Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Νίκη και... βλέπουμε


Ο Νίκος Νιόπλιας πριν τον αγώνα ρεβάνς με την Σταντάρ Λιέγης Η πρόκριση στο Βέλγιο επί της Σταντάρ, μετά το 3-1 του πρώτου ματς, μοιάζει με... άπιαστο όνειρο. Όπως στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να πεις ποτέ. Ο Νίκος Νιόπλιας το γνωρίζει καλά αυτό. Κι όπως τόνισε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, περιμένει από την ομάδα του να νικήσει στη Λιέγη και ότι έρθει, καλοδεχούμενο...

Με δεδομένο ότι υπάρχει το 1-3 του πρώτου αγώνα με τι στόχο θα μπει ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο;
«Αυτό που περιμένω από την ομάδα μου είναι να βγούμε στον αγωνιστικό χώρο και να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Τι διαφορετικό περιμένετε να δείτε από τον Παναθηναϊκό συγκριτικά με το προηγούμενο ματς και πως περιμένετε να αγωνιστεί η Σταντάρ;
«Είχα πει ότι η Σταντάρ μου έχει δείξει δύο πρόσωπα ένα καλό και ένα κακό με την Σάλτσμπουργκ. Σίγουρα έχει αβαντάζ γιατί έχει ένα καλό εκτός έδρας σκορ. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι σε ένα γήπεδο γεμάτο, να πιέζονται από τον κόσμο και να αμύνονται. Για εμάς σας είπα ότι θα κυνηγήσουμε τη νίκη».

Ο Γκάμπριελ και ο Γιούρκας σε τι κατάσταση βρίσκονται; Είναι σε θέση να αγωνιστούν από την αρχή;
«Να ξεκινήσουν το παιχνίδι δεν το βλέπω. Πρέπει όμως να μπουν στην ομάδα σιγά σιγά, έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια και όλοι οι παίκτες θα χρειαστούν».

Πως ζυγίζει ο προπονητής τα συνεχόμενα παιχνίδια με Σταντάρ, Τρίπολη, Σταντάρ και Ολυμπιακό;
«Είναι λίγο δύσκολο πράγματι. Υπάρχει όμως μια διαφορά. Οταν πήγαμε στην Τρίπολη είχαμε δύο βαθμούς διαφορά, ενώ τώρα έχουμε μεγαλύτερη διαφορά. Εχουμε όμως και εγωισμό σαν ομάδα. Θέλουμε στα δύο ματς (σ.σ. με την Σταντάρ) να κερδίσουμε το ένα. Εγω βρίσκομαι εδώ τρεις μήνες και οταν έπαιζε η ίδια ομάδα μου λέγατε γιατί παίζουν οι ίδιοι. Εγώ ξέρω ότι έχω 25 παίκτες και κάποια στιγμή θα παίξουν οι μεν κάποια στιγμή οι δε. Δεν ήταν καλή η ενδεκάδα με την Σταντάρ; Υπάρχει θέμα ότι αδιαφορήσαμε; Είναι από τα παιχνίδια που δεν συμβαίνουν συχνά στο ποδόσφαιρο. Ο,τι κάναμε ήταν στραβό από την αρχή μέχρι το τέλος. Αν γυρίσουμε στο παιχνίδι της Πέμπτης στενοχωρήσαμε τον κόσμο και τους εαυτούς μας. Αν δούμε όμως το παιχνίδι ποδοσφαιρικά όταν δεχτήκαμε το δεύτερο γκολ παίζαμε με δέκα παίκτες. Το κόρνερ έπρεπε να το εκτελέσει ο Λέτο, αλλά ήταν εκτός γιατί άλλαζε φακούς επαφής. Το κόρνερ το εκτέλεσε ο Νίνης, ο οποίος κανονικά θα ήταν εκτός περιοχής για να μαρκάρει. Δεν είχαμε παίκτη εκεί έγινε το κόρνερ και δεχτήκαμε το γκολ. Πριν το τρίτο γκολ στο 69 ο Δάρλας χτυπάει, έπαιζε τέσσερα λεπτά χωρίς να πέσει κάτω, έδωσε τέσσερις πάσες, ο Καντέ δεν ξέρει ότι είναι τραυματίας, ο Δάρλας δεν πέφτει κάτω και δεχόμαστε τρίτο γκολ. Τα πάντα πήγαν στραβά. Δεν είναι αυτή η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων».

Αν ο παράγοντας τύχη είναι υπέρ του Παναθηναϊκού πόσες πιθανότητες πρόκρισης του δίνετε;
«Το φαβορί είναι η Σταντάρ. Αν εμείς είχαμε κερδίσει 3-1 τι θα λέγαμε. Το θέμα είναι τι προσπάθεια κάνεις. Και εμείς είμαστε έτοιμοι να κάνουνε μια καλή προσπάθεια. Την τύχη πολλές φορές στο ποδόσφαιρο την καθορίζεις εσύ και βέβαια δεν πρέπει να αναφέρουμε μόνο την τύχη αλλά και τα δικά μας λάθη και εννοώ όλους όσοι είμαστε στο ποδοσφαιρικό τμήμα γιατί όλοι κερδίζουμε και όλοι χάνουμε μαζί».

Εχετε πάρει τρεις τερματοφύλακες μαζί σας, αυτό σημαίνει ότι ο Γκαλίνοβιτς δεν θα βρίσκεται στον πάγκο;
«Πάντοτε παίρνουμε τρεις τερματοφύλακες. Γιατί παίζει ρόλο;»

Από την Ελλάδα υπήρχαν πληροφορίες ότι θα πλήρωνε τα λάθη που έκανε...
«Πάντοτε παίρνουμε τρεις τερματοφύλακες. Ο βασικός μας τερματοφύλακας έιναι ο Τζόρβας και από τη στιγμή που είναι υγιής τι το συζητάμε».

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να κάνει κάτι ανάλογο όπως έκανε η Σάλτσμπουργκ που είχε προηγηθεί 2-0;
«Δεν είναι όλα τα ματς ίδια. Ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε. Κανείς όμως δεν ξέρει αν θα προκριθείς ή όχι. Δεν έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα. Τη μία πας κάτω και την άλλη πάνω. Κάνεις μια νίκη πετάς στα σύννεφα, χάνεις δεν υπάρχεις; Το θέμα είναι τι εικόνα δείχνεις σαν ομάδα. Αν λειτουργούμε έτσι δεν έχει νόημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: