Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Με αυτούς το restart της Εθνικής!!

Ο Κώστας Τσάνας επέλεξε να μην φανερώσει τα πλάνα του για την ενδεκάδα με σκοπό να έχει όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους ενόψει Φινλανδίας. Το sport-fm.gr, όμως… ξέρει τους έντεκα για τη νέα αρχή.

Με αυτούς το restart της Εθνικής
Η Εθνική ψάχνει την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του Euro 2016 με αντίπαλο τους Φινλανδούς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» απόψε στις 21:45 με Έλληνα προπονητή στον πάγκο της. Ο Κώστας Τσάνας προετοίμασε τη «γαλανόλευκη» στη διάρκεια της εβδομάδας τόσο στο αγωνιστικό σκέλος όσο και στο κομμάτι της ψυχολογίας.

Μίλησε αρκετές φορές στους διεθνείς προκειμένου να τους τονώσει ψυχολογικά, αλλά και να τους αναλύσει τον τρόπο παιχνιδιού της Φινλανδίας. Επ’ ουδενί δεν ήθελε να δείξει στους ποδοσφαιριστές, τις προθέσεις του αναφορικά με το αρχικό σχήμα.

Ο Κώστας Τσάνας τους ήθελε όλους σε εγρήγορση και παράλληλα να δίνουν το 100% στον αγωνιστικό χώρο. Άλλωστε, στις προπονήσεις δεν φανέρωνε ενδεκάδα και στο δίτερμα προτιμούσε να τα μπερδεύει με αποτέλεσμα οι παίκτες να μην μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα για τις επιλογές του.

Στην προπόνηση της Πέμπτης -όπως αναμενόταν- δεν δοκίμασε ενδεκάδα, καθώς έδωσε έμφαση στις στημένες φάσεις. Κάποια συμπεράσματα για την ενδεκάδα μπορούν να βγουν, όμως θα πρέπει να περιμένουμε να μάθουμε τις επιλογές του Έλληνα τεχνικού λίγο πριν από τη σέντρα.

Οι επιλογές του Τσάνα

Ο σχηματισμός στο τερέν δεν πρόκειται να αλλάξει. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αγωνιστεί με το καθιερωμένο 4-3-3 που μπορείς να το πεις και 4-2-3-1. Την εστία της Εθνικής θα υπερασπιστεί ο Ορέστης Καρνέζης, δεξιά στην άμυνα θα βρεθεί ο Λουκάς Βύντρα και αριστερά ο Χοσέ Χολέμπας. Οι δύο στόπερ θα είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και ο Κώστας Μανωλάς. Αουτσάιντερ για παρτενέρ του άσου της Ντόρτμουντ είναι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος.

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης και ο Ανδρέας Σάμαρης θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ και σε πιο δημιουργικό ρόλο μπροστά τους, θα αγωνιστεί ο Κώστας Φορτούνης. Σε ρόλο δεξιού εξτρέμ θα παίξει ο Νίκος Καρέλης και στην απέναντι πλευρά, πιθανότατα θα κάνει το ντεμπούτο του με τα «γαλανόλευκα» ο Χρήστος Αραβίδης. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρεθεί ο Κώστας Μήτρογλου, που έχει κάνει καλό ξεκίνημα στο πορτογαλικό πρωτάθλημα με την Μπενφίκα.

Πως παίζει η Φινλανδία

Όσον αφορά, τον τρόπο παιχνιδιού των Φινλανδών, ο Κώστας Τσάνας ανέλυε καθημερινά στους διεθνείς τα κύρια χαρακτηριστικά τους. «Είναι μία ομάδα που παίζει 4-4-2. Η Φινλανδία επιλέγει είτε να πιέσει ψηλά για να μπλοκάρει την κυκλοφορία του αντιπάλου είτε περιμένει στο μισό γήπεδο προκειμένου να βγει γρήγορα και με καλές προϋποθέσεις στην κόντρα επίθεση», σύμφωνα με τα όσα έχει πει ο ομοσπονδιακός προπονητής στην προβολή των highlights της Φινλανδίας στα προκριματικά του Euro 2016. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: