Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Δηλώσεις Σόλιντ

Μια πολύ καλή και σοβαρή ομάδα θεωρεί τον ΠΑΟΚ ο Τροντ Σόλιντ ενόψει των αναμετρήσεων της Χέρενφεν με τον «δικέφαλο του Βορρά» για τα πλέι οφ του Europa League. Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού τόνισε ότι στόχος της ομάδα του είναι να σκοράρει στην Τούμπα, την οποία θεωρεί εν τω μεταξύ πολύ «καυτή» έδρα, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Θοδωρή Ζαγοράκη. O Σόλιντ, ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα επεισόδια που είχαν γίνει όταν είχει επισκεφθεί την Τούμπα.Αναλυτικά οι δηλώσεις στο «Goal»:

-Ξανά στην Ελλάδα, κ. Σόλιντ. Πώς αντιδράσατε όταν πληροφορηθήκατε ότι ο αντίπαλός σας θα είναι ο ΠΑΟΚ, μία ελληνική ομάδα;

«Η Ελλάδα ήταν ένας σταθμός της καριέρας μου, έχω αντιμετωπίσει από τότε που έφυγα από τον Ολυμπιακό ελληνικές ομάδες, ακόμη και φέτος στη διάρκεια της προετοιμασίας μας, οπότε δεν μπορώ να πω ότι μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Είμαι επαγγελματίας προπονητής, πέρασα καλές στιγμές στην Ελλάδα, κέρδισα τίτλους, αλλά τώρα είμαι κάπου αλλού κι αυτό που μπορώ να πω ότι θα αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα».

-Ο ΠΑΟΚ έπαιξε αρκετά φιλικά παιχνίδια στην Ολλανδία, θα έχετε δει τα δύο παιχνίδια του με τη Βαλερένγκα, ενώ και ο συνεργάτης σας ο κ. Χέντερ ήταν την περασμένη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη. Τι ξέρετε από τον ΠΑΟΚ;

«Ξέρω ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε μία καλή και σοβαρή ομάδα. Και πρέπει να δείξουμε σεβασμό στον αντίπαλό μας. Ο ΠΑΟΚ έχει καλή ομάδα, έχει έμπειρους παίκτες, έχω συγκεκριμένη άποψη για τους περισσότερους, αλλά δεν θέλω να σας πω τίποτα περισσότερο. Εχουμε κάνει ήδη την προετοιμασία μας, έχουμε τα στοιχεία που θέλουμε, αλλά αυτά θα τα κρατήσω για μένα. Νομίζω όμως ότι ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε, αν και από ό,τι γνωρίζω ο ΠΑΟΚ έχει αρκετές εκκρεμότητες με ποδοσφαιριστές που έχουν προβλήματα τραυματισμού και δεν είναι σίγουρο ότι θα αγωνιστούν. Αυτό που θα επιδιώξουμε είναι να πετύχουμε ένα γκολ στη Θεσσαλονίκη»

-Είναι σημαντικό πλεονέκτημα για την ομάδα σας το γεγονός ότι έχει ήδη τρεις αγώνες στο πρωτάθλημα, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν έχει ξεκινήσει ακόμη;

«Θα φανεί πόσο σημαντικό πλεονέκτημα είναι. Θα πρέπει να ομολογήσω ωστόσο ότι είναι πλεονέκτημα για την ομάδα μου, αλλά εξαρτάται κι από τις συνθήκες του αγώνα».

-Θα είναι η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσετε;

«Οχι, σε όλους όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο είναι ωραίο συναίσθημα να παίζεις σε γεμάτο γήπεδο. Είναι κάτι που το περιμένουμε με ενδιαφέρον. Ξέρω ότι οι φίλαθλοι του ΠAOK είναι θερμοί. Θυμάμαι ότι στο παιχνίδι που είχα βρεθεί στην Tούμπα είχαν γίνει αρκετά περίεργα πράγματα, με τους φιλάθλους να εναντιώνονται στον πρόεδρο της ομάδας τους και να βάζουν φωτιά στις κερκίδες.

Στη συνέχεια όταν πληροφορήθηκε ο Σόλιντ πως η κατάσταση στον ΠΑΟΚ έχει αλλάξει λόγω της παρουσίας του Θόδωρου Zαγοράκη, εκείνος τόνισε: «Eίναι πολύ θετική κίνηση αυτή. O Zαγοράκης υπήρξε παίκτης και είναι καλό τέτοιοι άνθρωποι, που ξέρουν το ποδόσφαιρο από μέσα, να αναλαμβάνουν τέτοια πόστα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: