Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Χαβιέ Χαβίτο -Θα κοιτάξουμε μόνο τους 3 βαθμούς.

«Μόνο νίκη με ΠΑΟΚ»

Με την τύχη του τα έχει βάλει το τελευταίο διάστημα ο Χαβιέ Χαβίτο και δικαίως, μιας και ο Ισπανός μέσος τόσο στην Καβάλα, όσο και στο παιχνίδι με την Λάρισα έφτασε… στην πηγή, δίχως όμως να πιεί νερό. Η αναφορά φυσικά γίνεται στις πολλές προσπάθειες που καταβάλει ώστε να επανέλθει στα γκολ, μετά από σχεδόν ένα χρόνο! Τελευταία φορά που ο Χαβίτο βρήκε δίχτυα σε αγώνα πρωταθλήματος ήταν την περσινή σεζόν στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ (05/04/2009).
Παρόλο αυτά όμως ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ δείχνει να εμπιστεύεται τον 27χρονο ακραίο μέσο και να τον πιστεύει. Από την πλευρά του ο ποδοσφαιριστής μάχεται σε καθημερινή βάση και δικαίως βρίσκεται στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας, στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής.
Μετά την αναμέτρηση με την Λάρισα ο Χαβιέ Χαβίτο είχε δηλώσει από την πλευρά του ότι χρειάζεται δουλειά στην τελική προσπάθεια και μέσα από τις καθημερινές προπονήσεις θα προσπαθήσει να βελτιωθεί.
Στην Καβάλα, στο 20ο λεπτό, έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει και να κάνει το 0-2, όμως βρήκε απέναντί του έναν πανέτοιμο και σωστά τοποθετημένο Ιτάνζ, ο οποίος του στέρησε την επιστροφή του στα γκολ.
«Αν είχα καταφέρει σε αυτήν την φάση να κάνω το γκολ το παιχνίδι θεωρώ ότι θα είχε μία εντελώς διαφορετική εικόνα. Προσπαθώ να σκοράρω, αλλά ο τερματοφύλακας πραγματοποιεί εντυπωσιακή απέκρουση.
Αυτό μου μας μένει από το παιχνίδι με την Καβάλα είναι… λίγα λόγια και να κοιτάξουμε την συνέχεια. Πήρε απλά τον έναν βαθμό και παραμείναμε σε τροχιά play off», είπε αρχικά μιλώντας στο «Μ» ο Χαβιέ Χαβίτο.

«Μας πίεσαν… από ψηλά»

Στον αγωνιστικό χώρο του «Ανθή Καραγιάννη» όλοι είδαν έναν Άρη με δύο διαφορετικά πρόσωπα. Εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο, μέτριος στο δεύτερο. Πως το κρίνει αυτό ο Ισπανός μέσος της ομάδας;
«Αυτό έγινε γιατί η Καβάλα στο δεύτερο μέρος γέμισε την περιοχή μας με πολύ ψηλούς ποδοσφαιριστές. Θεωρώ ότι ήταν πάνω από πέντε που είχαν ύψος 1.90 μέτρα και πάνω. Προσπάθησε λοιπόν με γεμίσματα να απειλήσει την εστία μας και αυτό ανάγκασε εμάς να πάμε λίγο πιο πίσω όλες μας τις γραμμές, προκειμένου να υπερασπιστούμε το υπέρ μας αποτέλεσμα. Ωστόσο, καμία φορά όταν ένα παιχνίδι εξελίσσεται με αυτό τον τρόπο είναι μοιραίο να δεχτείς κάποιο γκολ. Έτσι έγινε και στην δική μας περίπτωση», ήταν η άποψή του.

«Να εκμεταλλευτούμε το γήπεδό μας»

Οι μάχες που έδωσαν το απόγευμα του Σαββάτου οι ποδοσφαιριστές της Καβάλας και του Άρη ήταν σκληρές. Ωστόσο το θέαμα σε ορισμένα σημεία του παιχνιδιού δεν ήταν και το καλύτερο. Σε αυτό οφείλεται φυσικά η κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο αγωνιστικός χώρους του «Ανθή Καραγιάννη», που με την βροχόπτωση των τελευταίων ημερών, επιβαρύνθηκε ακόμη περισσότερο. Ο Άρης καλείται όμως να επιστρέψει στο συγκεκριμένο γήπεδο μέσα σ’ ένα δεκαπενθήμερο και αυτή την φορά για ένα παιχνίδι… δίχως γυρισμό.
«Δυστυχώς έχουμε συνηθίσει να παίζουμε το τελευταίο διάστημα σε βαριά γήπεδα. Γι’ αυτό και εμείς θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε το δικό μας γήπεδο, που πιστεύω θα είναι σε καλύτερη κατάσταση και μαζί με τον κόσμο μας να πάρουμε ένα αποτέλεσμα που θα μας φέρει εδώ σε θέση ισχύος και το οποίο θα μας δώσει την δυνατότητα να το διαχειριστούμε έξυπνα στην ρεβάνς σ’ έναν αγωνιστικό χώρο που θα είναι και πάλι βαρύς», υπογράμμισε ο Ισπανός.

«Θα κοιτάξουμε μόνο τους 3 βαθμούς»

Την ερχόμενη Κυριακή ο Άρης δίνει ένα σημαντικό παιχνίδι, όπου θα υποδεχτεί στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τον ΠΑΟΚ, στο μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Ο Χαβιέ Χαβίτο, όντας τέσσερα χρόνια πλέον στην Ελλάδα, γνωρίζει πολύ καλά στην σημασία αυτής της αναμέτρησης και δηλώνει αισιόδοξος και συνάμα έτοιμος να πανηγυρίσει τη νίκη μαζί με τον κόσμο. «Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα για εμάς είναι ένας ακόμα τελικός, τον οποίον θα πρέπει να κερδίσουμε για την ομάδα και τον κόσμο μας. Η Καβάλα βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω από εμάς, αλλά παράλληλα δεν θέλουμε να αφήσουμε την ΑΕΚ να ξεφύγει κι’ άλλο. Επομένως είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Εμείς θα κοιτάξουμε μόνο τους τρεις βαθμούς, οι οποίοι θα μας οδηγήσουν στους δικούς μας στόχους για την επόμενη χρονιά», κατέληξε ο 27χρονος. Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: