Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

«Με ενδιαφέρει η προοπτική του Ολυμπιακού»

Με απόλυτα θετικό τρόπο βλέπει την προοπτική να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό, παρά το μεγάλο ανταγωνισμό, ο Ματίας Ντεγκρά, όπως τονίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε. Ο Αργεντινός τερματοφύλακας δήλωσε πως είχε πάντα ως στόχο να αγωνιστεί σε ένα μεγάλο σύλλογο, ξεκαθαρίζοντας, όμως, πως αυτό που προέχει -αυτή την στιγμή- είναι η παραμονή του Αστέρα Τρίπολης στη Σούπερ Λίγκα.

Ένα απόσπασμα απ’ όσα δήλωσε ο Ματίας Ντεγκρά στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ»:

Η προτεραιότητα του Ματίας Ντεγκρά είναι να βοηθήσει τον Αστέρα Τρίπολης να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα: «Το ιδανικό για μένα είναι να μείνει η ομάδα μου στη Σούπερ Λίγκα και μετά να έρθει μία μεταγραφή. Επειδή όμως στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις, διότι τα πράγματα αλλάζουν από μέρα σε μέρα, τούτη την ώρα με ενδιαφέρει να βοηθήσω τον Αστέρα να υλοποιήσει τον στόχο του. Είναι η ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία να αναδειχθώ και θα δώσω τα πάντα για να τα καταφέρουμε», δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε: «Ακόμα και αν υπογράψω από τώρα στον Ολυμπιακό ή σε άλλη ομάδα, με σκοπό να φύγω στο τέλος της περιόδου, εμένα στο μυαλό μου θα υπάρχει μόνο η παραμονή».

Υπήρξε μία πρώτη συνάντηση με τη διοίκηση του Αστέρα, με σκοπό την ανανέωση του συμβολαίου του, ωστόσο δεν επήλθε καμία συμφωνία: «Έχουμε κάνει μία πρώτη συζήτηση με τον Αστέρα, αλλά δεν υπήρξε καμία συμφωνία. Ωστόσο, ακόμα είναι πολύ νωρίς. Γνωρίζω ότι υπάρχει επαφή του μάνατζέρ μου με τον Ολυμπιακό, αλλά ακόμα δεν είναι κάτι οριστικό. Παίζοντας στην Ελλάδα, πάντα υπήρχε στο μυαλό μου η σκέψη να αγωνιστώ σε ένα μεγάλο σύλλογο. Σαφώς και με ενδιαφέρει η προοπτική του Ολυμπιακού, όσο δύσκολος και αν είναι ο ανταγωνισμός».

Ο Αργεντινός τερματοφύλακας θεωρεί το Καραϊσκάκη μία από τις καλύτερες έδρες που έχει αγωνιστεί: «Εγώ περιμένω πως και πώς να παίξουμε στο Καραϊσκάκη που είναι το πιο “καυτό” γήπεδο που έχω αγωνιστεί. Μετά είναι η Τούμπα και το γήπεδο του Άρη».

Σε ερώτηση για το αν έχει μιλήσει με κάποιο παίκτη του Ολυμπιακού και αν συζήτησαν την ενδεχόμενη μετακίνησή του στον Πειραιά, απάντησε: «Με πλησίασε ο Ιμπαγάσα, αλλά δεν με ρώτησε κάτι τέτοιο. Που έκανε πλάκα που μας νίκησαν, αλλά μου έδωσε και συγχαρητήρια για την απόδοσή μου», ενώ για τον έτερο στόχο των «ερυθρολεύκων», Κώστα Φορτούνη, είπε: «Πρόκειται για έναν πολύ καλό παίκτη, με πλούσιο ταλέντο. Η γνώμη μου είναι πως όπου και αν πάει, τελικά θα πρέπει να δουλέψει πολύ και ειδικά στον τομέα της τακτικής».

Δεν έχει τελειώσει ακόμα η υπόθεση-παραμονή για τους Αρκάδες, ωστόσο ο Αργεντινός τερματοφύλακας φάνηκε αισιόδοξος για το μέλλον: «Βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση και πρέπει να βγάλουμε την ομάδα απ’ αυτή την κατάσταση. Νομίζω πως έχουμε τις δυνατότητες για να τα καταφέρουμε. Χρειαζόμαστε μία-δύο συνεχόμενες νίκες για να πάρουμε μπρος».

Για το πόσο θα βοηθήσει η αλλαγή προπονητή στον Αστέρα, ο Ντεγκρά είπε: «Συνήθως βοηθά η αλλαγή προπονητή, κυρίως στην ψυχολογία. Αυτό δε σημαίνει ότι για τη βαθμολογική μας θέση ευθύνεται μόνο ο κ. Βλάχος. Μερίδιο ευθύνης έχουμε και εμείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: