακτική λύση παρουσιάζεται και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος που έχει μείνει ελεύθερος από την Λέτσε και βλέπει με θετικό μάτι την επιστροφή του στην Ελλάδα.

Επείγεται για τον στόπερ

Με τρείς κεντρικούς αμυντικούς στο ρόστερ της ομάδας, ο ΠΑΟΚ αισθάνεται άβολα και η πρώτη προτεραιότητα του Ζήση Βρύζα και των ανθρώπων της διοίκησης, εντοπίζεται στον χώρο αυτό, όπου είναι μαθηματικά βέβαιο πως σύντομα θα έρθει ένας τέταρτος για να καλύψει ποιοτικά και κυρίως αριθμητικά το κέντρο της άμυνας.
Με το ξεκίνημα της εβδομάδας θα εντατικοποιηθούν οι επαφές με την Πορτογαλία για να διαφανεί μέχρι ποιο σημείο η Πόρτο είναι διατεθειμένη να αξιώνει σοβαρά οικονομικά ανταλλάγματα για την παραχώρηση με δανεισμό τον Ζοάο Πάολο Αντράντε, που είναι και η πρώτη επιλογή του Σάντος. Ο ΠΑΟΚ με τα μισά χρήματα από αυτά που θέλει ο ξένη ομάδα θα προχωρούσε άμεσα στην εξασφάλιση του ποδοσφαιριστή, που θέλει να κερδίσει στον ΠΑΟΚ, ό,τι έχασε αγωνιστικά στην Ρουμανία και την Ραπίντ.
Σύντομα το θέμα αυτό θα ξεκαθαρίσει και πλέον ο ΠΑΟΚ θα στραφεί σε άλλες αναζητήσεις. Αν όμως υπάρξει χρονοτριβή, τότε η λύσει ακούει στο όνομα του Μπρούνο Τσιρίλο, τον οποίο επίσης γνωρίζει και θέλει ο Σάντος.
Είναι εύλογο πως οι Κοντρέρας, Μαλεζάς και Μπιζέρα, αποτελούν τις επιλογές που έχει στην διάθεση του ο τεχνικός του ΠΑΟΚ και θέλει έναν ακόμα όχι μόνο για να κάνει τετράδα στο χώρο των στόπερ, αλλά και για να συνδυάσει ένα δίδυμο με τον Κοντρέρας.
Αυτό που φαίνεται πως επείγει τον ΠΑΟΚ δεν επείγει τις ομάδες που έχουν τα δικαιώματα των παικτών που αναζητά ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης, αφού δεν είναι κανείς ελεύθερος, ούτε οι δυο αναφερόμενοι, αλλά ούτε και ο Βιτόλο με τον Ριέρα, που αποτελούν τους άλλους δυο επίδοξους στόχους της ομάδας. Οι δυο Ισπανοί, έκαναν καλό πρωτάθλημα με τις ομάδες τους και η διεκδίκηση τους δεν είναι μια τυπική και εύκολη υπόθεση. Το αντίθετο μάλιστα. Υπάρχουν κι άλλες ομάδες που ερίζουν για τον δανεισμό ή την απόκτηση τους και όλο αυτό καθιστά την επιχείρηση της εξασφάλισης τους μια διαδικασία χρονοβόρα.
Από τους δυο υπάρχει η κατ’ αρχήν σύμφωνη γνώμη αλλά και επιθυμία να έρθουν στον ΠΑΟΚ και να συνεχίσουν καθώς υπάρχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στην ομάδα της Θεσσαλονίκης για μια τέτοια επιθυμία. Πρώτον ο ΠΑΟΚ παίζει στην Ευρώπη, δεύτερον, υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα και εξασφαλισμένη προοπτική και τρίτον, οι στόχοι της ομάδας είναι υψηλοί.
Όλα αυτά από σήμερα κι όλας θα αποτελέσουν αντικείμενο συστηματικής αναζήτησης για τον Βρύζα και τους διοικούντες του ΠΑΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: