Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Σε αυτά ελπίζει ο Αναστασίου!!

Η «είσοδος» των Εσιέν – Αμπέντ, η επιστροφή του Λουντ, η άνοδος του Βέμερ και το «δέσιμο» Σάντσεθ – Ταυλαρίδη είναι πράγματα τα οποία αποζητά μετά τη διακοπή ο κόουτς. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Σε αυτά ελπίζει ο Αναστασίου

Οι φίλαθλοι θα βρίσκονται εκεί, αλλά το σκηνικό που είχε στηθεί τα τελευταία δυο χρόνια με χειροκροτήματα και ατελείωτη στήριξη ακόμη και σε ήττες, καλό θα είναι να το ξεχάσουν όλοι στον Παναθηναϊκό. Αυτά τελείωσαν. Πάμε παρακάτω…

Η πρόσφατη νίκη επί της Καλλονής δεν γιατρέυει, φυσικά, τις πληγές, ούτε γεμίζει τα ταμεία. Είναι, όμως, μια επικράτηση που ήταν αναγκαία μετά το «στραπάτσο» και λίγο πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος. Με αυτό το «τρίποντο» και το «δυο στα δυο» στη λίγκα, οι «πράσινοι» αγόρασαν μια όποια ηρεμία.

Φανταστείτε, μετά τον αποκλεισμό στην Ευρώπη, να ερχόταν και μια «γκέλα» στο πρωτάθλημα. Εκτός του ότι θα είχαμε… άγριες καταστάσεις στη Λεωφόρο, το διάστημα της διακοπής, μόνο ήρεμο δεν θα ήταν. Τώρα, επικρατεί μια αναγκαία ηρεμία, σε μια διακοπή που, πιθανότατα, ήρθε στο καλύτερο σημείο για το «τριφύλλι».

Ο Γιάννης Αναστασίου, που το τελευταίο διάστημα έχει βιώσει για τα καλά στο πετσί του μια πίεση που δεν ήταν συνηθισμένη γι αυτόν, ελπίζει και περιμένει πολλά, μετά τη διακοπή. Περιμένει μια άλλη ομάδα, πιο σταθερή, πιο ποιοτική, που να πείθει και να μην έχει την αστάθεια που παρατηρούμε στις αρχές της σεζόν. Πως θα γίνει, όμως, αυτό;

Άλλο κέντρο

Ο Αμπέντ, ήδη, έκανε το πρώτο του παιχνίδι και η αλήθεια είναι ότι «νοστίμησε» λίγο τη μεσαία γραμμή της ομάδας. Για τον Αλγερινό μην περιμένουμε να του πάρει χρόνο να προσαρμοστεί. Ξέρει την ομάδα, τον προπονητή, συνεπώς, τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα. Για την αξία του έχουν γραφτεί πολλά.

Εγώ θα συμπληρώσω, μόνο, ότι αυτός ο παίκτης μπορεί να αποδειχθεί η καλύτερη φετινή μεταγραφή. Μαζί με τον Αμπέντ, το κέντρο θα μεταμορφθωθεί με την είσοδο του Μάικλ Εσιέν. Ο σταρ του «τριφυλλιού» είναι έτοιμος και πλέον απομένει μόνο να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Η λογική λέει ότι στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη θα αγωνιστεί. Το αν θα τον δούμε βασικό ή όχι, εξαρτάται από τον Γιάννη Αναστασίου.

Λουντ και Βέμερ

Δυο ποδοσφαιριστές που θα είναι ξανά στη διάθεση του Αναστασίου είναι, επίσης, ο Λουντ και ο Βέμερ. Ο πρώτος είχε τον σοβαρό τραυματισμό στα πλευρά, στο Αζερμπαϊτζάν και η επιστροφή του θα δώσει περισσότερες λύσεις στη μεσαία γραμμή και φυσικά ποιότητα. Το θέμα για τον Φινλάνδό είναι να επιστρέψει στο 100% και να προσαρμοστεί πλήρως στα νέα γι αυτόν δεδομένα και τις απαιτήσεις ενός τόσο μεγάλου κλαμπ. Σε ό, τι έχει να κάνει με τον Γερμανό, επιστρέφει κι αυτός από τραυματισμό, αλλά αυτό που περιμένει ο Αναστασίου από τον ίδιο είναι να δείξει, επιτέλους, τον καλό του εαυτό. Μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει φανεί και ο Βέμερ δεν έχει καμία σχέση με τον ποδοσφαιριστή που είδαν όλοι στην προετοιμασία. Αποκτήθηκε για να ανεβάσει το επίπεδο στο δεξί άκρο της άμυνας και σ’ αυτό ελπίζει ο Αναστασίου.

Τα στόπερ

Μια «πληγή» για τον Παναθηναϊκό, που έχει κοστίσει στα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι η άμυνα. Η φυγή του Σίλντενφελντ άφησε κενό και αυτό που περιμένει ο Αναστασίου και οι συνεργάτες του είναι να δέσει το κεντρικό αμυντικό δίδυμο Ταυλαρίδη – Σάντσεθ. Η ποιότητα του τελευταίου δεν χωράει αμφισβήτηση.

Κανείς, επίσης, δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι μέχρι στιγμής γίνονται σοβαρά λάθη στα μετόπισθεν και οι δυο παίκτες ακόμη δε έχουν «δέσει». Αυτό περιμένει ο Αναστασίου. Να μάθει ο ένας τον άλλον, να συμπληρώνει ο ένας τον άλλον και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο να λειτουργήσει, όπως λειτουργούσε πέρυσι. Αυτό, φυσικά, είναι προϊόν δουλειάς και «χημείας». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: