Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Στέλιος Μαλεζάς- Εμείς θέλουμε να κάνουμε το 5Χ5 ως το τέλος,

http://www.metrosport.gr/wp-content/themes/metro/scripts/timthumb.php?src=/http://www.metrosport.gr/wp-content/uploads/malezas1-200x210.jpg&w=200&h=210&zc=1Ο ΠΑΟΚ με μόλις 10 γκολ παθητικό σε 25 ματς συνεχίζει να έχει την καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη σε πρωταθλήματα που έχουν 20+ αγώνες. Η εξαιρετική αμυντική απόδοση του Δικεφάλου είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής συνολικής λειτουργίας της ομάδας, αλλά σίγουρα τα περισσότερα εύσημα πηγαίνουν στην αμυντική γραμμή.
Εκεί αυτός που έχει ξεχωρίσει φέτος με τη σταθερότητα και την ουσία που χαρακτηρίζει το παιχνίδι του, είναι ο Στέλιος Μαλεζάς. Έχει αγωνιστεί σε 18 ματς πρωταθλήματος παραμένοντας σε όλα αήττητος! Μάλιστα έχει τον εντυπωσιακό απολογιστμό των 15 νικών και των τριών ισοπαλιών, και τον ακόμη εντυπωσιακότερο απολογισμό μόλις τριών γκολ παθητικού στα 18 ματς που αγωνίστηκε! Συνολικά στα 18 ματς που έχει αγωνιστεί ο Στέλιος Μαλεζάς στο Πρωτάθλημα τα γκολ του ΠΑΟΚ είναι 27-3!!!
Μόνο ο Πανθρακικός, ο Ηρακλής και ο Παναθηναϊκός έχουν καταφέρει να σκοράρουν σε 18 ματς απέναντι στον ΠΑΟΚ με κεντρικό αμυντικό το Στέλιο Μαλεζά. Τα νούμερα είναι αναμφίβολα εντυπωσιακά, όπως όμως και η βελτίωση του Έλληνα αμυντικού τα τελευταία χρόνια, ο οποίος μέσα στην περασμένη εβδομάδα κλήθηκε και για πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών.
Ο Στέλιος Μαλεζάς πέτυχε απέναντι στον Πανθρακικό και το πρώτο του φετινό γκολ ανοίγοντας το δρόμο προς τη νίκη στο 3-0 του περασμένου Σαββάτου. Χθες μίλησε στο «Μ» για τη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ, την αμυντική λειτουργία της ομάδας αλλά και για την κλήση του στην Εθνική.
-Έχεις μετρήσει πόσα γκολ έχει δεχθεί ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα στα ματς που έχεις αγωνιστεί;
«Αν δεν κάνω λάθος στα ματς που έχω αγωνιστεί εγώ στο πρωτάθλημα, πρέπει να έχουμε δεχθεί μόνο τρία γκολ, με Πανθρακικό, Ηρακλή και Παναθηναϊκό. Είναι σίγουρα ένας πολύ καλός απολογισμός, αλλά αυτή η αμυντική επίδοση δεν οφείλεται μόνο σε μένα αλλά σε όλη την ομάδα που λειτουργεί πολύ καλά στον ανασταλτικό τομεά»
-Κοινώς στα 18 παιχνίδια που έχεις παίξει ο ΠΑΟΚ έχει δεχθεί μόνο τρία γκολ! Είναι ένα εντυπωσιακό νούμερο…
«Εντυπωσιακό; Εμείς δεν το βλέπουμε έτσι. Εμάς μας ενδιαφέρει να κερδίζουμε και να μαζεύουμε τους βαθμούς».
-Κατά γενική ομολογία είσαι ένας από τους πιο βελτιωμένους παίκτες του ΠΑΟΚ και αυτό το λένε και τα νούμερα. Εσύ πως νιώθεις αυτή τη βελτίωση;
«Σίγουρα έχω βελτιωθεί σε πολλούς τομείς τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά ξέρω καλά ότι χρειάζομαι βελτίωση σε πολλά ακόμη πράγματα. Δουλεύω όμως σκληρά για να γίνω ακόμη καλύτερος και να μπορέσω έτσι να βοηθήσω την ομάδα».
-Ο Φερνάντο Σάντος και ο Πάμπλο Κοντρέρας έχουν λειτουργήσει ως δάσκαλοι για σένα για τη βελτίωσή σου;
«Σίγουρα, αλλά δεν είναι μόνο αυτοί. Εκτός από τον Φερνάντο Σάντος και τον Πάμπλο Κοντρέρας έχω μάθει πολλά πράγματα και δίπλα στον Τσιρίλο, στον Σαβίνι, στο Μπιζέρα αλλά και πέρυσι δίπλα στον Μάρκος Αντόνιο. Με όσους παίκτες αγωνίζομαι μαζί πάντα κάτι παίρνω και μαθαίνω νέα πράγματα».
-Ποιο είναι το μυστικό του φετινού ΠΑΟΚ;
«Δεν υπάρχουν μυστικά, μόνο σκληρή και μεθοδική δουλειά. Έχουμε βρει τη σωστή χημεία μέσα στην ομάδα και αυτό βοηθάει πολύ στην καλή πορεία της ομάδας».
-Μέσα από την καλή πορεία της ομάδας πάντως, αναδεικνύονται και τα άτομα, κάτι το οποίο ισχύει και στη δική σου περίπτωση…
«Όταν μία ομάδα πάει καλά, όλοι μέσα σε αυτήν αναδεικνύονται. Πάντα όμως παίζουμε για την ομάδα και όχι για τους εαυτούς μας. Ξέρουμε ότι μόνο αν πάει καλά η ομάδα, θα διακριθούμε κι εμείς».
-Από πέρυσι το καλοκαίρι λέγατε όλοι στον ΠΑΟΚ ότι στόχος της ομάδας είναι να κάνει πρωταθλιτισμό, δηλαδή να βρίσκεται κοντά στις ομάδες της κορυφής. Πέντε στροφές πριν από το τέλος της σεζόν είστε συνεπείς στο στόχο…
«Εμείς προσπαθούμε από το ξεκίνημα της σεζόν για το καλύτερο δυνατό. Αν ήμασταν 10-15 βαθμούς πίσω από την πρώτη θέση θα ήταν αποτυχία. Είμαστε πολύ κοντά στην κορυφή και στα πέντε ματς που μένουν ως το τέλος της σεζόν θα τα δώσουμε όλα για όλα. Εμείς θέλουμε να κάνουμε το 5Χ5 ως το τέλος, βλέποντας το κάθε παιχνίδι χωριστά και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Πρέπει να κρατήσουμε χαμηλά τη μπάλα. Σε πρώτη φάση κοιτάμε το αμέσως επόμενο παιχνίδι, γνωρίζοντας ότι μας περιμένει ένας δύσκολος αγώνας απέναντι στον Άρη την επόμενη αγωνιστική».
-Ένα πρωτάθλημα πάντως αποτελεί όνειρο για κάθε παίκτη…
«Όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο ονειρεύονται ένα πρωτάθλημα. Είναι πολύ σημαντικό για τον ΠΑΟΚ ότι βρίσκεται σε θέση να μπορεί να διεκδικήσει την πρώτη θέση φέτος, αλλά ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα και δεν εξαρτώνονται μόνο από μας. Εμείς θα κάνουμε το χρέος μας ως το τέλος και θα κυνηγήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε».
-Το ιδανικό σενάριο για σένα θα ήταν πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ και Μουντιάλ με την Εθνική…
«Όντως, αυτό είναι το ιδανικό σενάριο, αλλά και τα δύο πράγματα παραμένουν πολύ δύσκολα…».
-Μέσα από τις καλές εμφανίσεις με τον ΠΑΟΚ ήρθε και η κλήση στην Εθνική.
«Είπαμε ότι όταν μία ομάδα πάει καλά, σίγουρα όλοι οι παίκτες φαίνονται περισσότερο και ανεβαίνουν αγωνιστικά. Αν δεν πήγαινε καλά η ομάδα, δε θα έρχονταν αυτή η κλήση. Οπότε την οφείλω στον ΠΑΟΚ…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: