Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Ο τίτλος είναι του Ρόσι

"Εκτός κι αν συμβούν περίεργα πράγματα, όλα έχουν χαθεί", δήλωσε στην Gazzetta dello Sport ο Λορένθο, ο οποίος έμεινε 50 βαθμούς πίσω από τον Ρόσι με έξι αγώνες να απομένουν στην σεζόν.

"Θα πρέπει να μην σκέφτομαι το πρωτάθλημα και να δουλέψω απλά για να βελτιώνομαι κούρσα με την κούρσα. Η κατάσταση είναι πολύ περίπλοκη.

"Εχω να παλέψω ενάντια στον καλύτερο αναβάτη όλων των εποχών και σαν να μην έφτανε αυτό, συνάντησα δυσκολίες με τις ρυθμίσεις της μοτοσικλέτας και επίσης ένιωθα σωματικά κουρασμένος.

"Αλλά δεν ψάχνω για δικαιολογίες, αυτά συμβαίνουν όταν είσαι στο όριο. Ο Βαλεντίνο είναι ο καλύτερος και το πρωτάθλημα είναι στα χέρια του. Πλέον εγώ μπορώ να σκέφτομαι μόνο την δεύτερη θέση".

Από την πλευρά του, ο Ρόσι απέδωσε τα συνεχόμενα λάθη του team mate του στην Yamaha στο γεγονός ότι ο ίδιος με την απόδοσή του δεν αφήνει το περιθώριο στους αντιπάλους του να πιστέψουν ότι μπορούν να τον κερδίσουν.

"Σίγουρα ο Λορένθο ήταν κάπως υπερβολικά αγχωμένος για να με κερδίσει", τόνισε ο έξι φορές πρωταθλητής των MotoGP στην ίδια εφημερίδα.

"Σημαίνω πολλά για τους άλλους αναβάτες, γιατί είμαι στην κορυφή πολύ καιρό και το να με κερδίσουν, θα σήμαινε να πάρουν το στέμμα του Νο 1 από το κεφάλι μου.

"Οταν τρέχω έχω μια ξεκάθαρη αντίληψη για το τι συμβαίνει, γεγονός που πάντα αποτελούσε ένα από τα δυνατά μου σημεία. Με την δική μου φόρμα, αλλά και την φόρμα της Yamaha αυτή την στιγμή, είναι δύσκολο να είσαι πιο γρήγορος από μένα. Το πολύ-πολύ να είσαι τόσο γρήγορος όσο εγώ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: