Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Μεχντί Ναφτί επόμενος στόχος του Άρη

Μετά τον Λεάντρο Γκρασίαν, ο Άρης είναι έτοιμος να ανακοινώσει την απόκτηση του Μεχντί Ναφτί. Κατά την διάρκεια της ημέρας, οι “κίτρινοι” αναμένεται να επισημοποιήσουν την μεταγραφή του 30χρονου μέσου, ο οποίος έχει συμφωνήσει εδώ και καιρό με την ομάδα.

Ο Ναφτί έρχεται με σκοπό να “δέσει” την αμυντική με την επιθετική γραμμή, μιας και φημίζεται για την δύναμη, το πάθος και την αποτελεσματικότητα, που τον διακατέχει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αγωνίζεται στην θέση του αμυντικού χαφ και ρόλος του είναι να “κόβει” της επιθέσεις των αντιπάλων, βοηθώντας παράλληλα τους κεντρικούς αμυντικούς.
Άλλωστε η θητεία του όλα αυτά τα χρόνια στα μεγάλα πρωταθλήματα, όπως το Γαλλικό, το Ισπανικό και το Αγγλικό, αποδεικνύουν περίτρανα την αξία του. Συν τις άλλοις, τα στοιχεία και οι αριθμοί που τον συνοδεύούν, φανερώνουν ότι πρόκειται για έναν εξαίρετο ποδοσφαιριστή, “εργαλείο” στο χώρο του κέντρου, ικανό να βοηθήσει τον Άρη την χρονιά που έρχεται.

Στοιχεία του παίκτη:

Ο Μεχντί Ναφτί αγωνίζεται ως αμυντικός χαφ και είναι κάτοχος Γαλλικού διαβατηρίου. Γεννήθηκε στις 28 Νοεμβρίου του 1978, έχει ύψος 1.79 και ζυγίζει 75 κιλά.
Η καριέρα του στην Ευρώπη ξεκίνησε το 1998 με τα χρώματα της Τουλούζ, ενώ τον Γενάρη του 2001 “μετακόμισε” στη Σανταντέρ, στην οποία παρέμεινε ως τον Γενάρη του 2005. Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η Μπέρμιγχαμ, της φανέλας οποίας τίμησε μέχρι τον περασμένο Μάη.
Τέλος, ο Μεχντί Ναφτί μετρά 45 συμμετοχές και 1 γκολ με την Εθνική ομάδα της Τυνήσιας, έχοντας αγωνιστεί βασικός στα 3 ματς της Εθνικής του στο Μουντιάλ του 2006.

Δεν υπάρχουν σχόλια: