Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Βενγκέρ: "Έρχεται η ευρωπαϊκή λίγκα"


Ο Αρσέν Βενγκέρ εξομολογείται... Ο τεχνικός της Αρσεναλ, Αρσέν Βεγκέρ, στην συνέντευξη που παραχώρησε στην "Daily Mail", έριξε "βόμβα", καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ, τόνισε ότι μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια θα δημιουργηθεί μία νέα διοργάνωση, στην οποία θα συμμετέχουν μόνο το μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ. "ήδη κυκλοφορούν κάποιοι ψίθυροι...", τόνισε.

"Δεν μπορώ να είμαι 100% σίγουρος, όμως υπάρχουν ψίθυροι στα παρασκήνια που λένε ότι ορισμένοι κανονισμοί είναι περιοριστικοί για τις ομάδες. Αυτή τη στιγμή η UEFA ελέγχει τα έσοδα και διανέμει τα κέρδη, κάτι που δεν αρέσει στους συλλόγους. Τα χρήματα από το Champions League είναι πολλά, αλλά δεν αρκούν για να καλυφθούν οι δαπάνες.

Τα εθνικά πρωταθλήματα θα καταφέρουν να επιβιώσουν, αλλά πιστεύω πως σε δέκα χρόνια από σήμερα θα έχει δημιουργηθεί μια διοργάνωση, ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, πέρα από αυτά, στο οποίο θα συμμετέχουν μόνο οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες.

Κανείς δεν θέλει να "σκοτώσει" τα εθνικά πρωταθλήματα. Θα πρέπει επομένως κάθε ομάδα να συμμετέχει μεσοβδόμαδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ή όπως αλλιώς λέγεται και τα σαββατοκύριακα στη χώρα της. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να διατηρούν δύο διαφορετικές ομάδες, μια για κάθε διοργάνωση", δήλωσε ο τεχνικός των "κανονιέρηδων"

Δεν υπάρχουν σχόλια: