Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Η Φούλαμ ξεφτίλισε τη Γιουβέντους!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/057dc00edc06d7aaaec61c36c5e8a951_L.jpg?1268935085?1268935085?1268935085Μέχρι και... πέρυσι θα ήταν απίστευτο. Τώρα είναι πραγματικότητα. Η Γιουβέντους έφαγε τέσσερα γκολ από τη... Φούλαμ (4-1) και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa League!Ο κατήφορος της φετινής Γιουβέντους δεν έχει τελειωμό. Κι όταν σε μια ομάδα με τόσα προβλήματα έρχεται κι ένας τραγικός διαιτητής, το αποτέλεσμα είναι να γίνονται δυνατά τα αδύνατα. Γιατί αδύνατο έμοιαζε να ανατρέψει η Φούλαμ την ήττα με 3-1 στο Τορίνο, αλλά τα κατάφερε και με το 4-1 πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση, με τους μπιανκονέρι να αποτυγχάνουν σε ακόμη έναν στόχο. Ο τελευταίος που έμεινε είναι να βγουν, τουλάχιστον, στο Champions League, αλλά με την εικόνα που παρουσιάζουν μάλλον θα αποτύχουν κι εκεί...

Στον αγωνιστικό τομέα, το ματς άρχισε ιδανικά για τους Τορινέζους με το 0-1 από τον Τρεζεγκέ μόλις στο 2ο λεπτό, μετά από πάσα του Ντιέγκο. Η Φούλαμ αντέδρασε και ισοφάρισε στο 9' με κοντινό πλασέ του Ζαμόρα και το ματς ουσιαστικά άλλαξε στο 27'. Σε μια βαθιά μπαλιά οι Καναβάρο και Γκέρα μονομάχησαν και ο διαιτητής υπέδειξε φάουλ υπέρ της Φούλαμ και κόκκινη κάρτα στον Ιταλό αμυντικό! Μια απόφαση που δε δικαιολογείται, πάντως, καθώς αποβολή δεν υπήρχε.

Οι Αγγλοι αύξησαν την πίεση τους και στο 39' έφτασαν στο 2-1 με κοντινό σουτ του Γκέρα, για να γίνει το 3-1 στο 49' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον ίδιο παίκτη. Η υπόδειξη του πέναλτι, όμως, ήταν αυστηρή από τον Ολλανδό διαιτητή Κουίπερς, καθώς ο Ντιέγκο απείχε ελάχιστα από τον Νταφ που έκανε τη σέντρα. Η Φούλαμ είχε την ψυχολογία, η Γιουβέντους δεν είχε τίποτα καθώς σε όλη τη σεζόν δεν τη χαρακτηρίζει κάποιο πλάνο στο παιχνίδι της και στο 82' η τραγωδία των Ιταλών ολοκληρώθηκε με το υπέροχο ψηλοκρεμαστό πλασέ του Ντέμπσι. Το μόνο που άλλαξε ως το τέλος ήταν ότι η Γιούβε έμεινε και με 9 παίκτες, μετά την αποβολή του Ζεμπινά στις καθυστερήσεις για χτύπημα εκτός φάσης.

Μεγάλο ματς έγινε στη Βρέμη, όπου Βέρντερ και Βαλένθια αναμετρήθηκαν στη ρεβάνς του 1-1. Αυτοί που πήραν την πρόκριση, τελικά, ήταν οι Ισπανοί, με την ισοπαλία με... 4-4! Απόλυτος πρωταγωνιστής για τις «νυχτερίδες» ήταν ο Βίγια, που πέτυχε χατ-τρικ και πήρε από το χέρι την ομάδα του για να την οδηγήσει στην επόμενη φάση. Οι Ισπανοί ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ, οι Γερμανοί ισοφάριζαν αλλά δεν κατάφεραν ποτέ να πάρουν και το... προβάδισμα, που θα τους έδινε την πρόκριση.

Πρόκριση και για την Μπενφίκα, που σε ένα συγκλονιστικό ματς νίκησε με 2-1 την Μαρσέιγ στο «Βελοντρόμ». Οι Γάλλοι, που είχαν αποσπάσει 1-1 στο «Ντα Λουζ» την περασμένη εβδομάδα, έδειχναν να είναι αγκαλιά με την πρόκριση μετά το γκολ του Νιανγκ στο 70', αλλά οι Πορτογάλοι δεν τα παράτησαν και δικαώθηκαν. Στο 75' ο Περέιρα ισοφάρισε, στο 90' ο Καρντόσο έχασε τεράστια ευκαιρία σε τετ α τετ και στο 91' ο Κάρντεκ έκανε το 1-2 και έστειλε τους Λουζιτανούς στους προημιτελικούς της διοργάνωσης.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Φούλαμ-Γιουβέντους 4-1 (9' Ζαμόρα, 39',49' Γκέρα, 82' Ντέμπσι-2' Τρεζεγκέ)
Μαρσέιγ-Μπενφίκα 1-2 (70' Νιανγκ-75' Περέιρα, 91' Κάρντεκ)
Βέρντερ Βρ.-Βαλένθια 4-4 (26' Αλμέιδα, 57' πεν. Φρινγκς, 62' Μαρίν, 84' Πιζάρο-3',45',66' Βίγια, 15' Μάτα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: