Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Ενας Βάσκος «τρομοκράτης»

Με αφορμή τον επικείμενη απόκτηση του Φρανθίσκο Γέστε από τον Ολυμπιακό, διαβάστε μία πλήρη «ακτινογραφία» του Ισπανού μεσοεπιθετικού.


Το όνομα του Φρανθίσκο Γέστε δεν έρχεται στο προσκήνιο για λογαριασμό του Ολυμπιακού πρώτη φορά, αφού και στο παρελθόν είχε απασχολήσει τους Πειραιώτες και μάλιστα αρκετά έντονα. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός διαθέτει μεγάλη ποιότητα στο παιχνίδι του και εμπειρία από την πολυετή παρουσία του στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και μπορεί να βοηθήσει σημαντικά αν αποκτηθεί.

Τον 31χρονο ποδοσφαιριστή γνωρίζει άριστα εξάλλου και ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Ερνέστο Βαλβέρδε, καθώς τον είχε υπό τις οδηγίες του όταν ήταν τεχνικός της Ατλέτικ Μπιλμπάο. Για να δούμε όμως τα υπέρ και τα κατά του μεταγραφικού στόχου των πρωταθλητών Ελλάδος…
Ξεκινώντας από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Φρανθίσκο Γέστε ξεχωρίζουμε την σχεδόν άριστη τεχνική του κατάρτιση (16), τις εξαιρετικές του ντρίμπλες (16) και την έφεση που έχει στις εκτελέσεις φάουλ (16). Από ‘κει και πέρα όμως ο Ισπανός διακρίνεται για τις πολύ καλές του πάσες (15), αλλά και τις εκτελέσεις κόρνερ (14), τις σέντρες του (14), τα τελειώματα των φάσεων (14), την πρώτη του επαφή με την μπάλα (14) και τις εκτελέσεις πέναλτι (14). Ο 31χρονος χαφ διαθέτει επίσης αρκετά αξιόλογο μακρινό σουτ (13), αλλά στις κεφαλιές (10) παρουσιάζεται μέτριος. Έχει βέβαια και τα μειονεκτήματά του όπως όλοι οι παίκτες και αυτά επικεντρώνονται σε τομείς όπως το μαρκάρισμα (5) και τα τάκλινγκ (7), όπου παρουσιάζεται κάκιστος.
Συνεχίζουμε με τα φυσικά χαρακτηριστικά του εκεί όπου παρουσιάζεται και πάλι αρκετά καλός. Συγκεκριμένα, το ξεπέταγμά του από στατική θέση (14), το σπριντ (14) και η ευκινησία-ευλυγισία (14) είναι τα μεγαλύτερα προσόντα του, όχι όμως και τα μόνα, αφού σε ισορροπία (13) και αντοχή (13) είναι επίσης αρκετά ικανοποιητικά τα ποσοστά του. Παράλληλα, άνω του μετρίου παρουσιάζεται και σε τομείς όπως η δύναμη (12), η φυσική κατάσταση (11), ενώ στο άλμα (10) είναι μέτριος.

Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: