Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

"Ο Σάλπι κάνει τη διαφορά"


Η επιθετική μεταμόρφωση του ΠΑΟΚ προς το καλύτερο την φετινή περίοδο οφείλεται στο Δημήτρη Σαλπιγγίδη, σύμφωνα με δηλώσεις του Αντελίνο Βιεϊρίνια στο Olapaok.gr. Τι λέει για τα... χρήματα Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.Ο Πορτογάλος άσος, που έχει κλέψει την παράσταση στα πρώτα επίσημα ματς της χρονιάς, μιλάει για τους αγώνες με Αγιαξ και Φενέρμπαχτσε, συγκρίνει Δερμιτζάκη με Μπερέτα, απαντάει στο ενδεχόμενο να φύγει σε μεγάλη ομάδα του εξωτερικού και σχολιάζει την κλήρωση του Europa League.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια στο Olapaok.gr:

Περάσατε ένα μήνα γεμάτο ποδοσφαιρική ένταση και σπουδαία παιχνίδια, που σας έφεραν μέχρι τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Τι “κρατάς” από αυτό το διάστημα;

-"Όλοι οι παίκτες σαφώς κρατάμε τις εμπειρίες που αποκομίσαμε γιατί δεν παίζεις κάθε μέρα στις μεγαλύτερες διοργανώσεις, το Τσάμπιονς Λιγκ ή το Γιουρόπα Λιγκ. Ξεπεράσαμε τα προβλήματα και πετύχαμε το στόχο του ΠΑΟΚ. Αυτό που μένει πάντως είναι τα αποτελέσματα. Οι στιγμές που περνάνε, αυτά που κάνεις, όλα αυτά τα ξεχνάς. Μόνο τα αποτελέσματα μένουν, ειδικά αυτό το αποτέλεσμα μέσα στην Κωνσταντινούπολη. Εγώ είμαι χαρούμενος για όσα πέτυχα, τα κρατάω για μένα, αλλά σου επαναλαμβάνω: Μετά από χρόνια όλοι θα θυμούνται τα αποτελέσματα".

Σας μένει μήπως μία πικρία για τη μη πρόκριση επί του Άγιαξ που κρίθηκε σε λεπτομέρειες;

-"Και στα δύο ματς αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων. Στο 1-1 στην Ολλανδία ο Άγιαξ ήταν καλύτερος από εμάς. Στην Τούμπα, όμως, όλοι είδαν τι έγινε. Ο αντίπαλός μας με τρεις ευκαιρίες πέτυχε τρία γκολ, ενώ ο ΠΑΟΚ με πέντε ή έξι μεγάλες ευκαιρίες μόνο τρία γκολ. Αυτό που μετρά είναι το αποτέλεσμα, σαφώς, όμως, όλοι οι παίκτες είναι λυπημένοι γιατί αποδείχθηκε ότι μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι περισσότερο".

Είναι ο φετινός ΠΑΟΚ πιο επιθετικός από τον περσινό;

-"Και πέρυσι είχαμε επιθετική ομάδα, η διαφορά με φέτος είναι ότι υπάρχει και ο Σαλπιγγίδης που βοηθάει πολύ. Επιπλέον, μιλάμε για μία ομάδα τριών χρόνων, στην οποία ο ένας ξέρει τον άλλο. Υπάρχει εμπιστοσύνη, αυτοπεποίθηση, ο καθένας γνωρίζει τι πρέπει να κάνει"

Μήπως στην επιθετικότητα της ομάδας παίζει ρόλο και η φιλοσοφία του νέου προπονητή;

-"Αυτό που πρέπει να περιμένουν όλοι από τον κόουτς είναι η ομάδα να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Και τον βοηθάει να περάσει τη φιλοσοφία του το γεγονός ότι έχει καλούς παίκτες. Σαφώς και πρόσθεσε κάποια στοιχεία στην ομάδα. Νομίζω ότι μετά από ένα μήνα και πλέον σίγουρα έχει περάσει σε εμάς τι ακριβώς θέλει"

-Μήπως τελικά ο Δερμιτζάκης πέτυχε να επικοινωνήσει και άρα να συνεργαστεί καλύτερα με τους παίκτες, κάτι που δεν έκανε ο Μπερέτα;

-"Ο Δερμιτζάκης σίγουρα απέχει πολύ σε αυτό τον τομέα από τον Μπερέτα. Καταλαβαίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο, ξέρει πώς να βοηθήσει τους παίκτες, πώς να τους δουλέψει. Και έχει διαφορές με τον Μπερέτα και στην τακτική, όχι μόνο στην επικοινωνία. Αν έρθει κανείς να δει μία προπόνηση, καταλαβαίνει".

Πολλοί λένε ότι με τις εμφανίσεις που κάνει ο Βιεϊρίνια τελευταία, δεν θα είναι για πολύ καιρό ακόμη στον ΠΑΟΚ. Θα πάει σε μεγάλη ομάδα του εξωτερικού...

-"Δεν το ξέρω αυτό. Για μένα αυτό που μετράει, είναι να βοηθάω την ομάδα. Γι' αυτό δουλεύω κάθε μέρα. Και όχι μόνο για να τη βοηθήσω σε τέσσερα, πέντε ματς στην αρχή, αλλά σε ολόκληρη τη σεζόν. Θέλω να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ να πετύχει τους στόχους του και μέσα από αυτή τη διαδικασία να βοηθηθώ και εγώ και ενδεχομένως να πάω και σε μεγάλη ομάδα της Ευρώπης αν υπάρχει ενδιαφέρον"

Ο στόχος του ΠΑΟΚ φέτος είναι ο τίτλος; Σε ρωτάω γιατί η ομάδα δείχνει πιο δυνατή από ποτέ...

-"Για μένα σημασία έχει να κρατήσουμε τη φιλοσοφία που είχαμε και τα προηγούμενα χρόνια, να προχωράμε δηλαδή παιχνίδι με παιχνίδι. Σίγουρα δεν έχουμε τα χρήματα του Παναθηναϊκού ή του Ολυμπιακού. Αυτοί οι σύλλογοι μπορεί να αποκτούν πολύ ακριβούς παίκτες, όμως ο ΠΑΟΚ διαθέτει πολύ καλή ομάδα. Αν συνεχίσουμε να αποδίδουμε καλά γιατί να μην έχουμε την ευκαιρία να χτυπήσουμε τον τίτλο;"

Το σχόλιο σου για την κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ που σας φέρνει αντιμέτωπους με την Βιγιαρεάλ, την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και την Μπριζ...

-"Η Βιγιαρεάλ σίγουρα είναι πολύ δυνατή ομάδα, βρίσκεται πάντα ψηλά στο πρωτάθλημα της Ισπανίας και έχει διακριθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι άλλες δύο ομάδες, η Ντιναμό και η Μπριζ δεν είναι τα πολύ μεγάλα ονόματα στην Ευρώπη, διαθέτουν, όμως, καλά σύνολα με τα οποία θα πρέπει να αναμετρηθούμε. Δεν είναι ίσως της δυναμικότητας της Φενέρμπαχτσε, αλλά αν τις δούμε σαν αουτσάιντερ θα έχουμε πρόβλημα. Αν όμως τις αντιμετωπίσουμε όπως τον Άγιαξ ή την “Φενέρ”, τότε μπορούμε να περάσουμε στην επόμενη φάση"

Κάθε χρόνο όλοι οι παίκτες στέλνετε μήνυμα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Αλλάζει αυτό για τη φετινή σεζόν. Μήπως “κουβαλάει” μεγαλύτερες προσδοκίες;

"Και εγώ και οι συμπαίκτες μου θέλουμε να πετύχουμε κάτι μεγαλύτερο σε σχέση με πέρυσι για να χαροποιήσουμε τον κόσμο. Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι θα δουλέψουμε σκληρά και θα προσπαθήσουμε να τους προσφέρουμε καλό ποδόσφαιρο, ελπίζοντας να πάμε ψηλά".

Δεν υπάρχουν σχόλια: