Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Μαχλάς: «Οι Έλληνες δεν μπορούν να φοβηθούν κανέναν αντίπαλο»

Η ομοιογένεια είναι αυτό που λείπει απ’ την Εθνική, όπως τόνισε ο Νίκος Μαχλάς στον ΣΠΟΡ FM 94,6, τονίζοντας πως οι Έλληνες παίκτες έχουν τις δυνατότητες να σταθούν απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

Μαχλάς: «Οι Έλληνες δεν μπορούν να φοβηθούν κανέναν αντίπαλο»
Οι παίκτες της Εθνικής πρέπει να γίνουν ένα προκειμένου να επανέλθουν στις επιτυχίες, όπως τόνισε ο Νίκος Μαχλάς στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο παλαίμαχος διεθνής επιθετικός ανέφερε πως το σημερινό ματς με την Φινλανδία είναι πολύ καλή ευκαιρία για μια νίκη, υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν οι δυνατότητες για να τα καταφέρουν κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

Αναλυτικά, όσα είπε στην εκπομπή «Μπαμ και Κάτω» και στον Μπάμπη Χριστόγλου:

Για το σημερινό παιχνίδι: «Καιρός είναι να κάνουμε μια νίκη να πάρουμε λίγο ψυχολογία, να βρούμε την εμπιστοσύνη μας. Κυρίως οι ποδοσφαιριστές και γενικότερα οι υπόλοιποι. Είναι πολύ καλή ευκαιρία το σημερινό παιχνίδι, για να γίνει ένα καλό ματς και να έρθει μια νίκη».

Για το τι θα οδηγήσει στη νίκη: «Σ’ αυτά τα ματς το θέμα είναι η διάθεση που θα δείξουν οι παίκτες μέσα στο γήπεδο. Σ’ αυτή τη χρονική στιγμή δεν παίζεται τίποτα. Είναι καθαρά θέμα γοήτρου και θέλησης των ποδοσφαιριστών».

Για το αν θα πρέπει να παίξει επιθετικά ή αμυντικά: «Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει. Το βλέπουμε και από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Αν παιζόταν η πρώτη ή η δεύτερη θέση του ομίλου είχες να πεις πολλά για το σύστημα, τώρα είναι θέμα γοήτρου. Μια νίκη για να νιώσει καλά η ομάδα και όλοι οι έλληνες. Να δείξει επιθετικότητα. Δεν πρέπει να φοβάται μην δεχτεί γκολ, αυτά γινόταν σε άλλες εποχές. Χρειάζεται άμυνα και επίθεση. Πρέπει να έχεις τα πάντα. Η Ελλάδα έχει καλούς παίκτες, δεν ξέχασαν το ποδόσφαιρο που ήξεραν, απλώς πρέπει να ξαναγίνει ομάδα με ομοιογένεια. Να μην υπάρχει γκρίνια που υπήρχε όλο αυτό το διάστημα, να ξαναφτιάξουμε την Εθνική ομάδα που θέλουμε».

Για το ότι απαρτίζεται με αρκετούς παίκτες που παίζουν σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: «Τα προηγούμενα χρόνια το είχαμε εκμεταλλευτεί. Παίκτες που αγωνίζονταν στο εξωτερικό είχαν άλλη αυτοπεποίθηση στην Εθνική. Αυτό συνεχίζεται. Είναι θέμα διάθεσης. Αυτοί οι παίκτες δεν μπορούν να φοβηθούν κανέναν αντίπαλο, παίζουν σε δυνατές ομάδες και αντιμετωπίζουν κάθε Κυριακή μεγάλους αντιπάλους. Αυτό είναι καθαρά θέμα διάθεσης».

Για τον κόσμο: «Δεν υπάρχει κόσμος να στηρίξει, υπάρχει πολλή γκρίνια. Βλέπουμε πως ο ένας προπονητής φεύγει μετά τον άλλο. Ένας σπουδαίος ποδσοφαιριστής όπως ο Γιώργος Καραγκούνης δέχτηκε γκρίνια. Άσχημα πράγματα. Πρέπει να αναδείξουμε τα καλά στοιχεία. Το έχει ανάγκη ο κόσμος να βλέπει την Εθνική να προχωράει σε όλα τα αθλήματα. Είναι ευκαιρία να γίνει σήμερα μια νέα αρχή. Να ξεκινήσουμε να χτίζουμε την ομάδα που όλοι αγαπάμε, να γίνει κάτι ωραίο και να σταματήσουν οι γκρίνιες που υπάρχουν. Ο κόσμος πολλές φορές χωρίς να ξέρει, πιστεύει κάποια πράγματα. Οι Έλληνες δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από άλλες χώρες. Απλά πρέπει να γίνουν ένα. Χρειάζεται στήριξη για να προχωρήσει η Εθνική, γιατί αυτή η ομάδα έχει τη στόφα να γίνει η ομάδα που γνωρίζαμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: