Οι δηλώσεις του Τσάβι για την κακή ψυχολογική κατάσταση του Φάμπρεγας  προκάλεσαν την αντίδραση του Βενγκέρ, ωστόσο ο Αλσατός αποφάσισε να ρίξει τους τόνους λέγοντας όμως ότι θα πρέπει να σταματήσουν οι ποδοσφαιριστές των Καταλανών να μιλούν για το θέμα.
Την Πέμπτη, ο προπονητής της Άρσεναλ έκανε λόγο για έλλειψη σεβασμού από τον Τσάβι, όμως τελικά αποφάσισε να μην βάλει άλλο λάδι στη φωτιά: «Δε νομίζω ότι έγινε κάτι συνταρακτικό ώστε να το καταγγείλουμε στην FIFA. Η εντύπωση που είχα είναι πως αυτές οι δηλώσεις δεν έδειχναν σεβασμό ούτε προς τον Σεσκ ούτε προς την Άρσεναλ. Δεν θέλω να δώσω μεγαλύτερη σημασία», τόνισε ο Βενγκέρ και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανάγκη να σταματήσουν οι δηλώσεις των παικτών της Μπαρτσελόνα.

«Σε κάθε περίπτωση, πάντως, πρέπει να σταματήσει αυτή η ιστορία. Υπάρχει μία διαδικασία διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο ομάδων και δε νομίζω ότι είναι σωστό να μιλούν παίκτες που δεν έχουν σχέση με το θέμα. Αυτό δυστυχώς έχει συμβεί πολλές φορές και δεν συμβάλλει στο να μην υπάρχουν προβλήματα. Ο Τσάβι δεν έχει άμεση σχέση με την ιστορία και δεν βλέπω τον λόγο για τον οποίο ασχολείται και κάνει δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της Μπαρτσελόνα. Εκτός και αν αυτό γίνεται επειδή έχει αναλάβει κάποια επίσημη δουλειά για την Μπαρτσελόνα».
πηγή: gazzetta.gr