Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Ώρα... «τελικού»


Η Εθνική Ομάδα αντιμετωπίζει την αντίστοιχη της Τουρκίας (9.00μ.μ), στον «τελικό» του γ' ομίλου του Μουντομπάσκετ, με τις τις μνήμες του... προημιτελικού του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας να ζωντανεύουν ξανά.Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα «παλέψει», μέσα σε μία κατάμεστη «Άνκαρα Αρένα», για τη νίκη κόντρα στους οικοδεσπότες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, η οποία θα του δώσει σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση της κορυφής του γ' ομίλου. Η «επίσημη αγαπημένη» θα έχει πλέον και την πολύ σημαντική βοήθεια των Αντώνη Φώτση και Σοφοκλή Σχορτσιανίτη (σ.σ απείχαν λόγω τιμωρίας), οι οποίοι θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην διοργάνωση.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιόνας Καζλάουσκας, θα έχει όλους τους διεθνείς παίκτες στην διάθεσή του, καθώς η λοίμωξη αναπνευστικού που ταλαιπωρεί τον Στράτο Περπέρογλου δεν εμπνέει ανησυχία, ενώ και ο Γιάννης Μπουρούσης θα αγωνιστεί κανονικά, αφού χθες έκανε ατομικό πρόγραμμα, απλώς για να ξεκουραστεί από την... επίσπευση της συμμετοχής του στις δύο πρώτες αναμετρήσεις της διοργάνωσης.

Στον αντίποδα, οι Τούρκοι φιλοδοξούν -με «όπλο» την «καυτή» τους έδρα- να πάρουν... εκδίκηση για την ήττα στον προημιτελικό του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας (Κατοβίτσε). Το συγκρότημα του Μπόγκνταν Τάνιεβιτς διαθέτει υπεροπλία στην φροντ-λάιν, με την παρουσία των Ασίκ, Ερντέν, Σαβάς, Γκόνλουμ στο ρόστερ, ενώ διαθέτει και παίκτες με αξιοσημείωτη θητεία στο ΝΒΑ (σ.σ Τούρκογλου, Ιλιασόβα), οι οποίοι αναμένεται να πάρουν προσπάθειες στα κρίσιμα σημεία του αγώνα.

«Γαλανόλευκη»... υπεροχή

Σαφές προβάδισμα έχει η Ελλάδα στην προϊστορία των αναμετρήσεων της με την Τουρκία. Η «επίσημη αγαπημένη» μετρά 32 νίκες κόντρα στους γείτονες, με την τελευταία εξ αυτών να επιτυγχάνεται στην... Πολωνία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετρά 32 νίκες κόντρα σε σύνολο 53 αναμετρήσεων κόντρα στην Τουρκία, ενώ οι οικοδεσπότες του Μουντομπάσκετ έχουν πανηγυρίσει 21 νίκες απέναντι στην «γαλανόλευκη». Το τελευταίο ραντεβού των δύο ομάδων δόθηκε στον προημιτελικό του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, όπου η Εθνική Ελλάδος επικράτησε με 76-74.

Δεν υπάρχουν σχόλια: