Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

ΠΑΟΚ παρουσίασε τον Μαρκόπουλο


Παρουσίασε τον Μαρκόπουλο ο ΠΑΟΚ Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ παρουσίασε τον νέο προπονητή της ομάδας τον Σούλη Μαρκόπουλο, που θα αναλάβει το δύσκολο έργο να στήσει μια νέα, αξιόμαχη ομάδα κυριολεκτικά από μηδενική βάση.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Μιλτιάδης Κανώτας που είπε μεταξύ άλλων :
"Ο Σούλης Μαρκόπουλος ήταν ο πρώτος μας στόχος για την θέση του προπονητή, ελπίζω αυτή την φορά να μείνει χρόνια στην ομάδα και γιατί όχι, να πάρει σύνταξη από αυτή".

Ακολούθως, μίλησε ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Νίκος Σταυρόπουλος, που ανέφερε μεταξύ άλλων :
"Από την αρχή είχα πει ότι πρώτος στόχος του ΠΑΟΚ είναι να κερδίσει πάλι την αξιοπιστία του, ήθελα να φέρω τον Σούλη στην ομάδα γιατί είναι ο πλέον κατάλληλος. Ο Σούλης άφησε την Ευρωλίγκα για να έρθει στον ΠΑΟΚ και ήρθε να δουλέψει για να δημιουργήσουμε μια σοβαρή, αξιοπρεπή κα ανταγωνιστική ομάδα"

Μετά, ο λόγος δόθηκε στον Σούλη Μαρκόπουλο και στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε τα εξής :
"Ευχαριστώ την διοίκηση για τα καλά λόγια που είπαν για μένα και τους ευχαριστώ για την τιμή που μου έκαναν να με φέρουν στον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα πολύ μεγάλο όνομα στο μπάσκετ και έχει πολύ μεγάλο βάρος στα μπασκετικά δρώμενα, πιστεύω ότι αν δουλέψουμε όλοι μαζί, θα μπορέσουμε σιγά σιγά να επανέλθει ο ΠΑΟΚ και να γίνει όπως παλιά. Στόχος μας είναι να καταξιωθεί πάλι η ομάδα και να μπορέσει να διεκδικήσει τίτλους στην συνέχεια. Ξέρω τις δυσκολίες που υπάρχουν και τις απαιτήσεις των φιλάθλων, όπως και ότι θα βρούμε εμπόδια στο δρόμο μας αλλά θα καταφέρουμε τελικά να φέρουμε την ομάδα εκεί που θέλουμε"

Στη συνέχεια, ο Μαρκόπουλος απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και τόνισε ανάμεσα σε άλλα: "Ο ΠΑΟΚ πρέπει να ταρακουνηθεί σε κάθε επίπεδο, βλέπω ότι υπάρχει όρεξη και διάθεση για δουλειά από όλους και ελπίζω να κρατήσει αυτό, έτσι συν τω χρόνω θα έχουμε και αποτελέσματα.

Έχω πάρει κάποιες εγγυήσεις και πιστεύω ότι με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή θα μπορέσουμε να κάνουμε μια αξιόμαχη ομάδα. Θέλουμε να φέρουμε καλούς παίκτες στην ομάδα, αυτή την στιγμή όμως δεν ξέρω ποιους θα μπορέσουμε τελικά να φέρουμε.
Αυτό που θέλω είναι να γίνουν πράξη όσα έχουμε συζητήσει με την διοίκηση ώστε η ομάδα να δουλέψει ανεπηρέαστη μέσα στο γήπεδο. Θα ήθελα να υπάρχει ένα πολύ καλό ιατρικό τιμ και κάθε παράγοντας να κάνει την δουλειά όπως πρέπει.
Πρώτα πρέπει να φτιάξουμε το ρόστερ και μετά θα μιλήσουμε για το στυλ μπάσκετ που θα παίξει η ομάδα και τους στόχους που θα έχουμε. Θέλουμε να δημιουργήσουμε αρχικά ένα κορμό παικτών για να δυναμώσει η ομάδα στα επόμενα χρόνια. Αν πάρουμε τους παίκτες που θέλουμε τότε πιστεύω ότι η ομάδα θα παίξει πολύ καλό μπάσκετ.

Δεν είναι τόσο σημαντικό το μπάτζετ, όχι πάντα τουλάχιστον καθώς καμιά φορά δεν αρκεί. Πρέπει να υπάρχουν διαθέσιμοι στην αγορά και οι κατάλληλοι παίκτες για να κάνουμε την ομάδα που θέλουμε, είναι πολύ σημαντικό αυτό.
Θα ήθελα να μας στηρίξει ο κόσμος από την αρχή είτε παίζει καλά η ομάδα είτε όχι, εμείς με την σειρά μας φυσικά πρέπει να δείξουμε στον κόσμο ότι αξίζουμε την στήριξη του"

Δεν υπάρχουν σχόλια: