Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Ξεχωρίζει η σύγκρουση Σέλτικ και Αρσεναλ


Μάχονται για το σεντόνι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός Η βρετανική μονομαχία της Σέλτικ, του Γιώργου Σαμαρά, με την Αρσεναλ για μια θέση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ξεχωρίζει από τα παιχνίδια της Τρίτης.
Η αγγλική ομάδα, που πέρσι έφτασε στα ημιτελικά, προέρχεται από το εντυπωσιακό 6-1 επί της Εβερτον εκτός έδρας για την Πρέμιερ Λιγκ, και είναι το θεωρητικό φαβορί.

Ο Αρσεν Βενγκέρ δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Νασρί, αλλά αναμένεται να επιστρέψουν ο Γουόλκοτ και ο Ντιαμπί. Ο Γάλλος προπονητής είπε πάντως ότι η Σέλτικ έχει την ποιότητα ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ.

Οι Σκοτσέζοι, που προέρχονται από ισοπαλία με την Αμπερντίν δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον αμυντικό Στίβεν ΜακΜάνους, ενώ αμφίβολος είναι και ο Λούβενς. Ο Τόνι Μόουμπρεϊ αναμένεται να έχει στον πάγκο τον Σαμαρά, παρά το γεγονός ότι με δικό του γκολ στη Μόσχα κατάφερε να προκριθεί η Σέλτικ σε αυτό τον γύρο.

Αμφίρροπο αναμένεται να είναι το παιχνίδι της Λισαβώνας, όπου η Σπόρτινγκ υποδέχεται τη Φιορεντίνα έχοντας κακή παράδοση εναντίον ιταλικών ομάδων. Η Φιορεντίνα σκοπεύει να βρεθεί για τρίτη φορά στην ιστορία της σε ομίλους. και τις δύο προηγούμενες φορές χρειάστηκε προκριματικά και απέκλεισε πέρσι τη Σλάβια Πράγας, ενώ το 1999 τη Βίτζεβ Λοτζ.

Θεωρητικά μόνο η Στουτγκάρδη είναι φαβορί, καθώς οι Ρουμάνοι μας έχουν συνηθίσει στις εκπλήξεις τα τελευταία χρόνια. Ηδη η Τιμισοάρα απέκλεισε τη Σαχτιόρ Ντόνετσκ. Η Στουτγκάρδη έχει παίξει σε ομίλους το 2003-04 και το 2007-08, χωρίς όμως τότε να χρειαστεί προκριματικά.

Ολοι οι αγώνες, όπως και αυτός της Κοπεγχάγης με τον ΑΠΟΕΛ, θα μεταδοθούν από τις συχνότητες της NOVA και ξεκινούν στις 21.45.

Δεν υπάρχουν σχόλια: