Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Ποτέ στον Ολυμπιακό

Ο Νάτσο Σκόκο ήταν από τους παίκτες της ΑΕΚ που ξεχώρισαν την σεζόν που πέρασε. Ο Αργεντινός μέσος, πάντως, χαρακτήρισε τη σεζόν αρνητική και θέλει του χρόνου το πρωτάθλημα. Ο 24χρονος άσος τόνισε ότι δεν θα πήγαινε ποτέ στον Ολυμπιακό αφού θα ήταν έλλειψη σεβασμού προς την Ένωση, ενώ προτιμάει να πάει στα μπουζούκια πανηγυρίζοντας τον τίτλο. Πολύ κοντά στην απόκτηση του τερματοφύλακα, Λούκατς είναι ο «δικέφαλος».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Σκόκο στην «Εξέδρα»:

Αν άξιζε ο Παναθηναϊκός το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ:
Δεν μπορώ να το πω αυτό, ούτε θα κρίνω τι έκαναν οι αντίπαλοι. Εμείς χάσαμε τους αγώνες και τους βαθμούς που έπρεπε να πάρουμε. Όνειρο μας ήταν να πάμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν στο χέρι μας αλλά δεν τα καταφέραμε.

Για το πως ήταν η σεζόν για την ομάδα:
Αρνητική. Είχαμε τρεις στόχους, το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και κατόπιν την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ και τους χάσαμε όλους. Οπότε δεν έχουμε κανέναν λόγο να αισθανόμαστε ικανοποιημένοι. Τ μόνο που πρέπει να σκεφτόμαστε όλοι και πρέπει να το κάνουμε από τώρα και όταν αρχίσει η νέα περίοδος, είναι η πρώτη θέση. Οτιδήποτε άλλο θα είναι αποτυχία.

Για την επιθετική γραμμή της ΑΕΚ:
Πληρέστατη. Ελάχιστες ομάδες έχουν την τύχη να διαθέτουν παίκτες με αυτά τα χαρακτηριστικά, τόσο νέους, που έχουν πολλά να μάθουν αλλά και πολλά να δώσουν. Αυτό είναι σημαντικό για το σύλλογο και τους οπαδούς. Εξίσου σημαντικό είναι ότι έχουμε έναν παίκτη που σκοράρει 20 γκολ τη σεζόν. Είναι για όλους μας μεγάλη υπόθεση η παρουσία του Ίσμαελ. Πολλές ομάδες ζηλεύουν την ποιότητα των επιθετικών μας.

Για το πόσο επηρέασε η αποχώρηση του Ντέμη Νικολαϊδη:
Εμείς προσπαθούμε να κρατιόμαστε στο περιθώριο, μακριά από τα έξω αγωνιστικά ζητήματα. Σίγουρα δεν είναι καλό να φεύγει ο προπονητής ή ο πρόεδρος. Ούτε για τον σύλλογο, ούτε για τους παίκτες, ούτε για τους οπαδούς. Εμείς όπως προσπαθήσαμε να μην τα σκεφτόμαστε αυτά και να συγκεντρωθούμε στα παιχνίδια, ώστε να φέρουμε τα αποτελέσματα που θα έβγαζαν την ομάδα από την κρίση. Δεν ξέρω αν μας επηρέασε, όμως προσπαθήσαμε να κρατηθούμε μακριά.

Για το αν έχει πάει στα μπουζούκια:
Όχι. Μου είπαν ότι είναι παράδοση εδώ στην Ελλάδα. Θα ήθελα να πάω κάποια μέρα. Συνήθως τα μπουζούκια είναι ο τόπος που γιορτάζονται οι τίτλοι από τους ποδοσφαιριστές και γενικά τους αθλητές στην Ελλάδα. Ελπίζω ότι η επίσκεψη μου εκεί θα συνδυαστεί με έναν τίτλο. Δεν ξέρω. Από ότι έχω καταλάβει τα μπουζούκια είναι μια εμπειρία που κάθε ξένος πρέπει να έχει στην Ελλάδα. Αργά η γρήγορα θα πάω.

Για τον ρόλο του ηγέτη:
Δεν με ενοχλεί καθόλου. Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να είμαστε ηγέτες μέσα στον αγωνιστικό χώρο γιατί έτσι κερδίζονται οι τίτλοι. Ο πρώτος μας στόχος την επόμενη σεζόν είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και να πάμε καλά στο Europa League. Όσο για το ρόλο του ηγέτη, αν πρέπει να σημειώσουμε περισσότερα γκολ εμείς (μαζί με Μπλάνκο) με τις επιθετικές αρμοδιότητες μας για να πάρει βαθμούς η ομάδα, τότε καλώς να ορίσει ο ρόλος του ηγέτη.

Για πιθανή μεταγραφή του στον Ολυμπιακό:
Όχι. Αν υπάρχει κάτι που χαρακτηρίζει εμάς τους Αργεντινούς, είναι ότι εκτιμάμε την αγάπη που μας δίνεται και γρήγορα δενόμαστε με την φανέλα και τους οπαδούς της ομάδας μας. Θα ήταν έλλειψη σεβασμού από την πλευρά μου να πάω σε έναν σύλλογο άμεσα ανταγωνιστικό της ΑΕΚ.

Για τον κόσμο της ΑΕΚ:
Μακάρι η επόμενη χρονιά να συνοδευτεί από τίτλους και καλά αποτελέσματα. Αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος μου. Αυτά θέλω να δώσω στους φίλους της ΑΕΚ. Να πάμε καλά στην Ευρώπη και να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα, κάτι που τόσα χρόνια η ΑΕΚ δεν έχει καταφέρει. Και μιλώ εξ ονόματος και των συμπαικτών μου, ότι ελπίζουμε να τους δώσουμε αυτή τη χαρά.

Για τον Φερνάντο Μπελούτσι:
Ο Μπελούτσι είναι μεγάλος παίκτης, το έχει αποδείξει, πέτυχε πολλά γκολ φέτος και, επιπλέον, παίζουμε σε διαφορετικές θέσεις. Μάλιστα αυτό ακριβώς συζητούσαμε πρόσφατα, ότι εγώ παίζω στη θέση που αγωνιζόταν αυτός πάντα και ότι αυτός τώρα παίζει στη θέση που εγώ αγωνιζόμουν πάντα. Πάντως είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής και έχει πολλά ακόμα να δώσει».

Έχει συμμετοχή ο Μπάγεβιτς στην πορεία του δεύτερου γύρου;
«Και ο προηγούμενος (σ.σ.: Δώνης) και ο τωρινός προπονητής είναι πολύ καλοί. Ο κ. Δώνης ήταν άτυχος, καθώς η δουλειά του δεν συνοδεύτηκε από καλά αποτελέσματα. Δούλευε πολύ καλά, αλλά δεν τον ήθελαν τα αποτελέσματα. Και ο Μπάγεβιτς είναι καλός προπονητής, δουλεύει πολύ σωστά ενώ είχε και τα αποτελέσματα. Ήταν ψυχολογικό το θέμα. Όταν ήρθαν τα αποτελέσματα, μπορούσαμε να δουλέψουμε πιο ήρεμα και να κάνουμε αυτό που μας ζητούσε ο προπονητής. Αυτή ήταν η διαφορά. Εγώ και με τους δύο ένιωθα και νιώθω πολύ άνετα».

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από τον τελικό, εκτός από την πικρή γεύση που σας έμεινε στο τέλος. Για παράδειγμα, πέτυχες δύο γκολ που ακόμα συζητιούνται. Στο πρώτο, τι σκέφτηκες όταν πήρες την μπάλα από το πλάγιο του Ζεράλδο Άλβες; Το δεύτερο το ήθελες;
«Κατ΄αρχάς, θα ήθελα αυτά τα γκολ να είχαν σημάνει περισσότερα πράγματα και να είχαν οδηγήσει την ομάδα στην κατάκτηση του τροπαίου. Το πρώτο ήταν μια γρήγορη ενέργεια του Ζεράλδο από τα πλάγια. Ήξερα πως είχα μπροστά μου έναν αντίπαλο και πως, αν τον απέφευγα, θα βρισκόμουν απέναντι στον τερματοφύλακα. Μου βγήκε η φάση, μπόρεσα να σκοράρω και εκείνη τη στιγμή πίστεψα, όπως και οι συμπαίκτες μου, ότι είχαμε εξασφαλίσει το Κύπελλο.
Όμως, όπως ξέρουμε, οι αγώνες τελειώνουν μόνο με το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή. Μας ισοφάρισαν, κατόπιν στην παράταση προηγήθηκαν και έπρεπε εμείς να ισοφαρίσουμε. Στο δεύτερο γκολ, βλέπω τον τερματοφύλακα να είναι κολλημένος στο κέντρο του τέρματός του και να έχει αφήσει ανοιχτό το πρώτο δοκάρι, για αυτό σημάδεψα στο πάνω μέρος της εστίας. Ήμουν τυχερός που μπήκε, όμως ήθελα να σκοράρω. Δυστυχώς ούτε αυτό το γκολ ήταν αρκετό για να κερδίσουμε».

Ποια είναι η χειρότερη ανάμνηση από τη σεζόν; Ο τελικό με τον Ολυμπιακό, ο αγώνας με την Ομόνοια, στην Κύπρο που αποβλήθηκες, κάποια άλλη;
«Πόνεσα περισσότερα στον τελικό του Κυπέλλου. Τόσο εγώ όσο και οι συμπαίκτες μου και ο κόσμος θα θέλαμε να είχαμε σηκώσει το τρόπαιο. Το πιστέψαμε τόσο πολύ, βρεθήκαμε τόσο κοντά. Όσο για τον αγώνα με την Ομόνοια, αποβλήθηκα σε μια στιγμή που θα μπορούσαμε να ανατρέψουμε την κατάσταση και να πάρουμε την πρόκριση με άνεση. Είναι δύσκολες στιγμές που πρέπει κανείς να τις ξεπερνά και να τις αφήνει πίσω. Σίγουρα από τα λάθη μαθαίνει κανείς. Μολονότι ακόμα πιστεύω ότι η αποβολή αυτή ήταν άδικη, ήταν λάθος μου και έχω μάθει από αυτό».

Η ωραιότερη στιγμή η ανάμνηση από τη σεζόν;
«Από ποδοσφαιρική άποψη για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω πολλές ευχάριστες στιγμές να επιλέγω γιατί οι ωραίες στιγμές είναι όταν κερδίζεις τίτλους, όταν επιτυγχάνεις τους στόχους σου και εμείς δεν το καταφέραμε. Δυστυχώς αυτή τη σεζόν δεν πανηγυρίσαμε κανέναν τίτλο.
Ωραίες στιγμές είναι όταν σκοράρεις και το γκολ αυτό χρησιμεύει στην ομάδα, την οδηγεί στη νίκη. Το πρώτο μου γκολ κατά του Ολυμπιακού στον τελικό, αυτό που έκανε το 3-2, είναι από τις ωραιότερες αναμνήσεις που έχω από τη φετινή σεζόν. Έβλεπα τους συμπαίκτες μου να πανηγυρίζουν, τον κόσμο στις κερκίδες να πανηγυρίζει. Είναι κρίμα που δεν στάθηκε αρκετό ώστε να κερδίσουμε το τρόπαιο»

Κοντά σε Λούκατς
Η ΑΕΚ είναι πάρα πολύ κοντά στο να ενισχυθεί κάτω από τα γκολπόστ. Η Ένωση έχει στο στόχαστρο της τον πορτιέρο της Τσουκαρίτσκι, Μίλαν Λούκατς, βρίσκεται η ΑΕΚ. Ο 23χρονος τερματοφύλακας προορίζεται για αναπληρωματικός αφού ο Λουίς Σάχα δεν πρόκειται να δώσει την φανέλα του βασικού.

Θέλει εξωτερικό ο Μαϊστόροβιτς
Έντονη ήταν η φημολογία για επαναπατρισμό του Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς. Ο Σουηδός κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ αγόρασε μια βίλα κοντά στην Στοκχόλμη και τα σενάρια τον έφερναν να συνεχίζει την καριέρα του σε ομάδα της πατρίδας του. Ο Σκανδιναβός στόπερ όμως ανέφερε ότι έχει συμβόλαιο με την Ένωση και θέλει να μείνει στο εξωτερικό «Έχω συμβόλαιο με την ΑΕΚ μέχρι το 2011 και θέλω να μείνω στο εξωτερικό για κάποια χρόνια ακόμη. Δεν κρύβω, όμως, ότι προς το τέλος της καριέρας μου θα ήθελα να επιστρέψω και να παίξω στη Σουηδία», τόνισε ο διεθνής κεντρικός αμυντικός.

Η υπόθεση: «Μάκος»
Συνάντηση υπήρξε ανάμεσα σε Νίκο Θανόπουλο και Κωνσταντίνο Τσακίρη για την περίπτωση του Γρηγόρη Μάκου ενώ το παρών έδωσε και ο μάνατζερ του παίκτη, Γιάννης Καινούργιος. Ο σύλλογος της Νέας Σμύρνης προτιμάει να δώσει τον Έλληνα αμυντικό μέσο στη Μόναχο 1860 και τον Έβαλντ Λίνεν που την ανέλαβε. Πάντως αν δεν προχωρήσει η μεταγραφή του διεθνή άσου στην γερμανική πομάδα τότε θα έχει πιθανότητες η Ένωση να τον αποκτήσει.
Από την πλευρά τους οι Βαυαροί βρίσκονται σε καλό δρόμο σύμφωνα με τον τεχνικός διευθυντή, Μίκι Στέβιτς «Η μεταγραφή είναι σε καλό δρόμο. Ο παίκτης θέλει να συνεργαστεί με τον Έβαλντ Λίνεν. Η ΑΕΚ μπορεί να προσφέρει περισσότερα χρήματα, αλλά αναζητούμε μία δημιουργική λύση. Η υπόθεση έχει δυσκολέψει αρκετά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: