Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Το γκολ του Μπέργκαμπ κορυφαίο της δεκαετίας

Ο Μπέργκαμπ άνοιξε το σκορ Μια εκπληκτική έμπνευση του Ντένις Μπέργκαμπ τον Μάρτιο του 2002, είχε ως αποτέλεσμα να πετύχει ο Ολλανδός το καλύτερο γκολ της δεκαετίας για την Αρσεναλ, όπως ψηφίστηκε από τους οπαδούς των "κανονιέρηδων".

Στο 9ο λεπτό του προημιτελικού κυπέλλου εναντίον της Νιούκαστλ (3-0), ο Μπέργκαμπ έχοντας τον Νίκο Νταμπίζα στην πλάτη του, "τσίμπησε" τη μπάλα από μεταβίβαση του Πιρές και με μια απίστευτη περιστροφή βρέθηκε μπροστά από τον Ελληνα αμυντικό και πλάσαρε τον Σέι Γκίβεν για να γράψει το 2-0, αφού το σκορ είχε ανοίξει ο Πιρές μόλις στο 2ο λεπτό.

Οι φίλοι της Αρσεναλ έδωσαν... αυτοδυναμία στο γκολ αυτό, αφού το ανέδειξαν κορυφαίο της δεκαετίας με 34%, ποσοστό διπλάσιο από το δεύτερο, που είχε σημειώσει ο Τιερί Ανρί. Με 16% λοιπόν, ήταν το μακρινό σουτ με το οποίο ο "Τιτί" άφησε "άγαλμα" τον Μπαρτέζ και χάρισε στην (τότε) ομάδα του τη νίκη 1-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την 1η Οκτωβρίου 2000.

Στην τρίτη θέση (15%) βρέθηκε ο "κεραυνός" του Ρόμπιν Φαν Πέρσι στο ματς με την Τσάρλτον, στις 30 Σεπτεμβρίου του 2006. Στον αγώνα εκείνο ο Ολλανδός είχε σημείωσει και τα δύο γκολ στη νίκη 2-1 της Αρσεναλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: