Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

«Καλύτερη η ισοπαλία από το να κερδίζαμε 2-0 ή 3-0»

Ψυχολογική «ένεση» θα δώσει στην Καλλονή ο τρόπος που ήρθε το 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Ανέστης Αναστασιάδης στον ΣΠΟΡ FM 94.6.

«Καλύτερη η ισοπαλία από το να κερδίζαμε 2-0 ή 3-0»
Προτιμότερη η ισοπαλία (όπως ήρθε) για την Καλλονή με τον Αστέρα Τρίπολης στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Super League από μια νίκη, σύμφωνα με τον Ανέστη Αναστασιάδη που σημείωσε στην εκπονή το τέρμα της ομάδας του. Ο έμπειρος στόπερ όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 θεωρεί ότι θα βοηθήσει πολύ ψυχολογικά αυτό το ματς. Παράλληλα, μίλησε και για τις Ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, τις οποίες ξέρει πολύ καλά, καθώς έχει περάσει από αυτές.

Αναλυτικά μίλησε στην εκπομπή «Ανοίξανε τα τουρνικέ» των Χρίστου Χαραλαμπόπουλου, Γιώργου Μαραθιανού για:

-το ματς του Σαββάτου με τον Αστέρα Τρίπολης: «Βρίσκουμε μεγαλύτερα ψυχικά αποθέματα. Είχαμε και την τύχη με το μέρος μας. Ίσως να είχε αίσθηση υπεροψίας ο Αστέρας και το πλήρωσε. Είναι η... Θεία δίκη που λέμε συνήθως για το ποδόσφαιρο. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε, να δείχνουμε την εικόνα που ξέρουμε ότι μπορεί να δείξει η ομάδα. Ο κόσμος δεν γνωρίζει τα προβλήματα που έχουμε, παλεύουμε με τον χρόνο. Θέλουμε κάποια παιδιά να βρούνε τον ρυθμό τους. Με την πάροδο του χρόνου η ομάδα θα ανταποκριθεί. Βαθμολογικά δεν μας δίνει την άνεση που θέλουμε, αλλά μπορεί να αποδειχθεί πιο σημαντικό στη συνέχεια από το να επικρατούσαμε 2-0 ή 3-0. Μας έδωσε ψυχολογία».

-το γεγονός ότι κάποιες ομάδες παίζουν μακριά από το «σπίτι» όπως συνέβαινε πρόπερσι με τη δική του: «Με αυτό που περάσαμε είναι πολυτέλεια να παίζουμε ένα παιχνίδι στο τόσο εκτός έδρας. Έχουμε τις δυσκολίες που τις γνωρίζουμε. Η Καλλονή όμως προσφέρει την ηρεμία που τη χρειαζόμαστε, που θέλει ένας ποδοσφαιριστής».

-τον τρόπο που λειτουργούν οι Ακαδημίες της Μπαρτσελόνα: «Είναι εξειδίκευση από μια μικρή ηλικία 10 περίπου ετών. Αυτό το παιχνίδι που παίζει η Μπαρτσελόνα και σε κάνει να λες αν είναι δυνατόν, αυτό κάνουν οι μικρές τους ομάδες. Προσπαθούν να έχουν μεγάλη κατοχή. Αυτή είναι φιλοσοφία τους. Έχουν ειδικούς ανθρώπους, δεν είναι ο γνωστός γνωστού, ξέρουν πολύ καλά αυτό που κάνουν. Είναι διαφορετική η κατάσταση, διαφορετική η φιλοσοφία».

-το τι θα άλλαζε ο ίδιος αν αναλάμβανε υπεύθυνος στις Ακαδημίες της Καλλονής: «Οι μικροί ποδοσφαιριστές πρέπει να έχουν τις ίδιες συνθήκες με αυτές της επαγγελματικής. Να έχουν ρουχισμό και γυμναστές. Να νιώθουν ότι υπάρχουν απαιτήσεις. Αν δείτε τις δηλώσεις από το 2004 θα καταλαβαίνετε ότι χρειάζεται να φτιάξουμε τις Ακαδημίες. Έχει να κάνει με το πώς λειτουργούν οι παράγοντες. Αυτό τόνισαν παίκτες όπως ο Κατσουράνης, ο Νικολαΐδης. Χάνονται πολλά ταλέντα. Δεν υπάρχουν πολλά παιδιά εδώ και φέρνουν αρκετά οι ομάδες και τους κοστίζει.

Είναι περίεργο οι μεγάλες ομάδες να μην έχουν 3-4 παίκτες στην πρώτη ομάδα. Είναι παράξενο η Μπαρτσελόνα που έχει τα λεφτά να ανεβάζει τόσους παίκτες στην πρώτη ομάδα. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής θα πρέπει να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα. Όταν ο Έλληνας μπει στο καλούπι του επαγγελματισμού θα προσαρμοστεί και για αυτό πολλοί Έλληνες προσαρμόζονται στο εξωτερικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: