Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Εξετάζει την περίπτωση του Τζόνσον


Ο Εντι τζόνσον... Την περίπτωση του Έντι Τζόνσον εξετάζουν στον Αρη, ως μια από τις δέκα τουλάχιστο που προέκυψαν τις τελευταίες μέρες. Ο ποδοσφαιριστής προτάθηκε στους «κίτρινους» και ο Έκτορ Κούπερ μελετά τα χαρακτηριστικά του προκειμένου να αποφανθεί για την απόκτησή του. Ο Έντι Τζόνσον είναι γεννημένος στις 31 Μαρτίου του 1984 (25 ετών) και αγωνίζεται στην γραμμής κρούσης (ύψος 1.83 μέτρα). Γεννήθηκε στην Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και έχει αγωνιστεί με όλα τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της χώρας του. Από το 2004 μάλιστα είναι στο ρόστερ της πρώτης ομάδας των ΗΠΑ, έχοντας 12 γκολ σε 39 συμμετοχές.

Σε συλλογικό επίπεδο, ο Έντι Τζόνσον έκανε τα πρώτα του βήματα στο πρωτάθλημα Αμερικής με την φανέλα του Ντάλας, από το 2001 έως το 2006 (84 συμμετοχές/24 τέρματα). Στην συνέχεια μεταγράφηκε στην ομάδα του Κάνσας. Σε δύο σεζόν, όπου αγωνίστηκε, σημείωσε 17 γκολ σε 43 συμμετοχές. Το μεγάλο άλμα του ο 25χρονος το έκανε την περσινή χρονιά, με την Φούλαμ να ξοδεύει αρκετά χρήματα για να τον αποκτήσει. Ωστόσο, η παρουσία του στην Premier League δεν ήταν αυτή που περίμενε ο ίδιος, αλλά και οι άνθρωποι που τον επέλεξαν, καθώς αγωνίστηκε σε 8 παιχνίδια. Αποτέλεσμα αυτού να δοθεί δανεικός στην Κάρντιφ (ομάδα της Τσάμπιονσιπ Αγγλίας), όπου αγωνίζεται μέχρι και σήμερα (30 αγώνες/2 γκολ). Από το 2000 μέχρι και σήμερα ο Έντι Τζόνσον έχει αγωνιστεί σε όλα τα� στάδια της Εθνικής ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Ξεκίνησε από το τμήμα Under 17, όπου μέσα σε έναν χρόνο είχε 25 συμμετοχές με 23 γκολ!

Την αμέσως επόμενη σεζόν προωθήθηκε στην ομάδα Under 20, με την φανέλα της οποίας είχε 12 γκολ σε 21 συμμετοχές, ενώ με την ομάδα under 23, σημείωσε 2 γκολ σε 7 αγώνες.
Από το 2004 μέχρι και σήμερα είναι βασικό μέλος της πρώτης ομάδας, έχοντας μάλιστα 12 γκολ σε 39 συμμετοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: