Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Σάουλο για φύλακα - άγγελο


Ο Σκουαρσόνε Ροντρίγκες ντος Σάντος ή αλλιώς Σάουλο Ο Σκουαρσόνε Ροντρίγκες ντος Σάντος ή αλλιώς "Σάουλο" αποτελεί την επιλογή του Ιομάρ Μαζίνιο για τη θέση του τερματοφύλακα. Ο 24χρονος Βραζιλιάνος είναι κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου και μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην ιταλική Αλμπινολέφε. Ο Βραζιλιάνος βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη.

Ο Ροντρίγκες ξεκίνησε την καριέρα του στην βραζιλιάνικη Κρικιούμα, με τη φανέλα της οποίας πραγματοποίησε ορισμένες εξαιρετικές εμφανίσεις, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον της «μεγάλης» Σάντος, η οποία αγόρασε τα δικαιώματα του. Ο υψηλόσωμος πορτιέρο (1,91 μ.) στη νέα του ομάδα παίρνει παιχνίδια στα πόδια του και τη διετία 2004-2006 κάνει 26 συμμετοχές. Την αγωνιστική περίοδο 2006-2007 παραχωρείται δανεικός στην Παρανά, ενώ την επόμενη χρονιά φθάνει η ώρα για το άλμα στην Ευρώπη.

Η Ουντινέζε του δίνει τη δυνατότητα να δοκιμαστεί και ο Βραζιλιάνος τελικά κερδίζει την εμπιστοσύνη της. Παρά το γεγονός ότι δεν καταφέρνει να πάρει γεύση από επίσημο αγώνα στην Serie A, γίνεται βασικός στη δεύτερη ομάδα της ιταλικής ομάδας, δείχνοντας μάλιστα εξαιρετικά προσόντα.

Την ικανότητα του διακρίνει η Αλμπινολέφε, που επιλέγει να αγοράσει τα μισά δικαιώματα του σε συνιδιοκτησία με την Ουντινέζε. Στον δεύτερο ιταλικό σταθμό της καριέρας του, κατορθώνει να πάρει συμμετοχές στον θεσμό του Κυπέλλου, μέχρι να τον αποχαιρετήσει τον περασμένο Μαΐο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: