Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Κρέμασε τα παπούτσια του ο Φερνάντο Μοριέντες


To πλήρωμα του χρόνου έφτασε για τον Φερνάντο Μοριέντες. Ο Ισπανός σε ηλικία 34ων ετών πήρε την πιο δύσκολη απόφαση για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή, όπως είναι η αποχώρηση από την αγωνιστική δράση.

Ο σπουδαίος Ισπανός επιθετικός ανακοίνωσε την απόφασή του μέσω ραδιοφωνικού σταθμού: "Μετά από 17 χρόνια μεταξύ της ποδοσφαιρικής ελίτ, είναι μία δύσκολη στιγμή την οποία θα συνηθίσω σιγά-σιγά", ήταν τα λόγια του Μοριέντες.

Στη λαμπρή του καριέρα ο Ισπανός φόρεσε τη φανέλα επτά ομάδων αφήνοντας το στίγμα του σε καθεμία από αυτές. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Αλμπαθέτε, σε ηλικίας 17 ετών και το 1995 πήρε μεταγραφή για τη Σαραγόσα. Σε 66 αγώνες πέτυχε 28 γκολ και ήταν αδύνατο να μη μπει στο μάτι των ανθρώπων της Ρεάλ Μαδρίτης.

Με τη "βασίλισσα της Ευρώπης" έζησε τις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας του, στα 7 χρόνια που αγωνίστηκε σε αυτήν: Τρία Champions League, 2 διηπειρωτικά Κύπελλα, 1 ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, δύο πρωταθλήματα Ισπανίας και τρία Σούπερ Καπ Ισπανίας συνθέτουν το παλμαρέ του σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Την περίοδο 2003-04 δόθηκε δανεικός από τη Ρεάλ στη Μονακό με την οποία έφτασε μέχρι τον τελικό του Champions League, αλλά είχε την ατυχία να πέσει πάνω στη μαγική διετία της Πόρτο του Ζοσέ Μουρίνιο.

Το 2005 η νέα πρόκληση στην καριέρα του ονομαζόταν, Λίβερπουλ η οποία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Το 2006 επέστρεψε στα πάτρια αλλά όχι στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου". Προτίμησε το Μεστάγια και τη Βαλένθια στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2009 και κατέκτησε ένα Κύπελλο Ισπανίας (2007-08).

Η περυσινή σεζόν τον βρήκε στο μεγάλο λιμάνι της Γαλλίας, τη Μασσαλία, όπου έβαλε το λιθαράκι του στην επιστροφή της Μαρσέιγ στην κορυφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: