Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Ξορκίζει την ατυχία ο Άρης

Ξορκίζει την ατυχία ο Άρης

Αποφασισμένοι να αφιερώσουν τη νίκη στον άτυχο Μιχάλη Κακιούζη αλλά και παράλληλα να «ξορκίσουν» την ατυχία που φαίνεται ότι τους «κυνηγά» είναι όλοι στον Άρη ενόψει της σημερινής αποφασιστικής αναμέτρησης με τον Κολοσσό (17.00, Αθλητικό Metropolis). Ο Κακιούζης υπέστη διάστρεμμα και είναι ο… 5ος σοβαρός τραυματισμός για τον Άρη φέτος, ενώ καλά – καλά δεν έχουν περάσει καν τρεις μήνες απ’ την έναρξη της σεζόν! Μετά τους Κλαρκ, Μπάρλο που είναι ακόμη τραυματίας, Αργυρόπουλο, Ντικούδη έρχεται και η απώλεια του Κακιούζη, που βεβαίως και είναι πολύ σημαντική.

Ο Κατσικάρης

Ο Φώτης Κατσικάρης μιλώντας για τη σημερινή αναμέτρηση, αλλά και για τη γενικότερη κατάσταση στον Άρη τόνισε χθες ότι: «Είναι αλήθεια ότι περνάμε δύσκολες στιγμές εξαιτίας των αποτελεσμάτων σε συνδυασμό με τους στόχους που έχει η ομάδα. Οι ήττες μας έφεραν σε δύσκολη θέση αλλά πρέπει να το ξεπεράσουμε. Τα προβλήματα να μας κάνουν ποιο δυνατούς. Δυστυχώς πληρώσαμε κάποιες αδράνειες και συγκέντρωση σε πρωτάθλημα και κύπελλο αν και αξίζαμε κάποια θετικά αποτελέσματα» ο Φώτης Κατσικάρης μίλησε για την ομάδα του και την μέχρι τώρα πορεία της και συνέχισε: «Η ομάδα έχει δυναμική. Παρ’ όλες τις αδυναμίες μπορούμε να παίξουμε στα ίσια με κάθε αντίπαλο. Είναι αλήθεια ότι μετά τον τραυματισμό των Μπάρλου, Κακιούζη γινόμαστε πιο ευάλωτοι μέσα στην ρακέτα. Μας λείπει ένας ψηλός παίκτης. Στους περιφερειακούς εκεί είναι η δύναμη μας, πρέπει να το εκμεταλλευθούμε. Βέβαια και εκεί έχουμε κάποιους προβληματισμούς και πρέπει να το λύσουμε τεχνικά». Ο Έλληνας τεχνικός ξεκαθάρισε τι ψηλό παίκτη ψάχνει να βρει: «Θέλουμε ο παίκτης που θα αποκτηθεί να είναι σημαντικό κομμάτι αυτής της ομάδας. Δεν θέλουμε έναν παίκτη με συμβόλαιο με ημερομηνία λήξης. Και άλλες ομάδες θέλουν τέτοιο παίκτη αλλά η αγορά είναι φτωχή. Δεν θα πάρουμε έναν οποιονδήποτε παίκτη γιατί δεν έχουμε την οικονομική άνεση αν δεν μας βγει να τον αλλάξουμε. Ψάχνουμε κάτι καλό ».
Για τον τραυματισμό του Κακιούζη: «Η απουσία του είναι σημαντική για μας γιατί μας βοηθάει όχι μόνο στο σκοράρισμα αλλά και στην άμυνα και στα ριμπάουντ. Πρέπει με πολύ δουλειά να καλύψουμε το κενό του. Να βρούμε λύση εκ των έσω». Και για την παρουσία του Χουάν Ντίξον τόνισε: «Είναι από τα καλύτερα γκάρντ που αγωνίζονται στην Ευρώπη . Βέβαια θα πρ΄ρπει να τον βάλουμε στον Ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού. Θα πρέπει να το λύσουμε αλλά θα χρειαστεί χρόνος για να τα καταφέρουμε .Κάποιοι παίκτες θα πρέπει να διορθώσουν κάποια πράγματα. Δεν αναφέρομαι μόνο στο σκοράρισμα αλλά στην χημεία της ομάδας. Έγιναν αλλαγές σε καίριες θέσεις. Έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Θέλω να γίνουμε πιο σκληροί, πιο δυνατοί, πιο αποφασιστικοί και να μάθουμε από τα λάθη μας. Είναι ανταγωνιστική η ομάδα του Άρη. Αν είχαμε κερδίσει Πανιώνιο και ΑΕΚ που μπορούσαμε, θα λέγαμε τώρα άλλα πράγματα.» Για τον Κίκι Κλάρκ και την αμφισβήτηση που υπάρχει γι’ αυτόν είπε: «Ο Κλάρκ ήταν σκόρερ αλλά και πλέι μέικερ. Από την στιγμή που γύρισε από την Αμερική μετά τον θάνατο του θείου του δεν είναι 100% έτοιμος. Σε κάποια ματς βλέπω να γυαλίζει το μάτι του αλλά σε άλλα όχι. Δεν θα πρέπει να τον κρίνουμε μόνο από το σκοράρισμα αλλά και από την άμυνα και τον τρόπο που μοιράζει το παιχνίδι. Έχω μιλήσει μαζί του και πιστεύω να αντιδράσει γρήγορα. Υπάρχει χώρος για όλους στην ομάδα. Και ο Χρυσικόπουλος θα έχει τις ευκαιρίες του. Για τον Σκορδίλη πρέπει να είναι πιο προσεκτικός στην άμυνα, κάνει κάποια λάθη γιατί είναι ενθουσιώδης. Βαδίζει σωστά και χρόνο με τον χρόνο θα είναι πιο έτοιμος. Είμαστε ευχαριστημένοι από αυτόν μέχρι τώρα σε γενικές γραμμές αλλά απλά περιμένουμε να ωριμάσει στην αμυντική του προσφορά». Τέλος για την σημερινή «μάχη» με τον Κολοσσό πρόσθεσε: «Θέλω την νίκη και πιστεύω ότι θα την πάρουμε. Χρειάζεται προσοχή ο αντίπαλος μας. Είναι ομάδα ισορροπημένη με καλό προπονητή. Πρέπει να είμαστε δυνατοί στην άμυνα κυρίως στην περιφέρεια. Η βοήθεια του κόσμου μας θα παίξει σημαντικό ρόλο για να έρθει η νίκη. Πιστεύω ότι σύντομα θα μπούμε στον δρόμο των επιτυχιών γιατί το αξίζει αυτός ο κόσμος. Δεν έχω μάθει να τα παρατάω όπου έχω δουλέψει όσες δυσκολίες και αν αντιμετώπισα. Θα είμαι εδώ για να παλέψουμε και στο τέλος να πετύχουμε».Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: