Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Γιουνάιτεντ… χωρίς έλεος!!

Σε πλήρη υποταγή ανάγκασε η Μαν. Γιουνάιτεντ τη Λίβερπουλ! Χωρίς Ρούνεϊ και με σέντερ φορ τον… Φελαϊνί οι «διάβολοι» έριξαν τριάρα στην ομάδα του Ρότζερς (3-1) και δήλωσαν παρόντες στη μάχη του τίτλου

Γιουνάιτεντ… χωρίς έλεος! (video)
Τόπο… προσκυνήματος για τη Λίβερπουλ έκανε το «Ολντ Τράφορντ» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Παρά την απουσία του Ρούνεϊ που «βάφτισε» σέντερ-φορ τον Φελαϊνί, η ομάδα του Φαν Χάαλ καθάρισε 3-1 τους «κόκκινους» και φώναξε ότι παραμένει διεκδικήτρια του τίτλου.

Με τους Μπλιντ (49’) και Ερέρα (70’ πεν.) να δίνουν προβάδισμα και τον Μαρσιάλ να μοιράζει… σακούλες στο ντεμπούτο του πριν κλείσει το σκορ (86’) οι «διάβολοι» έκαναν δικό τους το ντέρμπι.

Απογοητευτική η Λίβερπουλ, φοβήθηκε το παιχνίδι και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει προσωρινά με γκολάρα του Μπεντέκε.

Το ματς

Αν κάποιος φανατικός εχθρός του ποδοσφαίρου (εφόσον υποτεθεί ότι υπάρχει τέτοιος) ήθελε να το δυσφημήσει, δεν θα χρειαζόταν να ψάξει πολύ. Το βίντεο του πρώτου ημιχρόνου από το «Ολντ Τράφορντ» θα ‘ταν αρκετό για να πείσει οποιονδήποτε ότι πρόκειται περί… απαράδεκτου αθλήματος. Διότι καταφέρνοντας να δημιουργήσουν ΜΑΖΙ… μισή ευκαιρία σε 45 λεπτά, Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ προκάλεσαν αναπόφευκτα χασμουρητά.

Και πώς να μη συμβεί αυτό όταν οι γηπεδούχοι ήταν πιο φλύαροι κι από κουτσομπόλα στο τηλέφωνο. Όταν ο Φαν Χάαλ αποφάσιζε να καλύψει το κενό του (τραυματία) Ρούνεϊ με τον Φελαϊνί. Κι όταν η Λίβερπουλ ήταν μίζερα ταμπουρωμένη -και χωρίς βλέψεις ν’ απειλήσει- στην περιοχή της. Κάπως έτσι, η μπάλα γύριζε γύρω απ’ αυτή, φάση φαινόταν ότι θα δημιουργηθεί μονάχα από λάθος και η εξέδρα αρνήθηκε καν να χειροκροτήσει στην ανάπαυλα.

Που να ‘ξερε ότι δεν θα χρειαζόταν να περιμένει ούτε πέντε λεπτά μετά απ’ αυτή για να πανηγυρίσει! Γιατί φάση μπορεί να μην έκανε, αλλά στημένες φάσεις κέρδιζε. Κι αρκούσε μια πανέξυπνη εκτέλεση του Μάτα -που έστρωσε πλασαριστά αντί να γεμίσει- για να την κάνει ο Μπλιντ «αφεντικό». Αυτό ήταν. Η Γιουνάιτεντ είχε προβάδισμα και (ήξερε ότι) έχει ξανά… Ντε Χέα κάτω απ’ τα δοκάρια. Διότι ο Ισπανός (μαζί με τον Μπλιντ που τον αντικατέστησε σε μια φάση αποκρούοντας στη γραμμή κεφαλιά του Σκρτελ) θα θύμιζε πόσο πολύ έλειψε.

Αφού δήλωσε παρών, λοιπόν, όποτε χρειάστηκε (όπως σε σκαστό σουτ του Φιρμίνο) ο Ερέρα ανέλαβε να τελειώσει μόνος την υπόθεση: Κερδίζοντας πέναλτι -από τον Γκόμες- κι αναλαμβάνοντας ο ίδιος να το εξαργυρώσει. Κι ακόμα κι αν ο Μπεντέκε εξέφρασε τις… αμφιβολίες του (μειώνοντας με καταπληκτικό «ψαλίδι») η γιορτή στο «Ολντ Τράφορντ» δεν θα μπορούσε να χαλάσει. Θα φρόντιζε γι’ αυτό ο Μαρσιάλ, που είπε να γιορτάσει μ’ ένα χορό (στην άμυνα της Λίβερπουλ) το ντεμπούτο του και να σφραγίσει με μια «ζωγραφιά» τη μεγάλη νίκη.

inner


Οι συνθέσεις των ομάδων

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Λούις Φαν Χάαλ): Ντε Χέα, Νταρμιάν, Σμόλινγκ, Μπλιντ, Σο, Κάρικ (72’ Σναϊντερλέν), Σβάινσταϊγκερ, Ερέρα, Μάτα (65’ Μαρσιάλ), Φελαϊνί, Ντεπάι (46’ Γιανγκ)

Στον πάγκο έμειναν οι: Ρομέρο, ΜακΝερ, Ρόχο, Βαλένσια

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Μπρένταν Ρότζερς): Μινιολέ, Κλάιν, Σκρτελ, Λόβρεν, Γκόμεζ, Λούκας, Τσαν, Μίλνερ, Φιρμίνο (66’ Άιμπ), Ινγκς (74’ Οριγκί), Μπεντέκε

Στον πάγκο έμειναν οι: Μπόγκνταν, Τουρέ, Σακό, Μορένο, Ρόσιτερ

ΓΗΠΕΔΟ: «Ολντ Τράφορντ»

*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: