Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

3 μήνες αποκλεισμός για Βαβζίνιακ

Με τρεις μήνες αποκλεισμό από κάθε αθλητική δραστηριότητα τιμώρησε η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας τον Γιάκουμπ Βαβζίνιακ, για τη γνωστή υπόθεση ντόπινγκ, όταν ο παίκτης του Παναθηναϊκού βρέθηκε θετικός σε έλεγχο μετά τον αγώνα με την Ξάνθη (5/4). Η ποινή πάντως είναι εφέσιμη.
Αναλυτικά η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής:

"Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε την παρακάτω απόφαση μετά την από 19/5/2009 κλήση της σε απολογία του ποδοσφαιριστή J. Wawrzyniak και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός διότι: "σε έλεγχο ντόπινγκ (λήψη δειγμάτων ούρων) που σας έγινε στις 5/4/2009 κατά την διάρκεια του αγώνα Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ, από την εργαστηριακή ανάλυση προέκυψε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα για το Β΄ δείγμα, στο οποίο ανιχνεύθηκε η ουσία 4-methyl-2-hexanamine, το οποίο, θεωρείται οριστικό".

Απαλλάσσει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και επιβάλει στον ποδοσφαιριστή J. Wawrzyniak ποινή αποκλεισμού τριών (3) μηνών (άρθρο 47 παρ. 1, 4 περ. c Κανονισμού Καταπολέμησης της Φαρμακοδιέγερσης FIFA, Υ.Α. Υγείας - Πολιτισμού, Αριθμός 55769/2008 (ΦΕΚ 2671/Β΄/2008) Κεφ. Β΄ περ. 06β και Υ.Α. 3416/2006 Πολιτισμού - Υγείας άρθρο 5 (ΦΕΚ 215/Β΄/13-2-2006)".

Στον Παναθηναϊκό υποδέχτηκαν με "ουδετερότητα" την απόφαση για τον παίκτη, σχολιάζοντας απλά πως "σεβόμαστε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης", ενώ όσον αφορά το ενδεχόμενο έφεσης, είναι κάτι που θα αποφασιστεί από τον ίδιο τον Βαβζίνιακ. Το μέλλον του παίκτη στην ομάδα θα ξεκαθαρίσει εντός των επόμενων 10 ημερών, όταν και θα συνεδριάσει η Διοικούσα Επιτροπή, αλλά πληροφορίες λένε πως ο πολωνός είναι "στο μεταίχμιο", με τις πιθανότητες να είναι εναντίον του πάντως για λόγους "ηθικής τάξεως"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: