Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Εξι "μπλαουγκράνα" για τον τίτλο του κορυφαίου


Ο Λίονελ Μέσι με το βαρύτιμο τρόπαιο Εξι παίκτες, οι οποίοι βοήθησαν τη Μπαρτσελόνα να φτάσει στην κατάκτηση του τρεμπλ βρίσκονται μεταξύ των υποψηφίων στη λίστα για τον κορυφαίο παίκτη της UEFA για τη σεζόν 2009. Ο γκολκίπερ των Καταλανών, Βίκτορ Βαλντές, ο αμυντικός Ζεράρ Πικέ, οι μέσοι Τσάβι Ερνάντεθ και Αντρες Ινιέστα και οι επιθετικοί Λιονέλ Μέσι και Σάμουελ Ετό (σ.σ. εδώ και λίγο καιρό ανήκει στην Ιντερ) βρίσκονται στη λίστα που ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία.

Οι άλλοι έξι υποψήφιοι προέρχονται από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την Τσέλσι και τη Λίβερπουλ. Οι Εντβιν φαν ντερ Σαρ, Νεμάνια Βίντιτς και ο Κριστιάνο Ρονάλντο (πλέον είναι παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης) εκπροσωπούν τους πρωταθλητές Αγγλίας, οι Πετρ Τσεχ και Τζον Τέρι την Τσέλσι, ενώ τη Λίβερπουλ ο Στίβεν Τζέραρντ.

Οι 12 προαναφερθέντες προτάθηκαν από τους 16 προπονητές των ομάδων που έφτασαν στην φάση των νοκ-αουτ αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ. Η επίσημη ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων θα γίνει στη διάρκεια της κλήρωσης των ομίλων της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί στις 27 Αυγούστου στο Μόντε Κάρλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: