Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Βιεϊρίνια: «Στο τέλος ταμείο»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η ευχάριστη διάθεση που υπάρχει στις τάξεις του ΠΑΟΚ, βγαίνει και στις δηλώσεις των ποδοσφαιριστών... Το μεσημέρι της Δευτέρας (8/3), ο Αντελίνο Βιεϊρίνια παρέλαβε το βραβείο του ως πολυτιμότερος παίκτης της 24ης αγωνιστικής και εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να μιλήσει για τους στόχους της ομάδας του, τους δικούς του και φυσικά το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής.

Το βραβείο παρέδωσε στον παίκτη του ΠΑΟΚ, ο Κώστας Λαγωνίδης ο οποίος σχολίασε το ντέρμπι που ακολουθεί: «Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Η σταθερή του πορεία στο δεύτερο γύρο μας γεμίζει με αισιοδοξία και ελπίδες. Μόνο που είμαστε στην θέση αυτή και παλεύουμε είναι επιτυχία. Αισθανόμαστε πολύ ωραία σα φίλαθλοι αυτής της ομάδας και μακάρι να το πανηγυρίσουμε».

Οσον αφορά τον Βιεϊρίνια, τόνισε: «Σε ότι αφορά το παιχνίδι με την Ξάνθη, σίγουρα αγωνίστηκα καλά, όμως χωρίς την βοήθεια των συμπαικτών μου δεν θα μπορούσα να κερδίσω το βραβείο αυτό. Το παιχνίδι με τον Άρη θα είναι δύσκολο όμως θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο και να πάρουμε τη νίκη».

Για το ντέρμπι με τον Αρη: «Θα χρειαστούμε συγκέντρωση, πάθος αποφασιστικότητα και θέληση. Πρέπει να τα έχουμε όλα αυτά μέχρι το τέλος για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει».

Για τον στόχο του τίτλου: «Σαφέστατα και πρέπει να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Με αυτό το σκεπτικό έχουμε φθάσει μέχρι εδώ. Θα ήταν λάθος αν αρχίσουμε να κοιτάμε τι κάνουν οι άλλες ομάδες. Θα κάνουμε την δουλειά μας όσο καλύτερα μπορούμε και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

Για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Νομίζω ότι είναι όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή που έχει αγωνιστεί σε όλες τις βαθμίδες των εθνικών ομάδων είναι φυσιολογικό να θέλω να αγωνιστώ. Αυτή την στιγμή όμως το μυαλό μου δεν είναι σε αυτό το όνειρο αλλά στο τι θα κάνω με τον ΠΑΟΚ. Η αγωνιστική μου παρουσία εδώ είναι το εισιτήριο μου για να πάω στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Σε περίπτωση που κληθώ τελικά θα είναι το επιστέγασμα μίας πολύ καλής σεζόν».

Για την αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ: «Είναι κάτι συλλογικό η καλή πορεία. Όλοι οι παίκτες είμαστε σε άμυνα και επίθεση. Προσπαθούμε να έχουμε πάντα σωστή ισορροπία. Όταν έχουμε τη μπάλα θέλουμε να φεύγουμε στην επίθεση κι όταν δεν την έχουμε να την ξανακερδίζουμε. Έχει γίνει μία πολύ καλή δουλειά και αυτό που θέλουμε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος είναι να πετύχουμε και άλλα γκολ και να μην δεχθούμε κανένα».

Για το γεγονός πως παρακολούθησε από την κερκίδα την αναμέτρηση με τον Πανθρακικό: «Ήταν πολύπλοκο συναίσθημα. Να έχεις παίξει τόσα παιχνίδια και να μην μπορείς να βοηθήσεις τους συμπαίκτες μου. Ωστόσο πιστεύω ότι δεν φάνηκε η απουσία μου, διότι το ρόστερ του ΠΑΟΚ είναι τόσο καλό και ισορροπημένο που οποιοσδήποτε κι αν απουσιάζει, υπάρχει κάποιος άλλος που τον αντικαθιστά και παίζει εξίσου καλά. Ήταν μία δίκαιη νίκη και τώρα πάμε παρακάτω».

Για την παράδοση που έχει ο ΠΑΟΚ στο ‘Κλεάνθης Βικελίδης’: «Η προϊστορία δεν παίζει ποδόσφαιρο. Εμείς είμαστε αυτοί που αλλάζουμε προς το καλύτερο την ιστορία. Πέρυσι στο κύπελλο περάσαμε στα πέναλτι και στο πρωτάθλημα φέραμε ισοπαλία με μείον ένα ποδοσφαιριστή. Κάτι σημαντικό σε ένα δύσκολο γήπεδο. Κάθε παιχνίδι είναι συγκεκριμένο και διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Έχουμε τα εχέγγυα και τα απαραίτητα στοιχεία για να πάρουμε αυτό που θέλουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: