Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Τον Ελ Ζαρ βλέπει ο ΠΑΟΚ

Τον Ελ Ζαρ βλέπει ο ΠΑΟΚ

Μετά την αποχώρηση του Ολιβιέ Σορλέν και τις δύο προσθήκες στο ρόστερ με τους Σακελλαρίου και Γιακουμή, ο ΠΑΟΚ σήμερα –τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου- θα ολοκληρώσει το ρόστερ του με μία ακόμη –μεγάλη- κίνηση. Άλλωστε, αύριο ο Δικέφαλος υποχρεούται να δηλώσει στην ΟΥΕΦΑ τη λίστα με τους παίκτες που θα αγωνιστούν στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ σήμερα η προθεσμία για τις μεταγραφές εκπνέει στις 8 το βράδυ.
Οι άνθρωποι της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ εδώ και μέρες βρίσκονται σε συνεχείς διεργασίες για την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή, που θα προκαλέσει αίσθηση και θα αποτελέσει το… κερασάκι στην τούρτα! Αυτός ενδέχεται να είναι ο Ναμπίλ Ελ Ζαρ της Λίβερπουλ! Πρόκειται για τον 24χρονο αριστεροπόδαρο μεσοεπιθετικό από το Μαρόκο, τον οποίο η αγγλική ομάδα παραχωρεί με τη μορφή δανεισμού. Μάλιστα, αν ο ΠΑΟΚ τον εντάξει στο δυναμικό του, τα χρήματα που θα λάβει, θα πληρωθούν μισά-μισά από Δικέφαλο και Λίβερπουλ.

Διεθνής με το Μαρόκο

Ο Ελ Ζαρ γεννήθηκε στις 27 Αυγούστου 1986 στο Αλέ της Γαλλίας και έχει ύψος 1.71. Είναι διεθνής με το Μαρόκο και έχει την ευχέρεια να αγωνίζεται τόσο αριστερά στη μεσαία γραμμή, όσο και πιο κεντρικά σε επιτελικό ρόλο πίσω από τον σέντερ φορ. Ουσιαστικά, θα καλύψει το κενό που άφησε ο Σορλέν, όντας όμως περισσότερο δημιουργικός χαφ από τον Γάλλο. Ο Αφρικανός άσος μετράει 8 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της χώρας του έχοντας ήδη πετύχει και δύο γκολ, ενώ ήταν μέλος και των μικρότερων εθνικών ομάδων της πατρίδας του. Το 2005 με την Εθνική Νέων έφτασε στα ημιτελικά του οικείου Παγκόσμιου πρωταθλήματος. Το ποδόσφαιρο το ξεκίνησε σε μικρή ηλικία από την Ολιμπίκ Αλέ και το 1999 μεταγράφηκε στην Ολιμπίκ Νιμ, όπου έμεινε πέντε χρόνια. Το 2004 τον απέκτησε η Σεντ Ετιέν και δύο χρόνια αργότερα η Λίβερπουλ. Το 2006-07 είχε μόνο τρεις συμμετοχές με τους «κόκκινους», το 2007-08 επίσης τρεις συμμετοχές και ένα γκολ, τη σεζόν 2008-09 έκανε ρεκόρ συμμετοχών στη Λίβερπουλ έχοντας 19 ματς, ενώ πέρυσι έπαιξε σε έξι αγώνες από τους οποίους οι τέσσερις ήταν στην Ευρώπη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Μαροκινό αριστερό εξτρέμ ήθελε πέρυσι και ο Ολυμπιακός χωρίς να καταφέρει να τον αποκτήσει, ενώ φέτος υπήρξαν επαφές με την ΑΕΚ που επίσης δεν προχώρησαν επειδή κρίθηκε ακριβός για την Ένωση.
Τον Ελ Ζαρ έχουν μελετέτήσει και εγκρίνει οι άνθρωποι του τεχνικού τιμ του ΠΑΟΚ και μένει σήμερα να ληφθεί η οριστική απόφαση, αν θα είναι αυτός το… «κερασάκι στην τούρτα» ή κάποια άλλη εναλλακτική λύση ανάλογου βεληνεκούς.
Επειδή πάντως αποχώρησε ο Σορλέν στον ΠΑΟΚ ρίχνουν ματιές και για ένα ακόμη χαφ εφόσον βρεθεί κάποια καλή λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: