Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Ανακοίνωση ΚΑΕ Άρης

Ανακοίνωση, με τη οποία θέλησε να διαψεύσει τα δημοσιεύματα που θέλουν τον σύλλογο να έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 7,8 εκατ. ευρώ, εξέδωσε πριν από λίγη ώρα η ΚΑΕ Αρης, χαρακτηρίζοντάς τα ανακριβή!

Αναλυτικά:

«To Δ.Σ. της «ΑΡΗΣ ΚΑΕ – 2003», σε σχέση με πρόσφατα δημοσιεύματα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας (σε δελτία ειδήσεων κρατικών ιδίως τηλεοπτικών σταθμών και σε άλλα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά), σύμφωνα με τα οποία η ΚΑΕ ΑΡΗΣ έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 7,8 εκατομμυρίων ευρώ από παρακράτηση ΦΠΑ και μη απόδοση άλλων φόρων, είναι υποχρεωμένη να δηλώσει προς κάθε κατεύθυνση τα ακόλουθα:

1. Διαψεύδει κατηγορηματικά τα εν λόγω δημοσιεύματα, ως απολύτως ανακριβή, δηλώνοντας ότι δεν έχει καμιά απολύτως ληξιπρόθεσμη υποχρέωση προς το Δημόσιο, καθώς εκπληρώνει εμπρόθεσμα τις συμφωνημένες δόσεις από μία και μοναδική ρύθμιση φορολογικών εκκρεμοτήτων της έχοντας ήδη καταβάλει το 85 % της όλης ρύθμισης (σύνολο ρύθμισης ποσό 572.227,35 €, υπόλοιπο μη ληξιπρόθεσμων δόσεων ποσό 81.253,53€)

2. Τυχόν φορολογικές ή άλλες συναφείς υποχρεώσεις έναντι του Δημοσίου της άλλοτε ΑΡΗΣ ΚΑΕ (ακόμη και αν υποτεθεί ότι υφίστανται), η οποία τέθηκε σε ειδική εκκαθάριση με την υπ’ αριθ. 1989/2002 απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης, δεν αποτελούν ασφαλώς υποχρεώσεις της δικής μας εταιρίας μας (όπως ορίζει το άρθρο 46 α § 9 ν. 1892/1990), που ιδρύθηκε το έτος 2003 και δεν είναι διάδοχος της εν λόγω «παλαιάς ΑΡΗΣ ΚΑΕ», αλλά διαφορετικό και αυτοτελές (με διαφορετικό ΑΦΜ) νομικό πρόσωπο.

3. Πληροφορεί κάθε ενδιαφερόμενο, συμπεριλαμβανομένων και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ότι η εταιρία μας, από τη σύστασή της και μέχρι σήμερα, σε αντίθεση προς άλλες ομοειδείς εταιρίες, είναι συνεπής προς τις φορολογικές υποχρεώσεις της, έχοντας καταβάλει μέχρι σήμερα για ΦΠΑ και λοιπούς φόρους ποσό μεγαλύτερο των 4.000.000 ευρώ.

Ενόψει αυτών, η εταιρία μας απευθύνει την παρούσα σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (προεχόντως στους κρατικούς τηλεοπτικούς σταθμούς) διαμαρτύρεται έντονα για τα παραπάνω αναληθή και συκοφαντικά δημοσιεύματά και τα καλεί κάθε τρίτον να πάψει να αναφέρεται σε φορολογικές οφειλές της καλαθοσφαιρικής ανώνυμης εταιρίας μας, προκαλώντας βλάβη στη φήμη και την αξιοπιστία της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: